Witam, proszę o pomoc w problemie który wygląda następująco.Mam laptopa Acer Aspire 3690 i zainstalowaną na nim Vistę 32-bitową. Użyłem poradnika, aby powyłączać niepotrzebne "pierdoły". Poradnik wyglądał tak: "Kliknij na Start | Uruchom. W nowym oknie wpisz services.msc. Aby wyłączyć usługę kliknij na nią, a następnie ustaw typ uruchamiania na Ręczny.-Agent zasad IPsec-Bufor...
Witam,Mam niedlugo egzamin z przedmiotu o wdziecznej nazwie Sieci i Systemy Rozproszone.Dostalismy liste pytan, na ktore nie jestem w stanie znalezc odpowiedzi. Moze ktos z was bedzie znal odpowiedz(i) i uda mi sie skompletowac chociaz kilka z nich.A1.Wyjaśnić pojęcie przezroczystości w systemach rozproszonych.2.Czym różni się wieloprocesor od multikomputera?3.Czy różni się synchronizacja...
Co do darmowych:phpBB modified by Przemo - jakiś czas temu zoptymalizowany, dużo skórek, modyfikacji, łatwo modyfikowalny - dużo na nim robię, od strony projektowej, technicznej i czysto zabawowej,phpBB3 - dopiero RC4, ale widać duże zmiany - obiektowość przede wszystkim, lepszy wygląd - i za pewnie zanim zacznę pisać na niego mody będę musiał jakiś czas analizować kodMultiBB - wkręciłem się w...
Witam serdecznie ! Temat pewnie powielany wiele razy i od razu napiszę, że wiem że istnieją tak zwani "Oficjalni Mentorzy" danych serwisów ale szczerze mówiąc nie chce się ograniczać tylko do takich osób. Zależy mi na przeprowadzeniu rozmów z każdą osobą, która będzie zainteresowana moją osobą. Zdaję sobie sprawę, że jeżeli to ja potrzebuję mentora to ja powinienem pisać do konkretnej...
Na tą chwile opłaca się jedynie GTX960 4GB lub GTX970 4GBhttp://pclab.pl/art63116-20.htmlhttp://pclab.pl/art63572-10.htmlhttp://pclab.pl/art57777-16.html https://www.youtube.com/watch?v=wmiVf9cmA9I Z ciekawej obudowy - http://www.x-kom.pl/p/226888-obudowa-micro-atx-btx-silentiumpc-alea-m50.htmlAle raczej szkoda ograniczać tutaj obudowę -...
Agencja doradztwa personalnego i pracy tymczasowej AP Uniapol Development Sp. z o.o. poszukuje osób zainteresowanych pracą w branży IT na stanowisko Koordynator Zespołu Serwisowego. Szukamy osób z doświadczeniem związanym z zarządzaniem zespołem. Oferujemy zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę, stałe wynagrodzenie + system premiowy, pracę w firmie...
Agencja doradztwa personalnego i pracy tymczasowej AP Uniapol Development Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu poszukuje osób zainteresowanych pracą. Nr certyfikatu o dokonaniu wpisu podmiotu do rejestru podmiotów prowadzących agencje zatrudnienia: 2150 Dla naszego klienta, jednego z wiodących europejskich producentów systemów kominowych, poszukujemy kandydatów do Gniezna na...
Agencja doradztwa personalnego i pracy tymczasowej AP Uniapol Development Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu poszukuje osób zainteresowanych pracą na stanowisku:Tester oprogramowaniaLokalizacja: Częstochowa (śląskie)Obowiązki:- Analiza dokumentacji projektu oraz projektowanie kodu źródłowego,- Opracowanie i wykonanie testów na wbudowanych systemach,- Wykonanie zintegrowanego oprogramowania,-...
Agencja doradztwa personalnego i pracy tymczasowej AP Uniapol Development Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu poszukuje osób zainteresowanych pracą. Nr certyfikatu o dokonaniu wpisu podmiotu do rejestru podmiotów prowadzących agencje zatrudnienia: 2150 Dla naszego klienta, jednego z wiodących europejskich producentów systemów kominowych, poszukujemy kandydatów do Gniezna na stanowisko:...
Opis ofertyProjektant zajmować się będzie tworzeniem układów i schematów PCB. Osoba na tym stanowisku będzie odpowiedzialna za koordynacje projektów z wieloma zespołami, których praca skupia się na Poznawczych Systemach Bezpieczeństwa (Cognitive Safety Systems). Systemy te pomagają zwiększać bezpieczeństwo ludzi poprzez tworzenie bardziej inteligentnych...
Hej Wam, kupiłem ostatnio mysz z a4techa x-748k. Zainstalowałem z dołączonej płyty oscara x7 i prawie wszystkie opcje działają poprawnie.Prawie.. Mam problem dokładniej w macro manager z zakładką:Otóż kiedy chcę stworzyć makro, by mysz poruszyła się przykładowo tu:a ona pojawia się w tym miejscu:Oto te przykładowe makro:I tu właśnie jest ten problem. Wygląda jakby.. sam nie wiem..
Dla naszego Klienta, międzynarodowego koncernu produkcyjnego, do nowo powstałego Center of Excellence w Warszawie, poszukujemy kandydatów na stanowisko ABAP Developer/Senior ABAP Developer.Miejsce pracy: WarszawaZakres obowiązków:• tworzenie , rozwój oraz utrzymanie aplikacji przy użyciu technologii ABAP• współpraca z zespołem funkcjonalnym• przeprowadzanie, ...
Bakker - Niekoniecznie. Dobrze zoptymalizowana gra MMO potrafi chodzić nawet na modemie telefonicznym dial-up. Przykładowo pewna gra (którą kiedyś hakowałem) do renderowania świata używa komendy : 2 1 5 250 120 5 8 4 1 6 9To oznacza: cyfra 2 to plansza - wczytywana z twojego dysku. Cyfra 1 i 5 to podmapa. 250 i 120 to twoje koordynanty. 5 8 4 1 6 9 - to...
Mam na sprzedaz Laptopa TOSHIBA SATELLITE A75 za okolo 1500 zl ( do negocjacji) Wystawiam najpierw tutaj,bo na allegro pojdzie do obcej osoby. Oto dane: Pentium 4 HT 3,06 GHZ,Ati radeon 9000 do 128 MB, karta dzwiekowa,glosniczki TruSurround(SRS), czytnik kart 5 w 1, DVD-RW duble layer, TV-out,Windows Home-orginal, 3 usb, karta bezprzewodowa,sieciowa i modem. Cena jest mala poniewaz przypadkiem...