Skocz do zawartości

jak podkrecic wiatraki na 100

Wyniki znalezione na www.forum.tweaks.pl: jak podkrecic wiatraki na 100

Sapphire 7870 oc.problem z wylaczającym się monitorem.

Witam wszystkich,kupilem radka 7870 oc jakies dwa tygodnie temu,pare razy zdarzylo sie ze monitor wylaczyl sie i nie chcial polaczyc sie znowu z karta a komputer wciaz dzialal.Powiedziano mi na innym forum ze to kwestia sterownikow ze trzeba czekac na inne.Wczoraj postanowilem ja troche podkrecic bo troche brakowalo mi mocy w Shogun2,wiec ustawilem ja na...
  • Karty graficzne
  • napisane 06 06 2012 20:43
  • Odpowiedzi: 14
  • Wyświetlenia: 4498

Wyciszanie Gigabyte Luxo M1000

WitamKupiłem nowy komputer. Oto podzespoły:PROC: AMD Athlon II x4 640 (3.0GHz)MOBO: ASUS M4A785TD-V EVORAM: Kingston DDR3 1333MHz 2GBZASILKA: OCZ ModXStream Pro 500wOBUDOWA: Gigabyte Luxo M1000 Czarnaoraz dysk ze starego komputera ATA 80GB.Na sprzęcie pracowałem ok miesiąca, teraz uzbierałem troche kasy i chcę kupić...
  • Chłodzenie
  • napisane 31 10 2010 14:02
  • Odpowiedzi: 7
  • Wyświetlenia: 3653

[SPRZEDAM] komputer stacjonarny

Witam.Sprzedam komputer stacjonarny, który mi służył bezawaryjnie i długo... jestem z zebranych komponentów bardzo zadowolony jako że wszystkie są wysokiej jakości. Do większości mam wszystkie akcesoria i papierki za wyjątkiem obudowy, napędu, procesora, ramu, karty dźwiękowej i monitora - w sumie to dużo się...
  • Giełda
  • napisane 06 07 2010 22:47
  • Odpowiedzi: 3
  • Wyświetlenia: 2027

Wyciszanie komputera PC w teorii i praktyce

Artykuł/poradnik jest napisany prosto. Nie staram się w nim rozpisywać o rzeczach oczywistych (że dysk 5400RPM będzie cichszy niż 7200RPM) i mało istotnych. Wskazuję drogę, pokazuję do jakich wniosków sam doszedłem, jednak to tylko moje doświadczenie, bazuj na tym, czego sam doświadczyłeś, oraz głównie na błędach innych (-: Sukcesy traktuj z przymrużeniem oka, bo niejeden chwalił się cichą...

Kupujemy nowy komputer do gier

Sam zacząłeś mi udowadniać, że konkurencja lepsza bo ma więcej watów ale waty to nie wszystko.Gdybyśmy brali pod uwagę tylko W do ceny to najlepiej by wypadały najtańsze pozycje z gorszych podzespołów o gorszej sprawności.Ja zacząłem? Przeczytaj jeszcze raz wątek. Oczywiście że gdyby brać moc na naklejce do ceny to najlepiej wypadłby tracer. Ale chyba nie chcesz przez to powiedzieć ze...
  • Kosz
  • napisane 17 08 2007 12:20
  • Odpowiedzi: 83
  • Wyświetlenia: 62413

Zdjęcia waszych PC "od środka"

Parę zmian (m.in. nowy Asus P5K, zmiana chłodzenia) :Układanie kabliRadiatory na P5KRadiatory na P5KWidać bebechyON (THE DOMINATOR)CLP na prockuChłodzenie grafy (GlacialTech GT-F1 & Titan 80x80 po drugiej stronie laminatu - baaardzo pomocny).120x120 TT - nie wiem jaki model, bo zdjęty z BigTyphoona (na którym siedzi teraz TT SmartFan). Sam wiatrak...

