Skocz do zawartości

model karty graficznej geforce gt315m

Wyniki znalezione na www.forum.tweaks.pl: model karty graficznej geforce gt315m

Wybieramy karte graficzną w laptopie

Opis wydajności kart graficznych wbudowanych w laptopy. Aktualizacja Marzec 2017.Ranking kart graficznych do laptopaW DirectX 12.0 pod uwagę brana jest wydajność procesora w testach GPU.Pod uwagę brany jest: wynik 3D Mark, w nowszych kartach Heaven Dx11 benchmark oraz...

Techplanet - Zestawy Komputerowe Kwiecień 2013 (TOP)

Biorąc pod uwagę dużą ilość dostępnych podzespołów zdajemy sobie sprawę z trudności złożenia odpowiedniego zestawu komputerowego. Przygotowaliśmy dla Państwa najbardziej optymalne zestawy komputerowe, biorąc pod uwagę stosunek wydajności do ceny, oraz stabilność całego zestawu – tak, aby raz kupiony komputer służył wiele lat ! Prezentowane przez nas rozwiązania można oczywiście w dowolny...

Wybór laptopa na co należy zwrócić uwagę

Na co należy zwrócić uwagę przy wyborze laptopa - lista wskazówek. Poniżej przygotowałem listę wskazówek przy wyborze laptopa w zależności od zastosowań: multimedia, gry, obróbka obrazu, biznes. Wielu użytkowników rezygnuje z komputera stacjonarnego na rzecz urządzeń mobilnych, jednak decydując się na ten krok musimy znaleźć uniwersalnego laptopa, który spełni nasze wymagania. Każdy komputer...

Kupujemy nowy komputer do gier

Ostatnia aktualizacja 08.07.2008Chciałbym w tym wątku poruszyć parę spraw dotyczących wyboru komponentów przy kupnie nowego komputera. Co prawda jest wszedzie mnóstwo watków z przyklejonymi gotowymi zestawami za daną cenę, ale wielu osobom nic to nie mówi a ja tutaj chciałbym omówić to z trochę innej strony. Mam nadzieję że pomoze to troche osobom które mają zamiar kupowac nowy komputer, a nie...
  • Kosz
  • napisane 17 08 2007 12:20
  • Odpowiedzi: 83
  • Wyświetlenia: 62634

[FAQ] POLECANE ZESTAWY KOMPUTEROWE od 1500zł do 7500zł

WITAMYOTO POLECANE ZESTAWY KOMPUTEROWE W OKREŚLONYCH PRZEDZIAŁACH CENOWYCHZestawy przystosowane są do różnych zastosowań. Wszystko jest odpowiednio dobrane pod względem cena/wydajność. Wszystkie zestawy posiadają markowe zasilacze , a nie no-name tak jak większość szrotu z allegro i marketów. Wszystkie zestawy zapewniają także późniejszą rozbudowę. Wszystkie zestawy nadają się do OC...

[Poradnik] Podkręcanie kart graficznych dla początkujących

Poradnik dla początkujących objaśniający podstawowe kwestie związane z podkręcaniem kart graficznych.Podkręcanie - Jest to programowe wymuszenie na sprzęcie , by pracował z parametrami wyższymi niż fabryczne . Rozważne podkręcanie może przynieść wymierne zyski w postaci...
  • Karty graficzne
  • napisane 05 11 2009 18:08
  • Odpowiedzi: 0
  • Wyświetlenia: 46334

[Poradnik] Sterowniki kart graficznych + przydatne programy

Mogłem wcześniej umieścić tutaj mój poradnik jednak uznałem że zrobię to dopiero teraz - to nagroda dla tweaks za to że ktos się ruszył i zrobił wreszcie porządek z działem karty graficzne. Jestem autorem tego tekstu tak więc mam pełne prawo do zarządzania nim - niech to służy użytkownikom teraz i w...
  • Kosz
  • napisane 05 01 2009 14:31
  • Odpowiedzi: 0
  • Wyświetlenia: 11709

HD4850 vs 9800GTX+

Wstęp.Witam.Chciałbym Wam przedstawić moją recenzję dwóch kart graficznych.Będzie to ATI HD4850 w wersji 512MB na pamięciach DDR3, firma ASUS z chłodzeniem Glaciator. Oraz Nvidia GeForce 9800GTX+ 512MB DDR3 od firmy ASUS z chłodzeniem Dark Knight. Obie karty pochodzą z tej samej...

Twój pierwszy komputer - historia naszego PeCeta

Sentymentalny wątek na forum odnośnie naszych pierwszych zestawów komputerowych.Pierwszy komputer otrzymałem od wujka, bo wybierałem się do liceum informatycznego nie mając wielkiego pojęcia o komputerach Był to Pentium MMX 166 Mhz z kartą graficzną S3 z prymitywnie małym dyskiem na którym zawsze brakowało miejsca, W konfiguracji był Windows 98 i napęd...

Który laptop jest lepszy Dell Inspiron 15R

WitamChciałem Was prosić o pomoc odnośnie wyboru laptopa. Laptopa używał bym głównie do internetu, jednakże i od czasu do czasu do gier. Jeśli było by to możliwe to w miarę nowe gry. Na oku mam cztery modele:1. Dell Inspiron 15RProcesor Intel® Core™ i3 2,4 GHzModel procesora 370MPamięć podręczna CACHE 3...

Jaką kartę graficzną wybrać?

Witam. Najpierw podam specyfikacje techniczna mojego kompa:Processor: Intel Core™2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz (4 CPUs), ~2.4GHzPamiec: 3GB (3072MB) RAMDysk twardy: 492 GBKarta graficzna: nVidia GeForce EVGA 8800 GT 512MB GDDR3 KO OverClocked 675/1675/975System operacyjny: Windows Vista Home Premium...
  • Karty graficzne
  • napisane 30 05 2010 12:43
  • Odpowiedzi: 5
  • Wyświetlenia: 7765

Jaka jest wydajniejsza HELP!PLIS!

Ja nie polecam GeForce 8500. Najlepiej to byłoby wziąć tą 7300.AGP czy PCIeCzasy świetności załącza AGP już minęły. Obecnie obowiązującym standardem złącza graficznego jest PCI Express x16(PCIe) i do niego jest dostosowana większość produkowanych obecnie kart. Oczywiście
  • Archiwum
  • napisane 13 01 2008 20:09
  • Odpowiedzi: 16
  • Wyświetlenia: 1433

Komputer, Rozsądek i Cenna

Może mam doświadczenie w składaniu kompów, które wymyślił ktoś inny, ale zawsze nasuwało mi się, że mam troszeczkę za małą wiedzę pod względem komponowaniu kompów, zawsze wiele do życzenia pozostawało u mnie chłodzenie komputera, ale dziś chciałbym podzielić się z wami moją wiedzą na temat podzespołów."Pamiętaj że oszczędzać można na cukierkach i kinie, ale nigdy na sprzęcie RTV, AGD,...
  • Archiwum
  • napisane 05 01 2008 14:20
  • Odpowiedzi: 8
  • Wyświetlenia: 1499

Upgrade komputera

Jeśli budżet pozwala to MSI GTX 970 Gaming 4G- http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__katalog_produktow/id_gl__9/id_produktu__6105/__MSI_GeForce_GTX970_OC_4GB_Gaming_4G_256_bit_PCI_E_Gra_Tom_Clancy_s_The_Division/http://pclab.pl/art59688-8.htmlhttp://www.purepc.pl/...