Skocz do zawartości

intel pentium e8400 podkręcanie

Wyniki znalezione na www.forum.tweaks.pl: intel pentium e8400 podkręcanie

Kupujemy nowy komputer do gier

Ostatnia aktualizacja 08.07.2008Chciałbym w tym wątku poruszyć parę spraw dotyczących wyboru komponentów przy kupnie nowego komputera. Co prawda jest wszedzie mnóstwo watków z przyklejonymi gotowymi zestawami za daną cenę, ale wielu osobom nic to nie mówi a ja tutaj chciałbym omówić to z trochę innej strony. Mam nadzieję że pomoze to troche osobom które mają zamiar kupowac nowy komputer, a nie...
  • Kosz
  • napisane 17 08 2007 12:20
  • Odpowiedzi: 83
  • Wyświetlenia: 62634

Płyta główna pod Pentium D 820

Cześć mam takie małe pytanie .Jaką płytę wybrać pod Pentium D 820 moje typy to :1. Gigabyte GA-945P-S3 331zł2. Gigabyte GA81945P-G-RH 336złWiem że ta pierwsza płyta ma dużo opcji podkrecania np: * Regulacja zegara FSB: 100 - 600 MHz * Regulacja zegara PCI Express: 100 -150 MHz, Auto * Regulacja zegara...
  • Archiwum
  • napisane 10 12 2006 23:11
  • Odpowiedzi: 2
  • Wyświetlenia: 3683

[FAQ] POLECANE ZESTAWY KOMPUTEROWE od 1500zł do 7500zł

WITAMYOTO POLECANE ZESTAWY KOMPUTEROWE W OKREŚLONYCH PRZEDZIAŁACH CENOWYCHZestawy przystosowane są do różnych zastosowań. Wszystko jest odpowiednio dobrane pod względem cena/wydajność. Wszystkie zestawy posiadają markowe zasilacze , a nie no-name tak jak większość szrotu z allegro i marketów. Wszystkie zestawy zapewniają także późniejszą rozbudowę. Wszystkie zestawy nadają się do OC...

Techplanet - Zestawy Komputerowe Kwiecień 2013 (TOP)

Biorąc pod uwagę dużą ilość dostępnych podzespołów zdajemy sobie sprawę z trudności złożenia odpowiedniego zestawu komputerowego. Przygotowaliśmy dla Państwa najbardziej optymalne zestawy komputerowe, biorąc pod uwagę stosunek wydajności do ceny, oraz stabilność całego zestawu – tak, aby raz kupiony komputer służył wiele lat ! Prezentowane przez nas rozwiązania można oczywiście w dowolny...

Podkręcanie staruszka

Chodzi ci o Taki niby "podręcznik" jak podkręcić proca ??1. Ustawienia BIOSuPodkręcania najlepiej dokonywać z poziomu BIOSu, jest ono wtedy ustawione na stałe, niezależnie czy mamy włączony odpowiedni program pod Windowsem, czy też np. pracujemy pod Linuksem.Aby uzyskać najlepsze wyniki, należy najpierw zaktualizować BIOS swojej płyty głównej,...
  • Archiwum
  • napisane 29 10 2008 20:41
  • Odpowiedzi: 3
  • Wyświetlenia: 1777

Podkręcanie procesora Pentium Pentium Dual-Core E2140 o ponad 1 GHz.

Witam chciałbym zaprezentować artykuł dotyczący tego, w jaki sposób można podkręcić procesor Pentium Dual-Core E2140 kosztujący ok. 250 zł do 2,6 GHz czyli częstotliwości odpowiadającej procesorowi Core 2 Duo E6750, kosztującego ok. 700 zł.Wydaje mi się ze zainteresuje to nie jednego użytkownika owego procesora.Jednak przed przystąpieniem do...
  • Archiwum
  • napisane 24 02 2008 15:53
  • Odpowiedzi: 5
  • Wyświetlenia: 12337

Wieszanie się gier

Witam,Od dłuższego czasu borykam się z następującym problemem. Podczas grania w niektóre gry (aktualnie próbuję odpalić Bioshock) po chwili następuje zwis systemu, monitor przechodzi w stan czuwania, dźwięk się zacina i komputer czeka aż go zresetuję. Początkowo myślałem, że to przegrzewanie jakiś komponentów, ale sprawdziłem CPU - nie przegrzewa się. Puściłem benchmark i jakoś się komputer...
  • Gry
  • napisane 13 02 2010 23:43
  • Odpowiedzi: 5
  • Wyświetlenia: 3916

