Skocz do zawartości

hm321hi system instaluje sterownik ale go nie widzi

Wyniki znalezione na www.forum.tweaks.pl: hm321hi system instaluje sterownik ale go nie widzi

FAQ dotyczące częstych problemów ze sprzętem i system WinXP

Dlaczego system się wiesza, komputer sam się resetuje, wyłącza lub o zgrozo nie włącza. Opis częstych problemówPoradnik pisany jest dla osób mających problemy z komputerem lub systemem Windows XP(niestety nie posiadam Visty dlatego poradnik jest na XP, choć wiele z tu opisanych porad można wykorzystać w Viscie. Nie kiedy są tylko minimalne różnice), najpopularniejszym systemem operacyjnym jak...
  • Porady Windows
  • napisane 25 02 2008 19:17
  • Odpowiedzi: 0
  • Wyświetlenia: 41703

Formatowanie partycji systemowej Windows 7

Przygotowanie do uruchomienia instalacji systemu z płyty CD: Podczas gdy komputer się uruchamia, rozpoczyna się proces tzw. Bootowania - PC szuka wtedy na podłączonych do komputera nośnikach systemu operacyjnego, po znalezieniu uruchamia go. Jeżeli systemu nie ma na żadnym z...
  • Notebooki
  • napisane 08 11 2011 18:31
  • Odpowiedzi: 43
  • Wyświetlenia: 36747

dziwne zachowania komputera

Witam.Niestety trochę się rozpiszę, bo "przypadłość" jest dość dziwna i nie łatwa do opisania... Jednak BARDZO PROSZĘ o przeczytanie tekstu, bo może okazać się, że coś z niego da się wywnioskowac.Wszystko zaczęło się gdy dostałem owy PC. Jego specyfikacja wyglądała tak:Zasilacz - MegaBajt 350W (tak, wiem czarna lista)Mobo - ASRock (nie pamiętam teraz dokładnie modelu ale to raczej...

Preinstalacja Windowsa XP-Czyli jego usuwanie i instalowanie na nowo(potocznie,,format'').

Instalacja Windowsa XP na nowoJak wiadomo dużo ludzi ma ''zamulone'' komputery.Głównie dlatego, że Windows instalowany kilka lat temu spowalnia się coraz bardziej i bardziej Wiele osób nie potrafi instalować Windowsa.Dlatego biegnę z pomocą.Nie jest to czynność trudna.Jednak to co opisałem może się trochę różnić od tego co będziecie widzieli...
  • Porady Windows
  • napisane 30 10 2008 21:21
  • Odpowiedzi: 6
  • Wyświetlenia: 22549

Lista ciekawych programów.

Don’t Sleep. Aplikacja zapobiega zamknięciu systemu, zrestartowaniu,Hibernacji, wylogowania się, blokuje wygaszacza ekranu.Jest to istotnie jak używamy starsze programy. W10Privaty to gratka dla tych, którzy chcą zachować prywatność w systemieWindows. Program działa tylko na Windows 10 i do pełnej...
  • Oprogramowanie
  • napisane 11 07 2019 17:59
  • Odpowiedzi: 2
  • Wyświetlenia: 2166

problem z dyskiem twardym

witam mam taki problem....mam dysk twardy C:40 GB NTFS i na nim mam zainstalowanego oryginalnego windowsa z SP1. Ściągłem sobie z strony windowsa sterowniki SP2. Niby najnowsze. Podłączyłem 2 dysk twardy 250 gb NTFS. Na tym dysku mam 4 partycje: C: - 40 GB SYSTEM - windows xp. professional SP2 piracki D: - 100 GBE:...
  • Archiwum
  • napisane 25 02 2008 19:52
  • Wyświetlenia: 922

Jak zadbać o nasz Komputer

Poradnik: Jak poprawnie zadbać o nasz sprzęt na którym pracujemy czyli komputer Poradnik ten jest w 99% dla zielonych użytkowników, lecz zapraszam do przeczytania go przez zaawansowanych użytkowników 1. Bałagan To pojęcie jest masakrą dla systemów Windows, wszelkie instalacje, deinstalacje, przenoszenia danych itp. Szkodzą naszemu przyjacielowi dlatego:-...
  • Porady Windows
  • napisane 14 10 2011 23:15
  • Odpowiedzi: 12
  • Wyświetlenia: 18707

