Ostatnia aktualizacja 08.07.2008Chciałbym w tym wątku poruszyć parę spraw dotyczących wyboru komponentów przy kupnie nowego komputera. Co prawda jest wszedzie mnóstwo watków z przyklejonymi gotowymi zestawami za daną cenę, ale wielu osobom nic to nie mówi a ja tutaj chciałbym omówić to z trochę innej strony. Mam nadzieję że pomoze to troche osobom które mają zamiar kupowac nowy komputer, a nie...
A jaki masz monitor? Bo wyświetlanie 4K nie zależy od komputera. Jak chcesz kręcić procesor to brałbym lepszą płytę co najmniej Z97 Extreme3 lub MSI Z97 Gaming 5.Reszta jest OK. Do 780Ti nie warto dopłacać, R9 290X po OC będzie wydajniejszy i jest tańszy chyba z 400-500zł.a jaką bys mi polecił według ciebie najlepszą kartę r9 290x? wydaję mi się ze te sa...
Sentymentalny wątek na forum odnośnie naszych pierwszych zestawów komputerowych.Pierwszy komputer otrzymałem od wujka, bo wybierałem się do liceum informatycznego nie mając wielkiego pojęcia o komputerach Był to Pentium MMX 166 Mhz z kartą graficzną S3 z prymitywnie małym dyskiem na którym zawsze brakowało miejsca, W konfiguracji był Windows 98 i napęd...
Witam chciałbym się dowiedzieć czy karta graficzna którą mam zamiar kupić będzie pasować do mojego aktualnego sprzętu procesor:intel® Xeon® CPU W3503 2.40 ghzaktualna karta graficzna:Ati Radeon hd 3450zasilacz:DELL D525AF-00 150Wobudowa:DELL Precision T3500 karta graficzna...
Witam zaczne od tego że na dzień dzisiejszy mam taką konfiguracje komputeraProcesor intel core 2 duo e4500 2x2.2ghz (miałem e8400 ale się spalił)MB:asus p5b deluxezasilacz xfx TS 550wKarta graficzna gtx 650 gainwardRam geil dragon ddr2 2x2gbI oto mój problem:Z początku miałem chiński zasilacz i inną karte graf,płytę głównąi w grach myślałem że spadki fps...
Ja sobie złożyłem taki zestaw(myślę że ci się spodoba) ========================================================= Płyta główna:ASRock Z77 Extreme4 (ok. 500zł)Zasilacz:SilentiumPC Deus M1 550W (ok. 250zł)Obudowa:SilentiumPC Brutus M23 Pure Black (ok 150zł)Procesor:Intel® Core™ i7-3770k@3,5Ghz (ok. 1.500zł) +...
Witam, w związku z kosmicznymi cenami części komputerowych postanowiłem odłożyć kupno komputera i zamienić kartę graficzną, procesor oraz być może płytę główną i pamięć. Aktualnie posiadam taki, ponad dwuletni zestaw: Procesor: Intel Pentium 4 631 3.0 GHz BOX (LGA775, 0.065u, FSB 800, 2MB, 64-bit) Płyta główna: Gigabyte 945P-S3, 945P,...
Mam taki sprzęt i zastanawiam się na jakimś upgradem. Chciałbym zacząć od grafiki...Płyta główna: Typ procesora AMD Sempron, 1666 MHz (8 x 208) Nazwa płyty głównej Gigabyte GA-K8NS (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN) Mikroukład płyty głównej nVIDIA nForce3 250, AMD Hammer Pamięć...
aż tyle to bedzie kosztować? Myślałem ze kupie jakąś dobrą karte graficzna za 500, procek też cos kolo tego, ram jest tani wiec z tym nie ma problemu i nie przekrocze 1500zł.w takim razie co byś proponował do tych medium full hd ?Np ta twoja karta graficzna na allegro chodzi po...
Witam,chciałbym zaplanować wymianę karty graficznej, a co za tym idzie płyty głównej oraz procesora. Stan komputera na dzisiaj:* Płyta główna: MSI K9N NEO-F Ver. 1.0 : (Obsługuje procesory AMD Socket AM2 Athlon64/X2/FX, FSB 1000/800MHz, pamięci DDR2-800/667 w trygie dwukanałowym, port
Witam.[napisze od razu budżet:około 500zł] Mam kompa: System:MS Windows XP Home 32-bit Dodatek Service Pack 3 Procesor:AMD Athlon 64 X2 5000+Brisbane 65nm Technology Ram:2,00 GB Single-Channel DDR2 373MHz (5-6-6-18) płyta główna:ASUSTeK Computer INC. M2N (CPU 1) Karta graficzna:Nvidia GeForce 210 I teram moje pytanie...
CześćChciałbym was prosić, o radę.Myślę o wymianie karty graficznej na lepszą.Płyta główna:---------------------------------------Nazwa płyty głównej Asus M2N-E SLI (2 PCI, 2 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)Mikroukład płyty głównej nVIDIA nForce 500 SLI, AMD HammerLiczba gniazd procesora 1 Socket...
Witam chciałbym wymienić kartę graficzna bo modernizuje komputer ale nie stety nie wiem na jaka czytałem jakie karty są polecane i dyszlem do wniosku ze kara z Seri Sapphire Radeon HD 5750 będzie chyba dobrym rozwiązaniem oto moje podzespoły komputera;-CORE 2 DUO E7200( będzie kręcony do 3.2 a jak bezie stabilny na 3,5 to go tak zostawię chłodzenie...