Witajcie, jestem nowym użytkownikiem tego forum. Zajrzałem tutaj przypadkowo podczas przeglądania for internetowych. A więc zaczynajmy !1. Czym są pamięci RAM ? Jest to tzw. pamięć operacyjna w której programy typu: (Windows/Linux , przeglądarki, gry, komunikatory, dokumenty i inne) przechowują pliki, do których procesor ma szybki dostęp, znacznie szybszy niż w wypadku dysku stałego - dysku...
Witam. Postanowiłem usprawnić trochę moją machinę. Komputer ma mi służyć do gier i istotne jest dla mnie to, żeby wszystko chodziło płynnie. Ogólnie z komputera jestem zadowolony, bo prawie wszystkie gry działają,ale…. Obecnie gram w Counter Strike Global Offensive i League of Legends. Te dwie gry działają mi dość płynnie, jasne, że nie ma szału, ale gdy np. włączam CSGO to włącza mi się dość...
Witam,Prosze o pomoc w doborze sprzetu. Poszukuje zmodernizowac obecny komputer i chcialbym zakupic cos, co na obecna chwile jest najlepsze w stosunku cena/jakosc.Podzespoly, ktore wydaja mi sie byc najbardziej trafne:procesor i7 3820 3.6GHz LGA 2011 lub 2600/2700K LGA 1155plyta głowna pasujaca oczywiscie pod dany...
1.Temat recenzjiW tej recenzji opisze wam znane słuchawki z niższej półki jakimi są Sennheisery HD 201.Słuchawki te zakupiłem w sierpniu za bagatela 60zł moim a także innych posiadaczy nie ma lepszech w tym segmencie cenowym czyli 60-85zł.Głównie przy zakupie kierowałem się...
Witam wszystkich. Chciałbym kupić 6 monitorów Eizo FlexScan EV 2450 i chciałbym prosić o pomoc w złożeniu zestawu komputerowego za około 6000 PLN. Dostałem propozycję od firmy z taka konfiguracją : 1 PROCESOR CPU INTEL CORE I7 6700K 4.0 BOX 8MB VGA HD530 91W...
Zapomniałem że tylko wyłącznie do GIER. Tak :) HD ready lubię ale nie upieram się jeśli można więcej to czemu nie. Myślę o grach typu fps, jakieś battlefieldy itp. Nie mam dużych oczekiwań w kierunku nadchodzących premier, ale chce aby te jak i inne strzelanki ostatnich lat chodziły dobrze a nie jak w lapku minimum/40fps i tylko tekstury na wysokich. Jest...
Witam Mam Mały dylemat dot. Nowego Komputera mianowicie chodzi o to że cały zestaw, który chcę kupić kosztuje nie całe 3 tyś złoty obecnie posiadam 600 zł i chciał bym wydać to na 1-2 podzespoły tylko nie wiem jakie. Zespoły które chcę kupić chciałbym włożyć je do starego kompa....
Witam Nadszedł ten czas, kiedy trzeba wymienić sprzęt.Komputerek ma ogólnie służyć do gier jak i pracy w programach jak Adobe After Effects czy Photoshop Poczytałem na necie trochę o kompach, i wybrałem sobie takie o to części :(Oczywiście nie wiem czy są dobre, więc piszę tutaj by uzyskać waszą pomoc w wybraniu najlepszego sprzętu w tym przedziale cenowym)Procesor - I7 3930kChłodzenie...
witam zmieniałem zasilacz bo stary zaczął niedomagac zamieniłem go na SilentiumPC Vero L3 Bronze 600W 80+ Bronze i po podłączeniu zauważyłem iż nie mogę podłączyć dodakowego zasilania do karty graficznej (geforce 960) która ma wejście na 6 pin na wtykach zasilacza jest tylko 8 pin. Co mam zrobić kupićjakiś...
Wejdź na stronę producenta i popatrz z jakimi modelami kart jest kompatybilne... Czy to takie trudne ?This cooler is specifically optimized and designed for reference VGA card NVIDIA GeForce GTX580, GTX570. VF3000F(GTX580/570) Zalman shipped from January, 2011 also support GTX480 graphics card. Więc na własne...
Zastanowię się nad chłodzeniem, co LGA 2011 to pewnie i ma w jakiś warunkach lepszą wydajność bo by go nie wprowadzili na rynek. Przy tak dużym zakupie to myślę że +/- 300 zł to kwota bez znaczenia.W tym miesiącu mam zamiar kupić już jakąś...
Witam. Zamierzam dokupić części do mojego staruszka, dużo części. Nie znam się w ogóle na tym i chce zebyście mi pomogli.Do wydania mam około 3,5 tysiąca. Komputer jak najbardziej do najnowszych produkcji gier. Procesor, płyta główna, ram, karta graficzna - to chciałbym kupić, i nie wiem czy to wszystko, czy nie...
Witam wszystkich!Chciałbym kupić sobie laptopa.Mam takie propozycje:Laptop Asus X73SV K73SV i7-2630QM 4GB 750GB GT540 1GB 2700złASUS ALU K53SV I5-2410 4GB 500GB GT540 1GB 2200złLaptop Asus X73SV K73SV i3-2310M 8GB 750GB GT540 1GB 2160złI mam takie pytania.Czy procesor i7 jest dużo wydajniejszy od i5?Czy ta karta graficzna to grania tylko czasami w...
Witam, to mój pierwszy temat na tym forum...tak więc witam :D Od czego by tu zacząć... Po krótkim okresie z laptopem, jednak więcej frajdy sprawia mi coś więcej niż wymiana pasty czy dołożenie drugiej kości RAM.Jednak moje realia są takie, że niemogę od tak złożyć sobie PC za 2-3-4tyś złotych. Dlatego postanowiłem się własnię trochę pobawić w składnie PC oraz jego stopniowy...