Instalacja Windows XP na ASUS P5B i AHCI

Witam wszystkichmam problem z instalacją XP (W7 bez problemu) na płycie P5B w trybie AHCI na ICH8R =>zapodawałem już wszelkie stery przez F6 na początku instalacji =>niestety dysk jest nie widziany =>stery były z samego intela ,asusa i inne =>płyta oparta jest o chipset i965/ICH8R =>jak bym tego nie robił niestety..=>ktoś tu pokazał...
  • Windows XP
  • napisane 16 09 2011 13:46
  • Wyświetlenia: 7467

Problem z wyborem systemu

Home obsługuje SATA, problem moze byc z obsługa woluminów dynamicznych. Ten dysk jest juz wcześniej spartycjonowany, czy sam to robisz przy instalacji? Dlaczego masz wolumin dynamiczny a nie podstawowy?No właśnie! Dlaczego?obsługa sata jest taka sama w proff i home,. dlatego jestem zdziwiony tą sytuacją.Sam jestem zdziwiony, tym bardziej, że raczej nie jestem nowicjuszem w rozwiązywaniu...
  • Windows XP
  • napisane 05 09 2007 11:39
  • Odpowiedzi: 16
  • Wyświetlenia: 3345

Sterownik pamięci masowej przy instalacji systemu

Witam,Sytuacja wygląda tak, że jestem przed instalacją systemu.Niestety stoję w miejscu z całą sprawą, ponieważ instalator wymaga ode mnie sterownika do mojego dysku twardego.Problem w tym, że skubaniec nie chce się zainstalować.Sytuację przedstawiam poniżej, dodam że moją płytą jest ASUS P5K, posiadam do niej...
  • Windows 7
  • napisane 17 11 2012 20:20
  • Odpowiedzi: 5
  • Wyświetlenia: 6362

Zasilacz , a moze cos innego?

Witam serdecznie , Od razu powiem że tekst będzie długi i z góry dziękuję za ewentualnie udzieloną pomoc lub wskazówkę.Jeżeli chcecie opuścić tak zwaną , świetną historyjkę przewincie ją na sam dół.Mniej więcej pod koniec ubiegłego tygodnia czwartek,piątek włączyłem komputer tak jak każdego innego dnia. Jako że na szybko chciałem uzyskać dostęp do poczty , (pilna potrzeba) na szybko od razu po...

Problem z rozdzielczością

Jak ustawić własną natywną rozdzielczość ekranu w Windows 7, gdy Windows blokuje nam dostęp do innych rozdzielczości:Ściągnij program PowerStrip1. Teraz utwórz własne zmodyfikowane sterowniki:. a. uruchom powerstrip wejdź w opcje a następnie: monitor information b. po lewej stronie u dołu ekranu wybierz: write custom monitor driver c. ustaw maksymalną...
  • Windows 7
  • napisane 06 06 2011 10:55
  • Odpowiedzi: 1
  • Wyświetlenia: 4619

Logi - TeamSpeak3 - blokujące się przyciski

O4 - HKLM..\Run: [avast] C:\Program Files\AVAST Software\Avast\avastUI.exe (AVAST Software) O4 - HKLM..\Run: [NokiaMServer] C:\Program Files (x86)\Common Files\Nokia\MPlatform\NokiaMServer.exe (Nokia) O4 - HKCU..\Run: [AQQ] C:\PROGRA~2\WapSter\WAPSTE~1\AQQ.exe (Creative Team S.A.) O4 - HKCU..\Run: ...

Jak zrobić Kopie systemu XP

Najpierw podczas uruchomiania komputera naciskasz bez przerwy przycisk wskazany w komunikacie " Press DEL to enter SETUP" czyli naciskasz klawisz Delete (na niektórych płytach głównych jest to klawisz F2)Korzystając ze strzałek najeżdżamy na pozycję "Advanced BIOS Features" i klikamy enter.pokazało ci się okno konfiguracji zaawansowanych funkcji Bios`u, a w nim...
  • Windows XP
  • napisane 14 12 2008 17:53
  • Odpowiedzi: 6
  • Wyświetlenia: 2912