Terminal emulator i busybox to taki must have z rootem. Pełna kontrola nad systemem.Wysłane z mojego GT-I8190Można też wgrać sobie custom ROMa i CWM albo TWRP, ale to już odsyłam do forum xda tam jest to wytłumaczone bardzo dobrze.Wysłane z mojego GT-I8190
Mam dziwny problem wczoraj zauważyłem ze cos wcina mi dużo transferu danych więc postanowiłem zainstalować sobie jakiegoś firewalla aby ograniczyć dane w tle na początku wybralem DroidWall i po kliknięciu na Firewall disabled ukazuje się komunikat ze mam odmowione zezwolenia na superuser, nigdzie nie idzie przyznać aplikacji praw roota[emoji53] od czego to zależy? Ze Superuser nie przyznaje...
Wiele telefonów przeszło mi przez dłonie, i jak na razie najlepiej spisuje się samsung (sgs3mini i8190) chociaż nie ukrywam że chętnie bym go zamienił na nexusa5 :) ale sama cena telefonu na chwilę obecną jest zdecydowanie za wysoka.Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
Zmieniłem rom z brandowanego od plusa na oficjalny rom samsunga. Na poczatku miałem tylko problem bo zamiast wgrac soft do I8190 wgrałem do I8190N ale później poprawilem na taki jaki ma być. Było wszystko OK przez jakis czas a teraz dzieją sie dziwne rzeczy.
Problem rozwiązany podczas flash'owania próbowałem wgrać ROM dla SGS I8190N i dlatego pokazywał sie taki błąd. Zmieniłem na ROM dla I8190 bez brandu od samsunga i wszystko działa :) A tutaj jest pełna wersja programiku za free, który zeruje licznik flashowań k l i k
Posiada ktoś ustawienia APN (LTE) dla lycamobile NL? Czy te ustawienia są takie same jak do zwykłego internetu? Chodzi głównie o to że podczas wykupienia transferu LTE karta była w telefonie który nie obsługuje takiego rodzaju łącza (sgs3mini) po krótkiej chwili po wykupieniu neta przyszła z sieci "wiadomość konfiguracyjna" instalując ją na i8190...
Szczególnie ze banki żądają sobie podczas takie kredytu 5% wkładu własnego, a przy tak dużej rodzinie skąd wziąść taką kasę, szczególnie że wiemy jak jest w tym chorym kraju :-(Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka Obecnie jest to trochę więcej . W tym roku jest to ponad 10%. Z drugiej strony dopłata z programu Mieszkanie dla Młodych to...