Biorąc pod uwagę dużą ilość dostępnych podzespołów zdajemy sobie sprawę z trudności złożenia odpowiedniego zestawu komputerowego. Przygotowaliśmy dla Państwa najbardziej optymalne zestawy komputerowe, biorąc pod uwagę stosunek wydajności do ceny, oraz stabilność całego zestawu – tak, aby raz kupiony komputer służył wiele lat ! Prezentowane przez nas rozwiązania można oczywiście w dowolny...
Biorąc pod uwagę dużą ilość dostępnych podzespołów zdajemy sobie sprawę z trudności złożenia odpowiedniego zestawu komputerowego. Przygotowaliśmy dla Państwa najbardziej optymalne zestawy komputerowe, biorąc pod uwagę stosunek wydajności do ceny, oraz stabilność całego zestawu – tak, aby raz kupiony komputer służył wiele lat ! Prezentowane przez nas rozwiązania można oczywiście w dowolny...
Ostatnia aktualizacja 08.07.2008Chciałbym w tym wątku poruszyć parę spraw dotyczących wyboru komponentów przy kupnie nowego komputera. Co prawda jest wszedzie mnóstwo watków z przyklejonymi gotowymi zestawami za daną cenę, ale wielu osobom nic to nie mówi a ja tutaj chciałbym omówić to z trochę innej strony. Mam nadzieję że pomoze to troche osobom które mają zamiar kupowac nowy komputer, a nie...
Witajcie, jestem nowym użytkownikiem tego forum. Zajrzałem tutaj przypadkowo podczas przeglądania for internetowych. A więc zaczynajmy !1. Czym są pamięci RAM ? Jest to tzw. pamięć operacyjna w której programy typu: (Windows/Linux , przeglądarki, gry, komunikatory, dokumenty i inne) przechowują pliki, do których procesor ma szybki dostęp, znacznie szybszy niż w wypadku dysku stałego - dysku...
Uporządkujmy to - są trzy rodziny proców mobilnych:- PentiumDual-Core Mobile (to pewnie ten dualcore, o którym piszesz)http://processorfinder.intel.com/List.aspx...&SearchKey=-
Witam chciałbym zaprezentować artykuł dotyczący tego, w jaki sposób można podkręcić procesor PentiumDual-Core E2140 kosztujący ok. 250 zł do 2,6 GHz czyli częstotliwości odpowiadającej procesorowi Core 2 Duo E6750, kosztującego ok. 700 zł.Wydaje mi się ze zainteresuje to nie...
WitamJako ze jest to mój pierwszy post na tym forum, to się przywitam - siemka wszystkim stałym bywalcom.A teraz do problemu:Od dwóch miesięcy mam problem z działaniem komputera w grach. Głowie gram w call of juarez multiplayer, kiedyś wyciągałem tam do 60 fps, ostatnio jak mam 10 jestem zadowolony - niesamowite krzaczenie doprowadza mnie do...
witam poszukuje komputera przedewszystkim do gier i czy opłaca sie kupic taki zestawnofollowczy taka karta graficzna nie bedzie zaa słaba na najnowsze gry takie jak Splinter Cell: Double Agent albo test drive unlimited?Wytlumacze ci co to jest :1. Procesor IntelPentium D...
Rozumiem zatem ,że sklepy internetowe wchodzą w grę i masz swoją obudowę i dvd więc. 1. MSI P35 Neo-F (Intel P35) [DDR2, PCI-E] 229złhttp://www.apollo.pl/store/show_detail/357302. Intel E2160 176złhttp://www.apollo.pl/store/show_detail/344553. DDR2 2x1024MB PC-800 Corsair XMS2 (TWIN2X2048-6400C4) CL 4...
Intela nie zabijesz spokojnie możesz go ciągnąć w testach do 90 stopni.Max temperatura z jaką może pracować DualCore E2160 podana na stronie producenta w zależności od serii CPU wynosi 61,7 lub 71 stopni. Nie ryzykowałbym dłuższej pracy...
Brutus3 teraz zrozumiałem, wyjaśniłeś to bardzo dosadnie. Jednakże teraz moje wątpliwości są jeszcze większe. Do tego jeszcze czytałem na kilku stronach nie zbyt dobre opinie o tym procesorze AMD, także że lepszym modelem bym 6000+. Masz może strony z jakimiś testami porównawczymi? Ja np. znalazłem to KLIKNIJ , z czego jasno wynika że
Witam. W 2008 roku złożyłem dla brata komputer:Gigabyte Gigabyte EP31-DS3L /intel P31/ IntelIntelPentiumDualCore E5200 /2.5GHz, 2MB, 800MHz, BOX/ GoodRam...
witamskladam swoj zestawik mam juz calosc do lekkiego OC ale..... zostala plyta glowna tylko, moj wybor padl na MSI P35 NEO2 FIR (wszystko ponizej)czy w nowszych biosach ustawienie timingow jest trudne jak pisali w tym tescie:link to testu: strona testy MSI P35 NEO2 FIRczy ktos pomoze mi z ustawieniem tych timingow...