Skocz do zawartości

konfiguracja routera dir 615

Wyniki znalezione na www.forum.tweaks.pl: konfiguracja routera dir 615

Logi - Profilaktyczne sprawdzenie

WitamJak w temacie, proszę o sprawdzenie logów. Mogę dodać, że komputer bardzo długo się włącza (Windows po załadowaniu potrzebuje wciąż około 2 minut by otworzyć proces explorera).OTL.txt:OTL logfile created on: 2012-11-02 10:03:09 - Run 1OTL by OldTimer - Version 3.2.69.0 Folder = C:\Users\Patrryk\Downloads64bit- Home Premium Edition (Version = 6.1.7600) - Type =...

Problem Z Netgear dg834g v5

Witam. Mam problem z konfiguracją routera Netgear dg834g v5. Mianowicie podpinam go pod Orange Freedom 1MB.Normalnie wszystko podłączę i zaczynam instalacje krok po kroku ok, włączam go i palą się lampki na zielono i jedna od internetu ostatnia na czerwono.Pisze że połączenie jest itp. ale dostępu nie mam. Oto co...

Wybór laptopa na co należy zwrócić uwagę

Na co należy zwrócić uwagę przy wyborze laptopa - lista wskazówek. Poniżej przygotowałem listę wskazówek przy wyborze laptopa w zależności od zastosowań: multimedia, gry, obróbka obrazu, biznes. Wielu użytkowników rezygnuje z komputera stacjonarnego na rzecz urządzeń mobilnych, jednak decydując się na ten krok musimy znaleźć uniwersalnego laptopa, który spełni nasze wymagania. Każdy komputer...

TP-Link TL-WR740N problem z ustawieniem

Witam.Mam problem tej natury. Kupiłem router TP-Link TL-WR740N i mam internet w KOBA, gniazdko internetowe jest w ścianie. Od gniazdka kablem podłączam do laptopa to działa bez żarzutu, wszystko strony www, GG, Skype, oraz utorrent sciąga się bez problemu. Jednak gdy podłącze kabel do routera TP-Link TL-WR740N to...

Nietypowy problem z prędkością wi-fi z tp-link W8950ND

Temat pewnie zostanie ominięty szerokim łukiem, bo ja sam pewnie bym go ominął ale cóż moje opcje się już wyczerpały. Sprawa wygląda tak: aktualnie korzystam z routera tp-link W8950ND i łączę się przez wifi kartą Intel Centrino Wireless-N 1030. Nie ma z nim najmniejszych problemów jeśli chodzi o prędkość przy wifi, obsługuje pełne 20Mb/s przy docelowych...

Wifi - Sieć przeciążona? Problemy po podłączeniu trzech użytkowników.

Cały czas -33dbm. Lapek akurat stoi w odległości ok. 1m od routera, więc stąd i dobry zasięg. Wystarcza go jednak na całe mieszkanie i wszystko działa bardzo dobrze, dopóki nie ma trzech lub więcej urządzeń połączonych z wifi. Wtedy rozłącza niektóre z nich i trzeba co...

Źle skonfigurowany router = brak internetu?

Witam,Kilka dni temu przeprowadziłem formata i od tego czasu mam pewnie problem na dwóch komputerach (stacjonarny podłączony bezpośrednio kablem z routera oraz laptop [wifi]) .Na obu internet chodzi fatalnie wręcz po kilku minutach nie ładują się już strony , jednocześnie wcześniej przez około 3 miesiące nie miałem problemów z internetem ( jest to...

Porady i sztuczki do Windows 7

Windows 7 można w dużym stopniu konfigurować dlatego w tym artykule podam parę sposobów na dostosowanie systemu do własnych potrzeb. W artykule będzie opisane jak zmienić interfejs programu oraz pare sztuczek.Zapraszam do lektury:D1.Gadżety systemu Windows 7Gadżety to "ikony" aplikacji pozwalające użytkownikom na dotarcie do niezbędnych informacji lub narzędzi.Najczesciej...
  • Porady Windows
  • napisane 09 11 2011 21:37
  • Odpowiedzi: 2
  • Wyświetlenia: 93024

Sieć akademicka połączenie z routerem

no dobra, ale nie przedstawiles w czym masz dokladnie problem?jaka jest to siec akademicka? mozesz podac jak zazwyczja laczyles sie z interentem i jakie masz ustawienia karty siecioweja teraz troche zgadywanek + strzelam, ze siec do ktorej sie chcesz podlaczyc ma serwer DHCP (czyli automatycznie przypisuje adresy IP)+ wszytko co musisz zrobic to podlaczyc router...

Router Cerberus P 6331-42 spowalnia upload.

Kolego drogi problemem jest zła konfiguracja lini telefonicznej na której masz internet. To jest dosyć często spotykany problem jeżeli ktoś ładuje router na linie Tepsy, a nie korzysta z ich urządzeń czy też urządzeń firm wynajmujących daną...

Podłączenie Routera do modemu(Uwaga totalnie zielony)

Witam !Mam problem z połączeniem routera Thompson tg585 v7Screen z modemem w dialnecie Speedcośtam Screen.Nie mam pojęcia jak sie do tego zabrać, co z czym połączyć i czy w ogole mozna połączyc ze sobą te dwa urządzenia. Dostałem router od znajomego i nie jestem pewien czy są wszystkie kable. Co posiadam:

Netia przerywa internet

Od marca tego roku zmienilem neostrade na netie oferta do 20 mb i od tamtej pory przerywa mi internet.Moj router to PENTAGRAM CERBERUS ADSL WiFi 802.11n 300Mbps (P 6351). Sprawdzalem czy przerywa na innym routerze w prawdzie tej samej firmy i dalej wystepowal ten sam problem.W koncu odkrylem ze przerywa gdy...

[Info] Netia - Internet. (Informacje, Historia etc.)

Net24 – usługa Netii oparta na technologii ADSL/ADSL2 umożliwiająca szerokopasmowy stały dostęp do Internetu. Odpowiednik Neostrady oferowanej przez TP.Warianty usługiOd lutego 2007 r. usługa Net24 jest również świadczona na liniach telefonicznych (TP) (Bitstream Access). Jest oferowana dla klientów (TP) korzystających z analogowych linii telefonicznych.Aktualnie oferowane jest sześć...

Problem z konfiguracją routera na kablówce WAN

Witajcie,1) mam problem z konfiguracją routera Speedport W 700V na internecie kablowym od Vectry (24Mb/s nie wiem czy to istotne ale podaję prędkość)Otóż wszystko idzie ok aż do momentu konfiguracji w przeglądarce (w cmd