Intel vs. AMD

Tego się obawiałem zobacz w danych technicznych podanych przez producenta jest podane :Intela Częstotliwość taktowania 2600 MHzCzęstotliwość FSB 800 MHz Cache L1 - 2 x 32 kB =64KB-----------------------------------------AMD Częstotliwość taktowania 2700 MHz Częstotliwość FSB 1800 MHz Cache L1 L1 - 2x 128KB (64KB + 64KB)...
  • Kosz
  • napisane 01 05 2009 20:49
  • Odpowiedzi: 64
  • Wyświetlenia: 10830

Pomoc przy złożeniu Pc do 1200zł

Czemu nie ufasz Intelowi? Niższe cenowo intele nie różnią się tak wiele, ale nadal to parę złotych i lepszy overclocking na fsb. Podkręcanie PC na FSB jest bardzo łatwe. Pentium Dual Core E2160 można porównać np. z Athlon 64 X2 6000+ a...
  • Archiwum
  • napisane 28 03 2008 17:02
  • Odpowiedzi: 13
  • Wyświetlenia: 1596

ZESTAW KOMPUTEROWY Z ALLEGRO

witam poszukuje komputera przedewszystkim do gier i czy opłaca sie kupic taki zestawnofollowczy taka karta graficzna nie bedzie zaa słaba na najnowsze gry takie jak Splinter Cell: Double Agent albo test drive unlimited?Wytlumacze ci co to jest :1. Procesor Intel Pentium D 820 Dual Core 2x2,80Ghz BOX - bardzo...
  • Archiwum
  • napisane 15 04 2007 22:50
  • Odpowiedzi: 3
  • Wyświetlenia: 4302

[INTEL] wycofuje Pentium D 805

3600+ ma czestotliwosc 2.0 Ghz... 4800+ 2.4 Ghz i tym sie tylko roznia.Pentium ma przewage ponad 1 Ghz a mimo wszystko w testach bez OC wypada lepiej. Intel prawie zawsze mial lepsze mozliwosci OC wiec nawet o tym nie mam zamiaru dyskutowac. Zasłaniasz sie tym ze AMD nie dorownuje ...
  • Archiwum
  • napisane 10 10 2006 12:44
  • Odpowiedzi: 33
  • Wyświetlenia: 7801

Intel czy AMD ?

Witam; procesory AMD są o tyle leprze że są mało prądożerne i pracują przy niższych temperaturach (co w lecie ma kapitalne znaczenie), co do podkręcania Intel jest lepszy ale jest przysłowiowym, grzejnikiem i więcej potrzebuje mocy.Jeszcze jedno AMD-y przy obliczeniach zmiennoprzecinkowych są trochę wolniejsze od...
  • Archiwum
  • napisane 01 03 2008 21:46
  • Odpowiedzi: 18
  • Wyświetlenia: 3016

Komp za ok 2500/2600 (gry,progsy) ; CICHY! :)

Witam Chciałbym spytać się Was o poradę w kwestii składanego kompa. W sumie już się naczytałem sporo i myślę, że złożylem całkiem niezły zestaw ale jeszcze chciałbym aby jacyś eksperci zerknęli i w razie czego doradzili albo wyłapali jakieś błędy Zestaw ma być do wszystkiego - gry, programy (np visual studio), filmy, muzyka, internet - wszystko ma śmigać cacy Przede wszystkim chciałbym aby był...

Pomoc przy złożeniu Pc do 1200zł

W tym problem, że wielu znajomych ma AMD i na niego nie narzeka. Sam pracowałem na Pentiumach (miałem 2 pc P3 1ghz i P4 2.2) sprawowały sie nieźle, a co do technologi 2ch rdzeni nie mam zielonego pojęcia, słyszałem ze Pentium'y są dobre do pracy (grafika etc) lecz są słabsze od AMD w grach. Z reszta już sam nie...
  • Archiwum
  • napisane 28 03 2008 17:02
  • Odpowiedzi: 13
  • Wyświetlenia: 1596