Zasady doboru kart graficznych .Przy dobieraniu karty graficznej do naszego komputera musimy wziąć pod uwagę wiele czynników:1. Interfejs – AGP czy PCI-Express;2. Komputer jaki udoskonalamy- czy jest to karta do nowego komputera , czy do obecnie używanego;3. Do czego dana karta będzie wykorzystywana;4. Jaki...
Obecnie większość procesorów Intela ma układ graficzny. Generalnie nie jest to jakieś monstrum, tylko bardziej coś co pozwoli pograć jako tako w starsze gry bądź zwyczajnie korzystać z komputera gdy przykładowo padnie Ci osobna karta graficzna. Jeśli masz osobną kartę graficzną...
Wiem, że odkopuję staroć ale to ku przestrodze tych co daty nie zobaczą, albo postanowią wziąć sobie do serca słowa autora. ale myślę że w normach merytorycznych się mieściwg. mnie to się w żadnych normach nie mieści ... na temat zasad doboru kart graficznych które będą służyć forumowiczomtakie coś nie istnieje- każdy przypadek jest inny więc tworzenie...
Witam, w związku z kosmicznymi cenami części komputerowych postanowiłem odłożyć kupno komputera i zamienić kartę graficzną, procesor oraz być może płytę główną i pamięć. Aktualnie posiadam taki, ponad dwuletni zestaw: Procesor: Intel Pentium 4 631 3.0 GHz BOX (LGA775, 0.065u, FSB 800, 2MB, 64-bit) Płyta główna: Gigabyte 945P-S3, 945P,...
WitamPlanuję kupno komputera (sama stacja) głównie do obsługi programu typu SketchUp 2015, AutoCAD. Zainteresowałem się komputerami poleasingowymi co by to mieć w miarę dobre parametry a nie wydać więcej niż 1500-1800zł - takie ograniczenie finansowe. Wymagania SketchUp 2015 to: Wymagania sprzętowe (rekomendowane):procesor 2+ GHz8+ GB RAM500 MB...
Podstawowym pytaniem jest czy chcesz budować komputer na tej płycie głównej, czy może chcesz zbudować komputer od podstaw?W pierwszym przypadku podstawowym elementem, który trzeba wymienić jest zasilacz.Zdecydowanie polecam tutaj wziąć jednostkę przynajmniej 550W, gdyż podkręcony procesor, czy wydajna karta graficzna trochę prądu potrzebują.Jeżeli chodzi...
Witam. Potrzebuję pomocy przy robieniu nowego a raczej ulepszaniu starego builda.Aktualny sprzęt:Gigabyte GA-MA770-UD3;AMD Athlon 64 x2 5000+ (2.2ghz) am2;Gainward GTS 250 Green Edition (512mb);Chieftec GPS-500ab (500w);3gb ramu (kosc 2gb i kosc 1gb) ddr2 800mhz goodram.Co mam zrobić?Kupić phenoma 4- lub 6- rdzeniowego (do 400zł)?Czy każdy phenom będzie pasował do mojej płyty głównej?Którą...
A myszka i klawiatura ?Bez myszi i klawiatury.ZApomnialem jeszcze dodac bez obudowy.Wiesz za 800zł nie możesz wymagać płynności w grach, ale coś takiego udało mi się żłożyć bez napędu i dysku:Procesor: Strona niedostępnaPłyta główna: Strona niedostępnaPamięć RAM: Strona niedostępnaZasilacz: Strona niedostępnaKarta ...
Witam zamierzam kupić nowy komputer. Po kilku dniach spędzonych na różnych forach i poradach znajomych chyba złożyłem sprzęt, z którego będę zadowolony.Komputer ma być głownie do gier. Cena to do 2200 bez Windowsa 7, bez monitora i napędów. Ceny ze sklepu w moim mieście, ale mam 25% upustu. 800zł Procesor Intel Core i5 760 2.8 GHz...
Ram jest śmiesznie tani, tańszy już nie będzie, nie rozumiem po co się czaić z kupnem i zapychać sobie sloty jakimiś śmiesznymi kostkami 512mb?zawsze zaoszczedze to 100zł a jak bede miał kase lub stwierdze ze malo dokupie:) zdrożec tez nie zdrozeje co najwyzej stanieje ja to widze tak:IntelIntel Dual-Core E2180 2.0 GHz s. 775 Box 169,00 proline.pl-jest w moim miescieAsus P5Q s.775 P45...
Witam!Planowalem kupic procesor PENTIUM D 925 2x3GHz i jakas plyte glowna do tego i chcialem sie poradzic co radzilibyscie kupic? Czy tego PENTIUM D czy moze jakis CORE 2 DUO i jaka plyte glowna do procka? Mam karte graficzna AGP GeForce4 MX 440 128mb DDR. I dobrze by bylo zebym mogl jakos narazie z niej korzystac i w przyszlosci cos lepszego kupic....
Witajcie Mój stary PC siada, zaczyna czeszczec, warczec i juz nieda sie na nim pograc jak kiedys w fajne gry typu GRAND THEFT AUTO III, oczywiscie nowsze Mam zamiar kupic to z linku ponizej + dysk 250 +nagrywarka DVDza 120zł +Karta graficzna za 500zł[GeForce 7600 itp.} + vista 64Czy to wszystko razem, bedzie mi chodzic z systemem vista i czy pogram...
Witam!Wiedźmin 3 już u bram, a ja nie mam graficznej, żeby go powitać : | Jaką kartę graficzną polecacie do MAKSYMALNIE 800zł? (nie musi być nowa) PS Minimalnie wymaganą do Wiedźmina 3 jest GTX 660