Skocz do zawartości

najlepsza zintegrowana grafika 2011

Wyniki znalezione na www.forum.tweaks.pl: najlepsza zintegrowana grafika 2011

Acer Aspire ONE D255E MEGA RECENZJA !

Netbook Acer Aspire ONE D255EMINI WPROWADZENIE CZYLI O CO KAMANNetbooki jak wiemy zdominowały już mocno światowy rynek co za tym idzie ciężko jest przekonać klientów tylko poprzez konfigurację sprzętową czy też designem. Producenci starają się za wszelką cenę by wprowadzić na rynek coś innowacyjnego. I tutaj...

[FAQ] POLECANE ZESTAWY KOMPUTEROWE od 1400zł do 6500zł na STYCZEŃ

WITAMOTO POLECANE ZESTAWY KOMPUTEROWE W OKREŚLONYCH PRZEDZIAŁACH CENOWYCHZestawy przystosowane są do różnych zastosowań. Wszystko jest odpowiednio dobrane pod względem cena/wydajność. Wszystkie zestawy posiadają markowe zasilacze , a nie no-name tak jak większość szrotu z allegro i marketów. Wszystkie zestawy zapewniają także późniejszą rozbudowę. Wszystkie zestawy nadają się do OC...

Jak radzić sobie z dyskiem ?

Jak radzić sobie z dyskiem ?WstępDyski jako urządzenia mające umożliwić nam zapis, przechowywanie i odczyt danych którymi obracamy w codziennym życiu, mają niezwykle ważne znaczenie. W dzisiejszym świecie bez nich nie bylibyśmy stanie pracować, bawić się ani przetwarzać informacji. Warto więc zastanowić...

Intel BLKD410PT+ATOM D410 recenzja

Tak więc tydzień temu zakupiłem oto tą płytę główną ze zintegrowanym procesorem Intel Atom D410 Całość wygląda tak o Do tego dysk twardy WD Caviar Green WD5000AADS 500GB, oraz jedną kość RAM DDR2 Kingstona 1GB 800MHz Testy Przeprowadziłem test zapisu plików na dysku 512MB root@debian:~# dd if=/dev/sda6 of=/dev/null bs=512 count=10000001000000+0...

ArcaVir 2012 Internet Security

Gdy podłączymy nasz komputer w świat internetu to musimy zaopatrzyć się w dobry program, który zapobiegnie przedostaniu się wirusów na nasz dysk. Gdy nie zakupimy oprogramowania przeciwdziałającemu wirusom, możemy się spodziewać, że nasz komputer będzie zachowywał się przeróżnie albo...

[Poradnik] Zasady doboru karty graficznej

Zasady doboru kart graficznych .Przy dobieraniu karty graficznej do naszego komputera musimy wziąć pod uwagę wiele czynników:1. Interfejs – AGP czy PCI-Express;2. Komputer jaki udoskonalamy- czy jest to karta do nowego komputera , czy do obecnie używanego;3. Do czego dana karta będzie wykorzystywana;4. Jaki mamy budżet;5. Czy ma to być nowa karta czy dopuszczamy używane;1.Nowe komputery...
  • Karty graficzne
  • napisane 25 10 2009 22:06
  • Odpowiedzi: 1
  • Wyświetlenia: 37957

Nettop Sensilo EX-10 XH

Sensilo EX-10 XH - Mały komputer dla każdegoWiele standardowych PC-tów cieszy się popularnością wśród użytkowników. Jednakże w świecie informatyki zaczyna wzrastać liczba produkowanych notebooków oraz nettopów.Producentem całkiem przyzwoitego nettopa Sensilo EX-10 XH jest firma Komputronik. Został on oparty na platformie cenionego sobie Intela. Jednakże nietrudno się domyślić,że nie nadaje się...

