Biorąc pod uwagę dużą ilość dostępnych podzespołów zdajemy sobie sprawę z trudności złożenia odpowiedniego zestawu komputerowego. Przygotowaliśmy dla Państwa najbardziej optymalne zestawy komputerowe, biorąc pod uwagę stosunek wydajności do ceny, oraz stabilność całego zestawu – tak, aby raz kupiony komputer służył wiele lat ! Prezentowane przez nas rozwiązania można oczywiście w dowolny...
Jakiś czas temu zakupiłem komputer (PNY GeForce GTX560, AMD Phenom II X4 955, OCZ 600 SXS2) Wszystko fajnie, ale wyczytałem gdzieś, że jest możliwość "podkręcenia" karty graficznej, tzw "overclockingu", poczytałem o tym udało mi się osiągnąć 910 MHz dla taktowania rdzenia, i 2304 MHz dla...
Witajcie.Próbowałem ostatnio się pobawić w O/C, ale nie mam pojęcia ( tzn. mam ale nie do końca smilies/wink.gif ) jak się do tego zabrać. Mianowicie chodzi mi o ustawienie pamięci i FSB.Całość jest osadzona na mobo Foxconn P35A-S (P35 - ICH9R), cpu C2D E7200 @2.53GHz , ramy PDP EXTREME LLK 2x1GB 800MHz CL4, psu Chief CFT 560W (3x12V) i gpu GF...
GeForce 7900GTO Przeglądając dział o kartach graficznych możemy natknąć się na wątek o kartach nVidia 7900 series. Jednak w nim brakuje opisu do dość ważnej karty z tej serii – 7900GTO. Zatem postanowiłem uzupełnić tą lukę i napisać co nieco o tej karcie oraz ją przedstawić. Specyfikacja - Procesor graficzny – G71- Ilość jednostek PixelShader - 24 - Ilość Jednostek Vertex Shader -...
fernandez :Gdybym miał podpięty modem z internetu do UPS-a a nie bezpośrednio do gniazda jak obecnie mam to najwyżej umnie na kladce schodowej siadło by łącze. A karta sieciowa była by nie uszkodzona a tak szlag ją trafił, bo poszłą cała linia w Dialogu że pprzez dwa dni nie miałem internetu. Dialog wymienił modem lecz już karty sieciowej nie.W czasie gdy nagle linia energetyczna ulega...
Mój typ za tą cenę z SLI: (ewentualne O/C)[775] Procesor Intel Core 2 Duo E8200 2.66GHz 6MB BOX 577.00Cooler na procesor Scythe Mugen (754/939/940/AM2/478/775) 139.00[INT][775] Płyta Asus P5N32-E SLI 609.00Pamięć DDR2 2x1GB PC6400 800MHz Goodram GR800D264L6/2GDC 110.00[PCIE] Karta GeForce 8800GT Palit 512MB Sonic XNE/880TSXT352 ( x2- 2 sztuki a nie żadne wynalazki 1024MB w jednej!)...
edit. która grafa będzie lepsza Gigabyte GTX660 Ti, Gigabyte GTX660 Ti OC czy EVGA GTX660 Ti SCNajtańsza. Bierz Gigabyte którą podałem. Wersje OC zrobisz sobie sam w domu za darmo, poza tym te z fabrycznym OC są kiepskie bo mają zablokowane ...
Witam, Duzy problem ktorego nie moge sam rozwikłac. Komputer po nowej instalacji windowsa i spzetu restartuje sie co jakis czas. Na blue screenie widnieje napis: Zrzud fizycznej pamieci zakonczony i jakies liczby 0xc0000005 (0x7c9106c3 0x0057edo4). Nie wiem co to moze byc. Moj sprzet to:Core duo 2 E 6300 + Scythe InfinityAsus P5B Deluxe WiFiPatriot 2x1GB 6400 Low Latency (4,4,4,12)Nvidia...
Witam, posiadam model asus strix 980 ti ale w wersji bez OC. Bazowe taktowanie tego modelu to 1000/7010. W google praktycznie nic nie mozna znalesc o tej wersji ale w polskich sklepach jest dostepna i jest tansza srednio o 300zl od wersji OC. Wydaje mi sie ze sa to praktycznie te same karty lecz asus cos zablokowal w wersji bez OC bo strasznie slabo sie kreci. Karte podkrecam programem msi...
Witam, posiadam model asus strix 980 ti ale w wersji bez OC. Bazowe taktowanie tego modelu to 1000/7010. W google praktycznie nic nie mozna znalesc o tej wersji ale w polskich sklepach jest dostepna i jest tansza srednio o 300zl od wersji OC. Wydaje mi sie ze sa to praktycznie te same karty lecz asus cos zablokowal w wersji bez OC bo strasznie slabo sie kreci. Karte podkrecam programem msi...
Artykuł/poradnik jest napisany prosto. Nie staram się w nim rozpisywać o rzeczach oczywistych (że dysk 5400RPM będzie cichszy niż 7200RPM) i mało istotnych. Wskazuję drogę, pokazuję do jakich wniosków sam doszedłem, jednak to tylko moje doświadczenie, bazuj na tym, czego sam doświadczyłeś, oraz głównie na błędach innych (-: Sukcesy traktuj z przymrużeniem oka, bo niejeden chwalił się cichą...
Powiem tak nie wiem dlaczego jakikolwiek producent w dzisiejszych czasach wypuszcza jeszcze karty graficzne na pamięciach ddr3. Taki rodzaj pamięci już dawno odszedł do lamusa. Ja ddr3 miałem ostatnio w geforce 8600 GT... Ogólnie producent danego laptopa powinien wyraźnie podkreślać w specyfikacjach z jakim rodzajem pamięci ma człowiek do czynienia. Bo powiem szczerze, że człowiek znający się...
Pierwsza uwaga, obróbka grafiki wymaga dobrej wydajności procesora graficznego GPU oraz procesa centraknego CPU.Dlatego sugeruje zmianę w zestawie jaki zamieściłeś w poście aby komputer sprawniej i szybko pracował. Procesor: Intel Core i5-2500K Processor (6M Cache, up to 3.70 GHz)Chłodzenie procesora: Be Quiet! Dark Rock 2 (BK015)Pamięć: Kingston...