Witajcie.Mam dość wiekowy komputer.Ostatnio postanowiłem troszkę w nim posprzątać i zrobiłem format oraz wgrałem system Windows XP.Na pozór wszystko wyglądało dobrze jednak po zainstalowaniu wszystkich sterowników zaczęły szwankować gry a przedtem takiej sytuacji nie było .Dzieją się różne rzeczy np wyłączają się, Windows wyłącza się i włącza samoczynnie,...
Wstępu słów kilka: Ostatnimi czasy zaczęło mi brakować mocy mocy obliczeniowej w moim starym laptopie, więc zacząłem rozglądać się za nowym. Wybór mój padł na Lenovo Y580, niestety kilka mankamentów skłoniło mnie do odstąpienia od umowy zakupu dokonanego przez internet i nabycia Clevo W350ETQ.Laptopa wykorzystuję do pracy w środowisku Linux (programowanie, prace biurowe, trochę...
Witam Wszystkich, Na samym początku chciałbym przedstawić specyfikację swojego komputera 1. Płyta główna asus m4n987d evo2. Procesor AMD phenom(tm) x4 965 3.40 GHz3. Graficzna Gigabyte GTX 470 4. 4 GB RAM HyperX kingstone 16005. Zasilacz Mod X stream-pro 700w6. Chłodzenie procesora Arctic CPU cooler Freezer Xtreme A teraz do rzeczy, komputer kupowałem jako nowy parę lat temu, nigdy...
Witam wszystkich i proszę o wyrozumiałość ponieważ pierwszy raz zakładam temat na waszym forum.Od około tygodnia męczę się z dziwnym problemem rozłączania myszki podczas korzystania z komputera. Problem jest bardzo ciężki do zdiagnozowania ponieważ rozłączanie myszki występuje w niejednostajnych odstępach czasu najczęściej podczas około godzinie gry np w grę sieciową. W Windowsie rzadziej ....
Na Słońcu pojawiła się plama, która zapoczątkowuje kolejny 11- letni cykl aktywności słonecznej. Na zaprezentowanym zdjęciu widać dużą plamę oznaczoną numerem 10980, jeszcze z poprzedniego cyklu oraz niewielką nową (nr 10981), która zwiastuje cykl nr 24.Jednak, aby naukowcy uznali, że cykl nr 24 stał się dominujący, musi pojawić się jeszcze wiele nowych plam.Plamy słoneczne to obszary na...
Cześć,Mam problem i już nie wiem, jak to ugryźć. Przyszedł do mnie komputer złożony w Morele. W komputerze jest SSD pod M.2 - Dysk SSD Samsung 256GB PCIe 3.0 (MZHPV256HDGL-00000) - na którym chciałabym zainstalować system. W komputerze jest też drugi SSD, standardowy - Dysk SSD Samsung 850 PRO 256GB SATA3 (MZ-7KE256BW) - na którym system postawiłam. Chciałam na tym pod M.2, ale w...
To chyba jednak kupie z opcją OC, nie jest to jakoś gigantycznie większa cena, a jak się zdecyduje to będę mógł podkręcać. Nie zauważyłem tego Dell-a co podaleś za pierwszym razem, wybacz. Nawet mi się podoba, ale mam pytanie. Jak wejdziesz w tego linka co mi posłales z tym monitorem http://www.morele.net/monitor-dell-p2414h-3lata-gwarancji-next-business-day-606671/ to tam sa...
Witam. Mam problem z moim laptopem a mianowicie z płynnością gier. Model laptopa to HP Pavilion dv7 z 2011 roku posiada on 2 karty graficzne: Intel HD Graphics 3000 i AMD Radeon HD 6700M Series która ma pamięć 6103 MB. Laptop ma wbudowane 8 GB pamięci ram 1333 MHz i 8 rdzeniowy procesor Intel Core i7-2670QM o taktowaniu 2.20 MHz. System to Windows 10...
Witam. Mam oto taki problem, że podczas włączenia komputera komputer (Windows vista home premium) automatycznie się aktualizuje, sprawdza 'dysk'. Wyświetla się jakiś komunikat o typie systemu pliku NTFS i procentowo sprawdza dysk, a następnie kiedy już się wszystko załaduje, pojawia się okno, w którym widnieje napis: "Konfigurowanie aktualizacji, etap 3 z 3 - ukończono 0%, nie wyłączaj...
Witam posiadam dysk zewnętrzny WD 1TB na którym mam obecnie sporo danych chciałbym zrobić coś takiego z dyskiem żebym mógł zainstalować na nim lunux'a botowalnego z tego dysku (nie live cd) a na kolejnej botowalnej partycji był instalator win 7 abym mógł z niego instalować system w razie potr...
Witam.Jakieś 6dni temu po zainstalowaniu gry GTA IV oraz zaktualizowaniu sterowników do mojej karty graficznej, znikły mi fpsy w obu grach. Oczywiście po włączeniu gier było spokojnie 200fps, ale po minucie spadały do 10-30fps.Zrobiłam reinstalacje systemu (nie żeby tylko...
Witam wszystkich!Na wstępie przepraszam, jeśli coś źle zrobiłem - źle umieściłem temat itp. Szukałem w sieci na wielu forach odpowiedzi na mój problem, ale niestety nie udało mi się jej znaleźć. Pomimo, że ten temat pojawia się dość często w sieci chciałem go poruszyć jeszcze raz, ponieważ moje oczekiwania/wymagania są trochę inne niż te o których...
Witam, proszę o szybką pomoc. Przebywam w niemczech i wydaje mi sie ze mam wirusa ukash. Kliklem jakiś link i odrazu zacząl pobierać mi sie jakiś mały pliczek, po chwili wyświetliło mi się ze zostałem namierzony przez Interpoll i odrazu wyłączylem kompa. Gdy chciałem włączyć zrobił mi się biały ekran i tak mam za...
Specyfikacja komputera:Plyta głowna ASRock B75 Pro M3Pamięć Corsair 8GB 1600mhzProcesor Intel i5-3450 quad 3,1 GhzKarta graficzna MSI Geforce 560ti 1GB Ram dual fanWindows 7 Ultimate 64-bitKarta dżwiękowa Edirol UA-25EXMonitory Edirol MA-150Cubase 5.1 - scrackowany Witam.Napisałem ten temat na kilku forach, bo nei wiedziałem, kto najlepiej mógłby pomóc.Moj problem pojawił się niedawno....