Opis wydajności kart graficznych wbudowanych w laptopy. Aktualizacja Marzec 2017.Ranking kart graficznych do laptopaW DirectX 12.0 pod uwagę brana jest wydajność procesora w testach GPU.Pod uwagę brany jest: wynik 3D Mark, w nowszych kartach Heaven Dx11 benchmark oraz specyfikacja producenta. Jak czytać poniższą tabelkę:DirectX im nowszy tym więcej efektów będzie wstanie obsługiwać nasza...
Wstęp.Witam.Chciałbym Wam przedstawić moją recenzję dwóch kart graficznych.Będzie to ATI HD4850 w wersji 512MB na pamięciach DDR3, firma ASUS z chłodzeniem Glaciator. Oraz Nvidia GeForce 9800GTX+ 512MB DDR3 od firmy ASUS z chłodzeniem Dark Knight. Obie karty pochodzą z tej samej półki cenowej i wydajnościowej. Miały premierę w ubiegłym roku. Wszyscy,...
Ostatnia aktualizacja 08.07.2008Chciałbym w tym wątku poruszyć parę spraw dotyczących wyboru komponentów przy kupnie nowego komputera. Co prawda jest wszedzie mnóstwo watków z przyklejonymi gotowymi zestawami za daną cenę, ale wielu osobom nic to nie mówi a ja tutaj chciałbym omówić to z trochę innej strony. Mam nadzieję że pomoze to troche osobom które mają zamiar kupowac nowy komputer, a nie...
Poradnik dla początkujących objaśniający podstawowe kwestie związane z podkręcaniem kart graficznych.Podkręcanie - Jest to programowe wymuszenie na sprzęcie , by pracował z parametrami wyższymi niż fabryczne . Rozważne podkręcanie może przynieść wymierne zyski w postaci zwiększenia ilości klatek na...
Witam, pragnę przedstawić przez kilka osób oczekiwaną recenzję laptopa Acer Aspire 5552G - P322G32Moja ocena:Zalety: - Dosyć długo trzymająca bateria (3H na najjaśniejszym trybie ekranu)- Bardzo dobra wydajność jak na laptopa za tą cenę [1800zł]- Nieokrojony Radeon 5650 który w pełni wspiera DX11 i posiada high-end- Bardzo cicha praca nawet przy obciążeniu/grach- Bardzo ładny design który...
procesor spokojnie na 4GHz idzie bez wiekszej ingerencji w napieciach, a grafike najlepiej za pomoca Riva Tuner . Tutaj masz mniejwiecej jak mozesz podkrecic swoja k. graficzna http://www.overclockersclub.com/reviews/xf...images/sli2.htmPs. ie wiem dlaczego nie wezmiesz pod uwage plyty gl. pod SLI na nv 680i, pozniej masz mozliwosc rozbudowy dokupujac...
http://allegro.pl/item831733867_sparkle_9600gt_1gb_ddr3_256bit_fan_w_cool_pipefvat.htmlgłupio sie pytasz po co mi 1gb . Wiesz dla szpanu zeby pisalo 1 gbgrafike 512 mb to mam w swoim starym komputerze na ktorym nfs mostwanted na najwyzszych tnieNo pewnie masz 512MB, ale pewnie jakiś GF 6200, 6600 lub 7300. Po pierwsze nie wiadomo czy to GDDR, GDDR2 czy 3. Po drugie liczy się...
nie ma mozliwosci dokladnie sprawdzic temp. na komputerze. po aktualizacjach biosu moga zachodzic zmiany napiecia na chipsecie ztad ta roznica, Ustawienie na Defalut powoduje ze komputer "sam" ustawia optymalne napiecie a temperatura wykazuje ta na rdzeniu.Dla mnie bardziej wiarygodnym zrodlem informacji o...
WITAMYOTO POLECANE ZESTAWY KOMPUTEROWE W OKREŚLONYCH PRZEDZIAŁACH CENOWYCHZestawy przystosowane są do różnych zastosowań. Wszystko jest odpowiednio dobrane pod względem cena/wydajność. Wszystkie zestawy posiadają markowe zasilacze , a nie no-name tak jak większość szrotu z allegro i marketów. Wszystkie zestawy zapewniają także późniejszą rozbudowę. Wszystkie zestawy nadają się do OC...
Witam.Chciałbym Wam przedstawić recenzje karty GTX460.Jest to model firmy Gigabyte po OC z chłodzeniem Windforce. Karta wyposażona w 768MB pamięci DDR5. Karty jest z tej samej półki cenowej i wydajnościowej co HD5830. Miała premierę w lipcu 2010r. Średnia cena GTX460 to 570zł firmy Palit.. Ja za swój egzempalrz...
Witam. Zamienię PC na laptopa.Kontakt:GG - 32905726PS: Parametry sprzętu:System Operacyjny MS Windows XP Professional 32-bit Dodatek Service Pack 3 Data Instalacji: 06 August 2009, 21:48 Numer Seryjny: [WYCIĘTY] Windows Security Center Firewall Enabled Antivirus DisabledCPU AMD Duron Rdzenie 1 Wątki 1 Nazwa AMD Duron Nazwa Kodowa Spitfire Obudowa Socket A...
Wstęp.Witam.Chciałbym Wam przedstawić moją karty HD5770.Jest to model firmy Club3D z Accelero L2. Karta wyposażona w 1GB pamięci RAM DDR5. Karty jest z tej samej półki cenowej i wydajnościowej co GTX260. Miała premierę w ubiegłym roku w październiku. Średnia cena HD5770 to 570zł. Mi się udało wyrwać tygodniowy egzemplarz za 520zł.Specyfikacja karty...
Witam,Przymierzam się do kupna kompa na końcu tego miesiąca, lub początek przyszłego i tak sobie poczytuję od jakiegoś czasu forum i nadrabiam zaległości w sprzęcie, bo od dawna się tym nie interesowałem. oczywiście przy ogromnej pomocy tematu z gotowymi zestawami złożyłem sobie coś takiego, ale i tak mam kilka pytań żeby rozwiać wątpliwości. mój budżet to około 2000-2400zł. komp czasem ma...