[FAQ] POLECANE ZESTAWY KOMPUTEROWE od 1500zł do 7500zł

WITAMYOTO POLECANE ZESTAWY KOMPUTEROWE W OKREŚLONYCH PRZEDZIAŁACH CENOWYCHZestawy przystosowane są do różnych zastosowań. Wszystko jest odpowiednio dobrane pod względem cena/wydajność. Wszystkie zestawy posiadają markowe zasilacze , a nie no-name tak jak większość szrotu z allegro i marketów. Wszystkie zestawy zapewniają także późniejszą rozbudowę. Wszystkie zestawy nadają się do OC...

Wyciszanie komputera PC w teorii i praktyce

Dla osoby której obce jest majsterkowanie - jak najbardziej! Jednak sam przyznasz że sama w sobie obudowa jakichś cudownych właściwości nie ma... Mój komputer można wsadzić wszędzie. Wystarcza wentylator w zasilaczu. Więc co za różnica czy Codegen czy Thermaltake? Jeśli ktoś ma SLI, Quada i 5 dysków - owszem, P180 jest niezbędna. Ale sama w sobie obudowa nie daje praktycznie nic (w kwestii...

Płyta główna - którą wybrać?

Witam, dziś chciałbym się zapytać o płyty główne pod procesor: AMD Phenom II X4 965 BE. Moje typy to:Asus M4A77TD PROAsus M4A79T DeluxeAsus M4A79XTD EVOA czemu nie GigaByte też są dobre a awaryjność to sprawa względna, trafisz na złą zawsze ci wymienią na nową lub kasę zwrócą, czyli pamiętaj o gwarancji tym bardziej że robiąc OC można poprosić o to w sklepie którym kupujesz (dlatego zawsze...

Wyciszanie komputera PC w teorii i praktyce

Artykuł/poradnik jest napisany prosto. Nie staram się w nim rozpisywać o rzeczach oczywistych (że dysk 5400RPM będzie cichszy niż 7200RPM) i mało istotnych. Wskazuję drogę, pokazuję do jakich wniosków sam doszedłem, jednak to tylko moje doświadczenie, bazuj na tym, czego sam doświadczyłeś, oraz głównie na błędach innych (-: Sukcesy traktuj z przymrużeniem oka, bo niejeden chwalił się cichą...

problem z podłączeniem ga-m61sme-s2+ athlon 4200x2 100*C

eeee, jedno wielkie no ale do rzeczy:potem pyta sie czy uruchomić windows normalnie czy w awaryjnym klikam cokolwiek i przez ułamek sekundy widać niebieski ekran jak w biosie z literkami i sie restartujeznaczy - fatalnie ustawione pamięci lub okropny błąd procesora; ewentualnie stara instalacja windowsa, nieprzystosowana do tego sprzętukurde zapomniałbym najważniejszego ledwo włącze kompa a...
  • Archiwum
  • napisane 17 09 2007 02:02
  • Odpowiedzi: 2
  • Wyświetlenia: 1557

Wybieramy karte graficzną w laptopie

Opis wydajności kart graficznych wbudowanych w laptopy. Aktualizacja Marzec 2017.Ranking kart graficznych do laptopaW DirectX 12.0 pod uwagę brana jest wydajność procesora w testach GPU.Pod uwagę brany jest: wynik 3D Mark, w nowszych kartach Heaven Dx11 benchmark oraz specyfikacja producenta. Jak czytać poniższą tabelkę:DirectX im nowszy tym więcej efektów będzie wstanie obsługiwać nasza...

Komputer nie włącza się po instalacji sterowników do grafiki

Cześć wszystkim użytkownikom 4um.Mam następujący problem z kartą graficzną GeForce 7600GS... Dostałem ją od kumpla i po powrocie do domu przystąpiłem do jej montowania. Najpierw usunąłem wszystkie stare sterowniki mojej karty zintegrowanej i wyłączyłem komputer. Włożyłem ją w slot PCI-E i włączyłem komputer. Zobaczyłem, że litery podczas uruchamiania się...