Na Słońcu pojawiła się plama, która zapoczątkowuje kolejny 11- letni cykl aktywności słonecznej. Na zaprezentowanym zdjęciu widać dużą plamę oznaczoną numerem 10980, jeszcze z poprzedniego cyklu oraz niewielką nową (nr 10981), która zwiastuje cykl nr 24.Jednak, aby naukowcy uznali, że cykl nr 24 stał się dominujący, musi pojawić się jeszcze wiele nowych plam.Plamy słoneczne to obszary na...
Dlaczego system się wiesza, komputer sam się resetuje, wyłącza lub o zgrozo nie włącza. Opis częstych problemówPoradnik pisany jest dla osób mających problemy z komputerem lub systemem Windows XP(niestety nie posiadam Visty dlatego poradnik jest na XP, choć wiele z tu opisanych porad można wykorzystać w Viscie. Nie kiedy są tylko minimalne różnice), najpopularniejszym systemem operacyjnym jak...
1. PrologJakiś czas temu tworzyłem anglojęzyczną prezentację o tytule "How to create a good enough website?". Rzecz jasna starałem się tam przedstawić przede wszystkim kwestie teoretyczne i przygotowawcze do kreowania stron internetowych, bo jakakolwiek próba praktycznego przedstawienia tak szerokiego zagadnienia w formie ustnej zakończyłaby się za pewnie wielogodzinną przemową bez...
ExploitCo to jest Exploit??Exploit jest to złośliwy kod szukający dziur, błędów w programach aby przejąc kontrole nad programem oraz wyciągnąć dane np. LOGIN & HASŁONajczęściej program taki wykorzystuje jedną z kilku popularnych technik, np.- Przepełnienie bufora (ang. Buffer overflow) ? błąd programistyczny...
W html'u wyróżniamy elementy liniowe jak i blokowe.Elementami blokowymi nazywamy P, DIV czy FORM , ponieważ przyjmują postać prostokątów, którym możemy nadać szereg właściwości - np. width, height, padding, border. Nie możemy ich natomiast nadać elementom liniowym.Box model to w pewnym sensie sposób interpretacji powyższych właściwości przez przeglądarki internetowe. Przeglądarki wykonują...
Po pierwsze nie poradzilem sobie z kasperskim:Information about applications and operating system components in which vulnerabilities have been detected. C:\Program Files (x86)\Google\Picasa3\plugins\expwebsites\expwebsites.yti C:\Program Files (x86)\Java\jre7\bin\java.exe C:\windows\SysWOW64\msxml4.dllorazInformation about...
BSOD (Blue Screen of Death tzw Ekran śmierci) --> To nic innego jak uprzejmy komunikat naszego systemu że coś się dzieje i trzeba mu pomoc, zdarza się nie kiedy że BSOD pokazuję się przez pierwsze parę sekund i nie jesteśmy w stanie spisać kodubłędu BSODJak odczytać kod...
Witam. Mój problem polega na tym,że nie mogę wchodzić w żadną przeglądarkę bo wyskakuje zawsze raport czy wysłać itp. Wnerwiłem się i zacząłem instalować win7. Oto kodbłędu:STOP: 0x0000008E (0xC0000005,0x81F04015,0x8F797640,0x00000000) Lecz po ogólnym zainstalowaniu, gdy już...
Problem wystąpił po zainstalowaniu kodeków Real Alternatie wersja 1.7.5.0 sciagniete z Download.net.pl (chciałem odbierać filmy rmvb)Odinstalowałem kodeki, sterowniki do karty. Bład zostałPrzywracanie systemu... mógłby ktoś wyjaśnić naczym to ...
Podczas oglądania filmow, koncertów itd. nastepuje przyciecie, objawy wysepuja w roznym przedziale czasowym nieraz co minute, 2 min, co 4, 5 - roznie.Zaciecie polega na tym,ze przeskakuje mi 0,5 - 1 sekunde do przodu, czyli w czasie ogladania filmu ucina z 2,3,4 slowa. Na dłuższą mete jest to bardzo denerwujące, a probowalem juz wszystkiego, mialem
Ahhh zapomniałem iż wyskakuje Ci "okno śmierci". Najlepiej będzie jak podasz sygnaturę błędu napisaną wielkimi literami oraz kodbłędu po słowie STOP:Po tym będzie można bliżej rozpoznać na czym problem polega bo teraz tylko...
Mój problem polega na tym że:Komputer został sformatowany i ponownie zainstalowany system xp. Wszystko jest OK aż do pojawienia się pulpitu.1. Sposób: Normalnie włączam komputer ale po pojawieniu się pulpitu pojawia się Menu Start i wtedy komputer zacina.2. Sposób: Od razu po pojawieniu się pulpitu klikam na niego żeby się nie pojawi pasek Menu Start i...
Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum laugh.gif . Zwracam sie do Was z prośbą rozwiązania mojego dosyć nietypowego problemu ... a wiec teraz może od razu przejdę do rzeczy ...Instaluje 98 .... a później Xp pro bądź home ...ale nie na tym problem polega , otóż podczas procesu instalacji xp najpierw kopiują sie pliki na dysk noo i właśnie do tego...
Witam, Pobrałem Ubuntu 7.04 z oficjalnego serwera zgrałem na płytke. Mam 3 partycje c: (10 GB - win xp) d: (10 GB- chciałem na niej zainstalowac linuksa) i e: ( 60 GB- na programy itp.). Odpalam plytke z ubuntu przechodze do trybu instalacji i w momencie wyboru partycji mam hda0 (10 GB) , hda5( 10 GB), hda6 (60 GB), Wszystkie maja NTFS, wiec ta hda5 zmianiam na ext3 i "/". (nie wiem...