Opis wydajności kart graficznych wbudowanych w laptopy. Aktualizacja Marzec 2017.Ranking kart graficznych do laptopaW DirectX 12.0 pod uwagę brana jest wydajność procesora w testach GPU.Pod uwagę brany jest: wynik 3D Mark, w nowszych kartach Heaven Dx11 benchmark oraz specyfikacja producenta. Jak czytać poniższą tabelkę:DirectX im nowszy tym więcej efektów będzie wstanie obsługiwać nasza...
Ranking nieaktualny!! -> zobacz nasz nowy ranking kart graficznych do laptopa.Witam, pragnę przedstawić listę dobrych, średnich i złych kart graficznych. Ściślej mówiąc, w kategorii "Dobre" i "Średnie" znajdziemy karty graficzne na których będzie można pograć w nowsze gry, niekoniecznie na...
Lista już wpisanych kart graficznych ATI :1.Radeon HD38502.Radeon HD38703.Radeon X1950 Pro4.Radeon HD2900 Pro5.Radeon X800 GT1.Radeon HD3850:Wirtualna Pamięć :...
Szczerze to wątpię czy będę cokolwiek innego prócz karty graf wymieniał (nawet ta karta by mi raczej wystarczała gdyby nie artefakty) w tym zestawie bo wymiana mobo wiąże się odrazu z wymianą przynajmniej u mnie ramów i procka. Jak już będę składał zestaw to od...
Wstęp.Witam.Chciałbym Wam przedstawić moją recenzję dwóch kart graficznych.Będzie to ATI HD4850 w wersji 512MB na pamięciach DDR3, firma ASUS z chłodzeniem Glaciator. Oraz Nvidia GeForce 9800GTX+ 512MB DDR3 od firmy ASUS z chłodzeniem Dark Knight. Obie karty pochodzą z tej samej półki cenowej i wydajnościowej. Miały premierę w ubiegłym roku. Wszyscy, którzy się interesują sprzętem wiedzą, że...
Mogłem wcześniej umieścić tutaj mój poradnik jednak uznałem że zrobię to dopiero teraz - to nagroda dla tweaks za to że ktos się ruszył i zrobił wreszcie porządek z działem karty graficzne. Jestem autorem tego tekstu tak więc mam pełne prawo do zarządzania nim - niech to służy użytkownikom teraz i w przyszłości.Poradnik ten dotyczy pobierania jak i zapobieganiu problemom wynikłym ze złej...
Witam. Od czasu kiedy kupiłem Radeon'a 9550 (PALIT) zaczęły się moje problemy. Otóż kiedy gram w jakąś grę 3D odczuwam drastyczne spadki klatek/sekundę (FPS). Dzieje się tak na przykład kiedy gram w grę Lineage II i spojrzę przed siebie. To samo jest z grą Cabal Online. Zaś już kompletnie nie mogę zrozumieć, dlaczego dzieje się coś takiego kiedy...
Sprawdź jeszcze czy podniesieniu detali graficznych i rozdzielczości jest dużo gorzej. Być może to nie karta a procesor jest "wąskim gardłem".Jasne że proc. To netburst, do tego na FSB 100MHz. Chipset taktuje pamięci na 133MHz (266DDR), kolejne wąskie gardło. Żeby GTA:SA chodziło płynnie na autostradach trzeba o wiele mocniejszy procesor.A to nie jest tak, że taktowanie mnoży się...
Witam mam ptoblem z karta ati radeon 9600 pro powercolora ( zje.... zanizone taktowania ) 128 ...Od jakiegos czasu dzialo mi sie ze podczas uruchamiania gier wykorzystujacych naprawde maksymalnie sprzet komp po jakims czasie sie zwieszal...Teraz mam wiekszy problem dysk mi padl zauwazyelm rowniez ze wentylator od karty grtaf jest rozwalony (cos...
Link do biosu karty: http://speedy.sh/7ZEjk/Pitcairn.romSprawa wygląda tak:Zachciało mi się aktualizacji sterowników, więc pobrałem, zainstalowałem i wpadłem w pułapkę, pieprzony labirynt. Pomóżcie mi z niego wyjść.Deinstalację przeprowadzam wszytkimi możliwymi siłami (opis niżej), udaje mi się pozbyć wszystkiego co związane z ATI/AMD. Podchodzę do instalacji, ta udaje się bez problemu,...
Masz dwie możliwości:1. Skorzystaj z gwarancji globalnej ASUS-a i dostarcz komputer do niemieckiego serwisu.2. Odzyskaj lub zainstaluj na nowo system, potem zrób screen-a z programu który wyrzuca artefakty, zrób zdjęcie aparatem. Napisz karteczkę (na komputerze) z dokładnym opisem sytuacji, napisz że chciał byś albo reballing grafiki albo wymianę płyty....
Witam!Niedawno moja stara karta graficzna Radeon X800 GTO 256 MB / 256 bit odmówiła posłuszeństwa, na początku w grach pojawiło się sporo brzydkich artefaktów a teraz komputer tylko się włącza bo na monitorze już nic się nie pojawia. Przypuszczam że się coś spaliło.Ale do rzeczy...Potrzebuję nowej karty...
Witam.Chciał bym przedstawić moje odczucia z zakupu oraz użytkowania coolera.Cooler Scythe Musashi SCVMS-1000 zakupiłem w sklepie cooling.pl za cenę 149,00zł. Szybka obsługa i szybka realizacja zamówienia. Żadnych problemów, polecam!Na początek kilka fotek samego coolera:CZERWONY - izolator na podstawce o grubości około 5mm. Jest to największy minus całego mocowania. Nie pozwala on na...