Skocz do zawartości

modem zxdsl 852 brak połączenia z komputerem

Wyniki znalezione na www.forum.tweaks.pl: modem zxdsl 852 brak połączenia z komputerem

vista + neo + hp pavilion

WitamNo więc -> Mam komputer stacjonarny hp z serii paviilon (model m9040.pl). Komputer ten posiada oryginalny system operacyjny vista home premium PL 32 bity. Postanowiłem zainstalować na nim neostradę (modem sagem fast800). Począwszy od sprawdzenia jak jest ze sterownikami z cd neo (nie działają) przeszedłem do poszukiwań w google. Znalazłem parę...
  • Windows Vista
  • napisane 29 12 2007 21:56
  • Odpowiedzi: 1
  • Wyświetlenia: 1322

Brak pliku msubxhro.dll - proszę o pomoc

Win XP SP3Avast wykrył w msubxhro.dll trojana, potwierdził to F-secure. Nieopatrznie zgodziłem się na wyrzucenie go.Komunikat o braku tego pliku wychodzi: wielokrotnie w trakcie uruchamiania systemu, po kliknięciu w każdą ikonkę, praktycznie przy każdym uruchamianiu czegokolwiek. Dodam, że każda aplikacja uruchamia się po tym komunikacie.Dokładnie to...

Brak pliku msubxhro.dll - proszę o pomoc

Win XP SP3Avast wykrył w msubxhro.dll trojana, potwierdził to F-secure. Nieopatrznie zgodziłem się na wyrzucenie go.Komunikat o braku tego pliku wychodzi: wielokrotnie w trakcie uruchamiania systemu, po kliknięciu w każdą ikonkę, praktycznie przy każdym uruchamianiu czegokolwiek. Dodam, że każda aplikacja uruchamia się po tym komunikacie.Dokładnie to...

Problem z internetem...

hej! mam podobny problem, z tym ze trochę go przybliże. mam neostrade z transferem 1mb/1s + Windows'98. problem polega na tym, że po połączeniu sie z internetem moge z niego korzystać przez jakies 20 minut, po czym przestają mi się wyświetlać strony! nie pomaga rozłączenie i ponowne połączenie, musze na...
  • Archiwum
  • napisane 15 02 2007 18:26
  • Odpowiedzi: 1
  • Wyświetlenia: 1008

Dziwny problem z neostradą

Witam, mam następujący problem. Podłaczyłem neostrade 1M no wszystko elegancko do 2 tygodni potem zaczeły sie nastepujące problemy a raczej problem, Kiedy włączy mi sie PC neostrada mruga cały czas jedną diodą a w okienku wyświetlającym raporty z łaczenia pisze tak:1. wykryty zakłucający sygnał ATU2. Brak synchronizacji3. gdy juz dioda sie ustabilizuje i...

Modem ZXDSL852 - nie synchronizuje

Witam!Mój problem jest nie typowy, nie wiedziałem jak nazwać ten topic ale jeżeli popełniłem błąd w nazwaniu tematu proszę mnie poprawić.Co do problemu... Jestem użytkownikiem orange już 2 lata, wcześniej przez 3 lata byłem użytkownikiem neostrady i byłem z obu bardzo zadowolony. Problem zaczął się od września zeszłego roku. pewnego dnia przerwało mi ...

Nie mogę podłączyć internetu po włączeniu kompa przez kilka minut.

Wczoraj musiałem wrócić na stare śmiecie "XP" ze starym modemem "zxdsl 852 v2" i od razu niemiłe niespodzianki mnie spotkały.Dlaczego przez pierwsze kilka minut po włączeniu kompa, nie mogę wejść w połączenia sieciowe, w...

Router nie łączy z internetem

Mam problem z polączeniem wi fi.Wykrywa router lecz router nie chce sie połączyćz internetem.Jak robie diagnozuj problem to wyświetla mi sie taki komunikat.Zwykle oznacza to , ze na łaczach miedzy tymi dwoma komputerami jest uruchomiona zapora, ktora blokuje polaczenia z komputerem "domain".System Windows ,...

Zapora Windows blokuje internet po WiFI

Mam problem z polączeniem wi fi.Wykrywa router lecz router nie chce sie połączyć z internetem.Jak robie diagnozuj problem to wyświetla mi sie taki komunikat.Zwykle oznacza to , ze na łaczach miedzy tymi dwoma komputerami jest uruchomiona zapora, ktora blokuje polaczenia z komputerem "domain".System Windows...

[PORADNIK] Neostrada na Debianie

Witam. Dziś wam pokarzę, jak zainstalować Modem Sagem F@st 800 lub Thomson SpeedTouch 330 pod systemem Debian (Rodzina systemów UNIX).Uruchomienie Neostrady (zwłaszcza w przypadku modemu Sagem) wymaga zainstalowania kilku dodatkowych pakietów. Najłatwiej jest to zrobić przy użyciu narzędzia apt-get, które...

Problemy z siecia/internetem Vista HP - laptop Asus

WitamPierwszy problem jest taki, iz po podlaczeniu modemu Speedtouch 330 do laptopa, diagnostyka(program do tego modemu, sterowniki)wykrywa go, lecz przy polaczeniu sie z Neostrada wywala blad 721.Z tymi modemami zawsze były problemy. Nie...

Mam problem ze skonfigurowaniem netu w Viscie?

Witam.Ale w czym dokładnie jest problem? Stworzone połączenie nie nawiązuje połączenia? Pakiety przechodzą? Co to za modem - usb, pcmcia ?Zakładam, że owy provider to odpowiednik Polskiej TPsa - skoro to modem ADSL. Czy po ręcznym dodaniu...
  • Windows Vista
  • napisane 16 05 2007 20:54
  • Odpowiedzi: 2
  • Wyświetlenia: 2957

Instalacja Neostrady na modemie z portem ethernet (Windows)

Instalacja usługi Neostrada (modem z portem ethernet) w systemie Windows XP jest banalnie prosta ponieważ system ten posiada wbudowany protokół PPPoE. Zatem instalacja sprowadza się do utworzenia jedynie połączenia szerokopasmowego.Instalacja1. Klikamy na "Start" a następnie "Ustawienia" i...

[Info] Netia - Internet. (Informacje, Historia etc.)

Net24 – usługa Netii oparta na technologii ADSL/ADSL2 umożliwiająca szerokopasmowy stały dostęp do Internetu. Odpowiednik Neostrady oferowanej przez TP.Warianty usługiOd lutego 2007 r. usługa Net24 jest również świadczona na liniach telefonicznych (TP) (Bitstream Access). Jest oferowana dla klientów (TP) korzystających z analogowych linii telefonicznych.Aktualnie oferowane jest sześć...