Komputer do 3200zł

Chciałbym sie zapytac czy ten zestaw ktory dobralem jest dobry dla grafika 2D/3D-sredniozaawansowanego ?? (cena zestawu do. 3000-3200zl) Procesor: Intel Core2 Duo E6420 2.13 GHz (S775) BOX 711.00 http://www.komputronik.pl/Procesory/Intel/...pelny,id,39071/Płyta główna: Asus P5B-Plus Intel P965 473.00http://www.komputronik.pl/Plyty_glowne/Asu...pelny,id,39395/Pamięć RAM: PDP Patriot Dual...
  • Archiwum
  • napisane 15 07 2007 17:28
  • Odpowiedzi: 13
  • Wyświetlenia: 1549

Problem z OC gtx 980 ti

Witam, posiadam model asus strix 980 ti ale w wersji bez OC. Bazowe taktowanie tego modelu to 1000/7010. W google praktycznie nic nie mozna znalesc o tej wersji ale w polskich sklepach jest dostepna i jest tansza srednio o 300zl od wersji OC. Wydaje mi sie ze sa to praktycznie te same karty lecz asus cos zablokowal w wersji bez OC bo strasznie slabo sie...
  • Karty graficzne
  • napisane 27 03 2016 19:59
  • Odpowiedzi: 128
  • Wyświetlenia: 14422

Problem z OC gtx 980 ti

Witam, posiadam model asus strix 980 ti ale w wersji bez OC. Bazowe taktowanie tego modelu to 1000/7010. W google praktycznie nic nie mozna znalesc o tej wersji ale w polskich sklepach jest dostepna i jest tansza srednio o 300zl od wersji OC. Wydaje mi sie ze sa to praktycznie te same karty lecz asus cos zablokowal w wersji bez OC bo strasznie slabo sie...

Temperatura procesora, za wysoka?

Witam, kupilem procesor AMD PHENOM II X4 945 Quad Core 4x3GHz, boxowe chlodzenie bylo dosyc glosne, wiec kupilem SilentiumPC Spartan HE923, no i zauwazylem ze heat pipe'y na plycie ktora styka sie z procesorem odstaja od plytki na koncach, czyli jak sie konczy plytka to rurki dalej idace odstaja, przez co jak nalozylem troche pasty, procesor nie stykal sie z plytka radiatora, musialem...
  • Chłodzenie
  • napisane 02 09 2011 18:46
  • Odpowiedzi: 14
  • Wyświetlenia: 6713

Logi - Przeciążony procesor

Witam. Mam laptop Lenovo, prawie rok pracował bez problemu lecz od pewnego czasu wiatrak chodzi prawie ciągle na najwyższych obrotach a laptop się przegrzewa i co chwila się wyłącza. Po przeinstalowaniu systemu(Windows 7) chodził normalnie ale po niespełna 2 tygodniach znów się przegrzewa. Procesor pokazuje średnio 90% użycia nawet jak mam powyłączane...

Kontrola prędkości wiatraków

Witam,zakupiłem starego Della C610 na Allegro z uszkodzonym czujnikiem temperatury. Everest oraz inne programy wskazują 85 stopni C od samego uruchomienia komputera, aż do wyłączenia przez co wiatraki chodzą na pełnych obrotach wywołując okropny szum. Faktyczna temperatura procesora jest o wiele niższa - swobodnie można dotknąć rdzenia (procek to PIII...
  • Kosz
  • napisane 15 01 2010 19:53
  • Odpowiedzi: 0
  • Wyświetlenia: 6080

Cichy i Skuteczny Cooler Na Procesor E5200

Zainstalowalem boxa na E5200, ten procesor sie specjalnie nie grzeje... nie podkrecam i chyba jestem maniakiem ciszy, w sumie wszystko w kompie wyciszylem... pozostal mi tylko ten boxowy cooler, nie jest on specjalnie glosny ale jednak... nie chcialbym inwestowac w jakies drogie rozwiazania, ale moze chociaz sam radiator? a moze jakos zwolnic wiatrak? W...
  • Archiwum
  • napisane 23 11 2008 13:52
  • Odpowiedzi: 2
  • Wyświetlenia: 3076

modyfikacja kompa, a3000+, gf6600gt, 512 ram

Witam!Posiadam procesor AMD Athlon 64 3000+ (venice), płytę główną Gigabyte GA-K8NF-9, 512 mb ramu (2x256 jaki to ram mozna zobaczyc na dolaczonych zrzutach z cpu-z), kartę gigabyte geforce 6600 gt. Chciałbym ten zestaw rozbudować w pierwszej kolejności o pamięć ram i dysk twardy, tylko z mysla o tym, zeby słuzyly pozniej z procesorem intel core 2 duo e8400, jakas dobra plyta podatna na...
  • Archiwum
  • napisane 29 03 2008 18:12
  • Odpowiedzi: 1
  • Wyświetlenia: 819