Dlaczego system się wiesza, komputer sam się resetuje, wyłącza lub o zgrozo nie włącza. Opis częstych problemówPoradnik pisany jest dla osób mających problemy z komputerem lub systemem Windows XP(niestety nie posiadam Visty dlatego poradnik jest na XP, choć wiele z tu opisanych porad można wykorzystać w Viscie. Nie kiedy są tylko minimalne różnice), najpopularniejszym systemem operacyjnym jak...
Po pierwsze nie poradzilem sobie z kasperskim:Information about applications and operating system components in which vulnerabilities have been detected. C:\Program Files (x86)\Google\Picasa3\plugins\expwebsites\expwebsites.yti C:\Program Files (x86)\Java\jre7\bin\java.exe C:\windows\SysWOW64\msxml4.dllorazInformation about...
BSOD (Blue Screen of Death tzw Ekran śmierci) --> To nic innego jak uprzejmy komunikat naszego systemu że coś się dzieje i trzeba mu pomoc, zdarza się nie kiedy że BSOD pokazuję się przez pierwsze parę sekund i nie jesteśmy w stanie spisać kodubłędu BSODJak odczytać kod...
Na Słońcu pojawiła się plama, która zapoczątkowuje kolejny 11- letni cykl aktywności słonecznej. Na zaprezentowanym zdjęciu widać dużą plamę oznaczoną numerem 10980, jeszcze z poprzedniego cyklu oraz niewielką nową (nr 10981), która zwiastuje cykl nr 24.Jednak, aby naukowcy uznali, że cykl nr 24 stał się dominujący, musi pojawić się jeszcze wiele nowych plam.Plamy słoneczne to obszary na...
Witam, Pobrałem Ubuntu 7.04 z oficjalnego serwera zgrałem na płytke. Mam 3 partycje c: (10 GB - win xp) d: (10 GB- chciałem na niej zainstalowac linuksa) i e: ( 60 GB- na programy itp.). Odpalam plytke z ubuntu przechodze do trybu instalacji i w momencie wyboru partycji mam hda0 (10 GB) , hda5( 10 GB), hda6 (60 GB), Wszystkie maja NTFS, wiec ta hda5 zmianiam na ext3 i "/". (nie wiem...
Witam.Mam pewiem problem z oglądaniem zmaksymalizowanych filmów na youtube.Prawie zawsze jak oglądam jakikolwiek filmik na youtube i chce włączyć na pełny ekran to cała przeglądarka się zawiesza. Czasami od razu, czasem po kilku sekuncach zcina ekran i musze klikac esc poczekać 5-10sek by wróciło do normy. Czasami mi przy zacięciu wywala blue screena, lecz nie jestem w stanie podać
Witajcie.Wczoraj pojawił się pewien problem związany ze wspomnianą kartą Sapphire Radeon HD4870 512 mb.Od jakiegoś czasu notorycznie nękały mnie BSODy z kodem 0x00000124 - kij wie od kiedy i dlaczego, ale ciągnie sie już z rok jak nie więcej.Wywalić się potrafi różnie, ale głównie podczas grania. Pojawiło się nagle, ale węszę związek z instalacją...
1. Polecenie "xcopy"Kopiuje pliki i katalogi, łącznie z podkatalogami.Składniaxcopy lokalizacja_źródłowa [lokalizacja_docelowa] ] ] [{/a|/m}] ][+[plik_3]] [{/y|/-y}] Parametrylokalizacja_źródłowaWymagany. Określa lokalizację i nazwy plików, które należy skopiować. Ten parametr musi zawierać dysk lub ścieżkę.lokalizacja_docelowaOkreśla lokalizację...
ExploitCo to jest Exploit??Exploit jest to złośliwy kod szukający dziur, błędów w programach aby przejąc kontrole nad programem oraz wyciągnąć dane np. LOGIN & HASŁONajczęściej program taki wykorzystuje jedną z kilku popularnych technik, np.- Przepełnienie bufora (ang. Buffer overflow) ? błąd programistyczny...
AMILiczba dźwięków - Typ błędu1 - Problem z odświeżaniem RAM2 - Błąd parzystości pamięci RAM w obszarze pierwszych 64 KB3 - Błąd w obszarze pierwszych 64 KB RAM-u4 - Błąd zegara systemowego5 - Problem z procesorem6 - Błąd kontrolera klawiatury7 - Błąd trybu wirtualnego procesora8 - Błąd zapisu lub odczytu z pamięci karty graficznej9 - Błąd sumy kontrolnej...
Witam. Mam pewien problem. Mianowicie ostatnio wlaczam komputer a wszyskie moje zdjecia, filmy, pliki tekstowe itd. sa zaszyfrowane. Kiedy wlaczam plik z notatkami to mam w nim zamiast notatki cos w rodzaju chinskich znakow czy ciagu liczb i liter. przy kazdym pliku/folderze z plikami, utworzyly sie 4 pliki o nazwie "help_decrypt". Dwa jako pliki skrotowe do strony internetowej, jeden jako...
Witam wszystkich.Podczas bezczynności komputera (był na wygaszaczu ekranu) wystąpił błąd i pojawił się BSOD, po czym komp się zrestartował. Mam windows 7.Kodbłędu:BCCode: 1aBCP1: 00005100BCP2: C04D8AA0BCP3: 00000001BCP4: 62958963Ścieżki do...
Witam mam problem kiedy gram w Gothic 3, Counter Strike Source czy w jakąś inną wymagającą grę zacina mi się komputer. Pojawia się niebieski ekran z kodembłędu:*** STOP: 0x000000B8 (0x00000000, 0x00000000, 0x00000000, 0x00000000)Podczas tego błędu nie da się nic zrobić oprócz...