Ostatnia aktualizacja 08.07.2008Chciałbym w tym wątku poruszyć parę spraw dotyczących wyboru komponentów przy kupnie nowego komputera. Co prawda jest wszedzie mnóstwo watków z przyklejonymi gotowymi zestawami za daną cenę, ale wielu osobom nic to nie mówi a ja tutaj chciałbym omówić to z trochę innej strony. Mam nadzieję że pomoze to troche osobom które...
Co to jest zasilacz komputerowy?Zasilaczkomputerowy stanowi tak naprawdę serce komputera - dostarcza prąd elektryczny do wszystkich podzespołów komputera, takich jak procesor, płyta główna, pamięć, karta graficzna jak również do dysków...
Biorąc pod uwagę dużą ilość dostępnych podzespołów zdajemy sobie sprawę z trudności złożenia odpowiedniego zestawu komputerowego. Przygotowaliśmy dla Państwa najbardziej optymalne zestawy komputerowe, biorąc pod uwagę stosunek wydajności do ceny, oraz stabilność całego zestawu – tak, aby raz kupiony komputer służył wiele lat ! Prezentowane przez nas rozwiązania można oczywiście w dowolny...
Biorąc pod uwagę dużą ilość dostępnych podzespołów zdajemy sobie sprawę z trudności złożenia odpowiedniego zestawu komputerowego. Przygotowaliśmy dla Państwa najbardziej optymalne zestawy komputerowe, biorąc pod uwagę stosunek wydajności do ceny, oraz stabilność całego zestawu – tak, aby raz kupiony
Zasilacz to najważniejszy element komputera który zasila każdy jego element Jego słaba jakość może doprowadzić do spalenia któregoś z podzespołów, warto o niego zadbać, aby był odpowiedniej jakości a sprzęt działał długo i cicho bez skoków napięcia. do 150zł Be Quiet! SYSTEM POWER 7 350WFSP Hexa HE-400 400WChieftec GPA-400S8 400WCorsair...
WitamChciałbym złożyć PC do 1800złPC może być bez grafiki ponieważ mam w planach kupić grafikę 2 miesiące po zakupie PC ponieważ teraz nie będę miał funduszy a tak to przez te 2 miesiące jechał bym na Galaxy GF 8600GT ( OC )Dysk mamNa komputerze będę tylko grałMyślałem nad :Zestaw 1.Procesor : http://www.morele.ne...or...0k-473467/Płyta Główna :...
Monitor ok. Zasilacz jeśli już po taniości to weź Vero L1 600Whttps://www.morele.net/zasilacz-silentiumpc-vero-l1-600w-spc132-773130/Generalnie ta 500W by wystarczyła z zapasem, ale 600W jest niewiele droższy, a poza wyższą mocą jest też lepszym jakościowo zasilaczem...
Witam pomożecie ocenić zestawy ? powiecie co lepsze ( tam gdzie podkreślone nie wiedziałem co będzie lepsze, stosowniejsze). Głównym zamiarem komputera są gry. Pytajcie dawajcie swoje zestawy komentujcie. Z góry dzięki ;D . nr.1- http://www.komputronik.pl/product/355485/intel-core-i5-7400.html-...
Witam panowie i panie. Mam nadzieję że dobrze się w dział forum wstrzeliłem. Złożyłem sobie (prawie) zestaw. Jako że stary komputer jest bardzo stary bo grubo ponad 10-letni (m.in radeon 4600, 2 rdzenie cpu 3,2GHz) postanowiłem poczynić nowy. Miał być stosunkowo tani ale i proporcjonalnie szybszy od droższych konkurentów.
Witam. Niestety dopadł mnie błąd 43 w karcie graficznej. Wczoraj przeglądając internet komputer zawiesił się. Po zrestartowaniu systemu z komputera znikneły programy nvidii, oraz miałem rozdziałke 1024x720 (normalnie działam w 1920x1080) Nie mogłem zmienić tej rozdziałki. Następnego dnia (dzisiaj) zacząłem...
Witam.Jak większość osób szukam komputera do "wszystkiego". Wiem taki komputer to 20000 mało bo serwera z tego nie zrobię :D Głównie zajmuje się grafiką ale czasem pogram więc no przydało by się nowe gry jakieś odpalić na tym. Moje propozycje : I zestaw : Procesor : AMD X8 FX-8350 AM3+ ...
Cześć, Zrobiłem format mojego komputera (tylko dysk C [ssd] na którym był Windows7 64bit [oryginalny] i programy, dysk hdd z danymi nie ruszałem), a następnie zainstalowałem wszystkie sterowniki i aktualizacje. Problemy zaczęły się pojawiać z czasem instalowania różnych programów (nie pamiętam dokładnie przy którym). BsoD pojawia się przede...