Ostatnia aktualizacja 08.07.2008Chciałbym w tym wątku poruszyć parę spraw dotyczących wyboru komponentów przy kupnie nowego komputera. Co prawda jest wszedzie mnóstwo watków z przyklejonymi gotowymi zestawami za daną cenę, ale wielu osobom nic to nie mówi a ja tutaj chciałbym omówić to z trochę innej strony. Mam nadzieję że pomoze to troche osobom które mają zamiar kupowac nowy komputer, a nie...
Kupuję sobie nowy komputer (razem z kartą). Mam zamiar kupić taką kartę graficzną żeby mi nowo wychodzące gry chodziły np. w niedalekiej przyszłości Half-Life 3.Myślałem o GALAXY GeForce 8600 GT 1024MB DDR2/128bit TV/DV PCI-E (3,0ns), ale ma podobno za małą przepustowość danych (600/666) i jest "podejrzanie" tania, zaś PALIT GeForce 9600 GT...
Witam, zamierzam wymienić swoją maszynę.Mam 2500 zł (ewe. +250 zł).Prócz tego zostało mi kilka części ze starego blaszaka (Q6600, budżetowa grafika, mobo i zasilacz) jednak wątpię w ich użyteczność w nowym zestawie.Wracając do tematu zakupu, to chciałbym, aby zestaw dało się zmodernizować po pewnym czasie, bez wymieniania wszystkiego.Byłoby dobrze, gdyby...
Koledzy dobrze to opisali , ale ja dodam coś od siebie tak po chłopsku. W skrócie: Procesory dzielimy na AMD ( AM2) i Intel (775) Oczywiście w grę wchodzą tyko procesory 2 i 4 rdzeniowe. Wsród Intela warto brac procesory w procesie 45nm. W przypadku zastosowań graficznych lepszym wyborem będą procesory 4 rdzeniowe,np: Q6600...
Hehe chyba trochę źle przeczytałeś to komp do grafiki a taki komputer żre ramy i 4 rdzenie Ja ci proponuje coś takiego:1.Procesor: Intel Core 2 Quad Q6600 2400MHz 650.00zł 2.Płyta główna: Gigabyte GA-P35-DS3L 231.00zł3.K....
Witam,mam zamiar wymienic starego kompa i zastanawiam sie co kupic nowego. Brałem po uwage Core 2 Quada Q6600 2,4 GHz ale w sumie nie wiem czy nie lepiej kupic Core 2 Duo narazie a dopiero jak wyjda Quady na 45nm to wtedy 4-rdzeniowke kupic. Tylko sie jeszcze zastanawiam ktory Core 2 Duo. Czy E6550 2.33 GHz 4MB cache czy E6750 2.66 GHz 4MB cache. Ktory...
Mam wiedzę na temat kart graf., procesorów, ale niewiele wiem na temat płyt głownych. Składam komputer służący do grania, pracowania w środowiskach graficznych, takich jak: photoshop, after effects i 3d - lightwave, maya, etc. O/C jak najbardziej Tak wygląda zestaw:Asus P5K-E WiFi Intel P35 (Socket 775) PCI-Express DDR2 MotherboardIntel Core 2 Quad Pro...
Cześć,Chcę kupić komputer przede wszystkim do najnowszych gier. Zestaw ma być przyszłościowy tzn. z możliwością rozbudowy. Cena powinna oscylować w granicach 4 tysięcy. Jest dla mnie bardzo istotne aby zestaw był możliwie najcichszy i mało prądożerny. Chcę go wykorzystywać również jako serwer, przynajmniej do czasu kiedy nie kupię czegoś bardziej odpowiedniego.Po przekopaniu netu uznałem, że...
witam. chciałem się zapytać czy jest sens wymiany procesora np na q6600 czy lepiej karte graficzną obie rzeczy naraz komputer najwięcej uzywam do internetu do grana gry takie hak cs go mta fifa . I czy zaliczasz nie jest słaby to tej karty graficznej HD...
Wedle różnych przecieków nawet komputer z procesorem i5 3570K, 8 GB pamięci RAM oraz kartą graficzną MSI GeForce GTX 770 Lightning nie wystarczy do gry w Full HD w najwyższych możliwych ustawieniach przy utrzymaniu płynnych 60 klatek na sekundę...Mimo że takie przecieki się zazwyczaj nic nie warte to jeżeli tak by było wcale bym się nie zdziwił, wszak GTX...
Odkładaj dalej na lepsze części.Od biedy mogę Ci znaleźć lepsze używane podzespoły od tych które posiadasz ale czy to Cię zadowoli? Ogólnie rzecz ujmując na pierwszy ogień idzie procesor bo ten co masz to dziadostwo.Na tą płytę można włożyć np Intel Core 2 Quad Q6600 2,4Ghz...