Siema,Mam laptopa i chciałem sobie w domu zrobić sieć bezprzewodową, ale jest problem i zaraz wyjaśnie jaki.Kupiłem router NetgearWGR614 i chciałem go skonfigurować jednak coś jest nie tak.Konfiguruje za pomocą instalatora, który był wraz z routerem.Problem...
Witam.Wolabym zeby była zabezpieczona haslemI oczywiście, że masz taką możliwość. Zakładam, że kodowanie WPA zostanie obsłużone przez MIO.A komputer glowny musi byc wlaczony zebym mogl korzystac z neta za pomoca pda czy wystarczy, ze bedzie router i modem wlaczony?Po postawieniu routera to właśnie on przejmuje role bramy internetowej. Każde urządzenie podpięte do niego działa niezależnie w...
witammam problem z siecia bezprzewodowo. kupilem sobie routera firmy netgear. zrobilem wszystko tak jak bylo napisane w instrukcji i niby dziala. na laptopie wykrywa mi te mojo siec bezprzewodowa. lacze sie z nia, wszystko jest ok. ale jak odpalam explorera lub firefoxa to wyskakuje blad i nie dziala net. moze musze...
Witam mialem w domu siec przez kabel RJ-45 neostrada udostepniona tak ,ze byl intenet na 2 komputerach. Teraz zakupilem router netgear dg834g i mam problem z konfiguracja a wlasciwe oprogramowaniem do niego.Otrzymalem plytke z instrukcja podlaczenia tego routera .Wszystko podlaczylem dioda lan swieci sie na zielona...
Wreszcie mam netgeara - wgt624 v3. Na początku miłe zaskoczenie - malutki i bardzo ładnie wygląda, kolejne - sam sobie znajduje adres mac czego nie robiły 3 poprzednie, instalacja banalna - wystarczy zaintalować z płyty i postępować krok po kroku według poleceń. Laptop pomimo zabezpieczenia wpa-psk, czyli bardziej zaawansowanego niż wpa, łączy się...
Witam wszystkich! Proszę się nie śmiać że jestem aż tak zielony. Mam internet Orange Freedom i kupiłem wczoraj router Netgear N150 Wireless ADSL2+ Modem Router DGN1000. Pierwszy problem jaki się pojawia to że nie umiem dobrze go podłączyć . Router został podłączony do zasilania, kabel Ethernet również został podłączony do komputera. I został mi kabel...
Powerline komplikuje nieco sprawę i koszt jest większy, ja pozostałbym przy standardowym routerze-rozwiązania są 2: albo kupujesz drugi AP/router z funkcją WDS i łączysz go kablem z routerem, który obecnie posiadasz, albo kupujesz router z funkcją AP-Client i łączysz go bezprzewodowo z obecnym routerem. W drugim przypadku musisz mieć 2 radia, żeby sygnał przekazać dalej drogą bezprzewodową. Z...
Router ten: http://allegro.pl/item888143865_router_wrt54gl_linksys_wifi_upc_dsl_dd_wrt_gdans.html i do niego alternatywne oprogramowanie (tomato, ddwrt), stacjonarkę podłączyć po kablu, gdy coś się wyłoży to po wifi nie dostaniesz się do routera.Polecony model linksysa jest ok, ale działa w starym standardzie b/g, a teraz już nie ma dużej różnicy w cenie w stosunku do urządzeń działających w...
WitamNazywam się Łukasz, i mam dość (może się wydawać żałosny) irytujący problem z routerem NETGEARWGR614v7.A mianowicie mój ojciec który jest informatykiem, niemający bezpośredniego dostępu do mojego Laptopa, właśnie poprzez ten oto router Netgear'austawił mi można...
Hmm.Ten SpyBot to antyvirus no nie?Ja narazie mam avasta i czy ten SpyBot lub Outpost nie będzie z nim kolidował?I jeszcze jedno jak zabezpieczyć żeby żadna osoba nie kożystała z mojego routera(NETGEARwgr614)
Witam jakiś czas temu zmieniłem umowę swojego internetu z TOYA na 30Mb/s. Po paru dniach przyszedł jakiś koleś i dał mi inny modem CISCO EPC3008. Pod ten modem podłączyłem swój stary wireless router Netgear WGR614v6, który ma napisane niby 54Mb/s ale max co da się z niego wyciągnąć przez wifi to ok 16Mb/s, ale...
Ktoś może orientuje się w temacie routerów firmy NetGear? Jak jest ze stabilnością, wykonaniem? Nigdy nie używałem jeszcze ich routerów i sam nie wiem czego się spodziewać, choć z tego co widzę opinie są raczej zachęcające.Pzdr.Mam już 3 lata od nich router wgr614 i od tego czasu nie przerwanie świetnie się sprawuje,...
Jeśli masz dostawcę, który blokuje połączenia po MACu to tylko z tej karty sieciowej na którą masz podpisaną umowę możesz łączyć się z netem. To wyjaśnia dlaczego na drugim komputerze internet nie działa. Zdecydowanie do rozdzielenia polecam zakup routera, który pozwoli sklonować adres MAC karty sieciowej i jednocześnie rozdzielić neta na kilka kompów. Polecam zakup ...