Biorąc pod uwagę dużą ilość dostępnych podzespołów zdajemy sobie sprawę z trudności złożenia odpowiedniego zestawu komputerowego. Przygotowaliśmy dla Państwa najbardziej optymalne zestawy komputerowe, biorąc pod uwagę stosunek wydajności do ceny, oraz stabilność całego zestawu – tak, aby raz kupiony komputer służył wiele lat ! Prezentowane przez nas rozwiązania można oczywiście w dowolny...
Ostatnia aktualizacja 08.07.2008Chciałbym w tym wątku poruszyć parę spraw dotyczących wyboru komponentów przy kupnie nowego komputera. Co prawda jest wszedzie mnóstwo watków z przyklejonymi gotowymi zestawami za daną cenę, ale wielu osobom nic to nie mówi a ja tutaj chciałbym omówić to z trochę innej strony. Mam nadzieję że pomoze to troche osobom które...
Na naszym forum jak i wielu innych pojawiła się moda na sygnaturki z opisem wskazującym, że tanie komputery z allegro to szajs i "gimela". Czy tak naprawdę jest postaram się zweryfikować.Zacznijmy od założeń użytkownika jednego z młodych for komputerowych:1. Nieoptymalne dopasowanie podzespołów - zgadzam...
Biorąc pod uwagę dużą ilość dostępnych podzespołów zdajemy sobie sprawę z trudności złożenia odpowiedniego zestawu komputerowego. Przygotowaliśmy dla Państwa najbardziej optymalne zestawy komputerowe, biorąc pod uwagę stosunek wydajności do ceny, oraz stabilność całego zestawu – tak, aby raz kupiony
WITAMYOTO POLECANE ZESTAWY KOMPUTEROWE W OKREŚLONYCH PRZEDZIAŁACH CENOWYCHZestawy przystosowane są do różnych zastosowań. Wszystko jest odpowiednio dobrane pod względem cena/wydajność. Wszystkie zestawy posiadają markowe zasilacze , a nie no-name tak jak większość szrotu z allegro i marketów. Wszystkie zestawy zapewniają także późniejszą rozbudowę....
Na modernizację wydasz tyle samo co na nowy komputer , bo właściwie musiałbyś właśnie cały komputer wymienić , radziłbym dozbierać do tych 1500zł jeszcze ok. 500zł i zapraszam do tematu : POLECANE ZESTAWY KOMPUTEROWE od
LISTA POLECANYCH ZESTAWÓW KOMPUTEROWYCH W OKREŚLONYCH PRZEDZIAŁACH CENOWYCHprzygotował: jackassOstatnia aktualizacja - 01.2016Zestawy przystosowane są główne dla graczy, lecz sprawdzą się w innych zastosowaniach - dom/biuro, multimedia itp Wszystkie części są odpowiednio dobrane pod względem cena/wydajność. Wszystkie zestawy posiadają markowe...
WSZYSTKO O MONOPOLU MICROSOFT Jak wszyscy wiemy (albo wszyscy się teraz dowiecie) Microsoft ma monopol na systemy operacyjne (i nie tylko, choćby na programy biurowe). Jakie złe skutki ma ten monopol? Ten tekst chyba wystarczająco wszystko wyjaśni. Według badań British Educational Communications and Technology Agency (BECTA) stosując wolne oprogramowanie, szkoły mogłyby...
Cześć wszystkim !Założyłem tutaj konto bo mi kolega powiedział, że znajdę tutaj pomoc w złożeniu komputera stacjonarnego. Nie znam się na tym kompletnie NIC. Z zawodu jestem Hydraulikiem więc o komputerze wiem tyle ile sprawdzę pocztę i Fejsa oraz pogram. Zwracam się z prośbą o złożenie ...
Ja mam inną propozycjeProcesor - AMD Sempron 145 BOX 2.8GHz 1MB(Jest to socket am3 najnowszy socket w procesorach amd koszt 166zł)Płyta Główna - MSI 870-C45 AM3 (Jest to płyta msi ram ddr3 koszt 249zł)Ram - GOODRAM DDR3 4GB (Najnowszy rodzaj ram'u koszt 71zł)Grafika - geforce gt220 (Wmiare dobra grafika zagrasz na niej w bf2 nawet lepszą gre miałem tą samą i chodził mi bfbc2 koszt...
W tym artykule napiszę trochę o dyskach twardych,czyli jaki dysk wybrać,na co spoglądać przy zakupie i wiele innych porad.Jak część osób wie to nie tylko procesor i ram odpowiada za szybkość naszego komputera ale bardzo ważną rolę odgrywa dysk.To on zapisuje i wysyła dane do procesora,dlatego warto dokładnie przyjrzeć się ofertom dysków.1.Jakiego dysku...
Witam.Ostatnio postanowiłem zrezygnować z mojego starego rzęcha, który już ledwo żyje, i kupić nowy komputer. Cena jaką chcę nań przeznaczyć, to 1500 zł, no może z jakimś małym hakiem. Przeglądając allegro znalazłem komputer, który na pierwszy rzut oka w pełni mi odpowiada,...
Witam. Mam pewien problem z internetem w moim domu. Mianowicie jakiś czas miałem podłączony internet do komputera stacjonarnego przez router( Air Live WL-1500R) i przez połączenie wifi podłączony był laptop. Wszystko działało prawidłowo dopóki nie odłączyłem routera od komputera...