Skocz do zawartości

netgear wgr614v9 konfiguracja

Wyniki znalezione na www.forum.tweaks.pl: netgear wgr614v9 konfiguracja

Dobry router potrzebny na gwalt!

Witam.Tylu linków to chyba jeszcze nikt nie powrzucał A tak poważnie, to jeśli chcesz mieć spokój ze sprzętem to nie szukaj jakiś plastikowych pudełek z diodami po 40zł, bo o ile zakup przebiegnie łatwo, tak potem stracisz przy tym tylko mnóstwo nerwów. Jak już nie raz mówiłem, mam pełne zaufanie dla produktów firmy NetGear i kilka osób za moją radą...

Netgear DGN2200(AP), Sagem Fast 2704(Router) - konfiguracja

Witam !Mój problem jest natury otwarcia portów ....Więc, mój problem przedstawia się następująco: Niedawno zmieniłem Netię na Orange, skusiłem się na Router - Sagem Fast 2704. Postanowiłem zrobić taką sieć:1 piętro - Router Sagem Fast 2704Parter, ogród - Netgear DGN 2200.Wszystko przebiegło w miarę sprawnie, wyeliminowałem błąd, przez który nie mogłem...

Jaki Router Do MM 512 ?

Witam Wszystkich Serdecznie..Pisze do was z zapytaniem tym ponieważ chcę sobie kupić router aby podzielić mój internet na dwa komputery.Moje łącze to MULTIMEDIA 512/256.Ma to być router przewodowy , bo mam 2 stacjonarne komputery i będę je podłączał kablem. Jeden komputer będzie do użytku codziennego a drugi jako serwer do ściągania (tzn. Torrenty, Emule itd.)Chciałbym aby ten router mi sie...

Router LAN+WIFI na kablówce

tp-link nie jest chyba opensourcowy, netgear ma kilka bajerow jak np push'n'connect ( szybkie i bezpieczne podlaczanie sprzetów sieciowych), prosta intuicyjna konfiguracja, QOS, roznego typu zabezpieczenia, dobra stabilnosc. Nie twierdze ze tp-link bedzie lapal zawiechy, ale ...

Pytanie o dobór elementu sieciowego

Router ten: http://allegro.pl/item888143865_router_wrt54gl_linksys_wifi_upc_dsl_dd_wrt_gdans.html i do niego alternatywne oprogramowanie (tomato, ddwrt), stacjonarkę podłączyć po kablu, gdy coś się wyłoży to po wifi nie dostaniesz się do routera.Polecony model linksysa jest ok, ale działa w starym standardzie b/g, a teraz już nie ma dużej różnicy w cenie w stosunku do urządzeń działających w...

Rozdzielenie łącza

A jezeli nie uzywa Filtracji po Mac ?? Czy moze o tym swiadczyc to ze nie trzeba wpisywac Loginu ani Hasła ?? I czy nie bedzie to stanowilo problemu przy konfiguracji routera ??Loginu i hasła nie trzeba podawać u większości dostawców, którzy dostarczają neta przez kabel sieciowy/modem kablowy. Dane logowania dotyczą połączeń ADSL, czyli neostrady, netii,...

Problem Z Netgear dg834g v5

Witam. Mam problem z konfiguracją routera Netgear dg834g v5. Mianowicie podpinam go pod Orange Freedom 1MB.Normalnie wszystko podłączę i zaczynam instalacje krok po kroku ok, włączam go i palą się lampki na zielono i jedna od internetu ostatnia na czerwono.Pisze że połączenie jest itp. ale dostępu nie mam. Oto co...

Problem z konfiguracja routera Netgear WGR614 v7

Po pierwsze: twój post jest nieco chaotyczny i dość ciężko go się czyta. Następnym razem podziel go na kilka zdań.Ok, więc ja zrobiłbym to w ten sposób: odłącz wszystkie kable od routera, po czym włóż płytę CD z płytką od routera do komputera na którym masz zamiar go konfigurować. Postępuj zgodnie ze wskazaniami konfiguratora- zostaniesz poproszony o podanie parametrów połączenia internetowego...

router/laptop

Witam.Po pierwsze, to ważne jest jaki tryb sieci obsługuje karta wifi w Twoim notebooku. Druga sprawa, że owy router nie ma trybu sieci bezprzewodowej - więc czy w ogóle chcesz mieć w ten sposób dostęp do internetu, czy tradycyjnie kablem?Inna rzecz, poczytaj trochę o routerach d-linka. Ja osobiście nie lubię tej marki ze względu na przytrafiające się problemy z zapisem

Problem z konfiguracja routera netgear dg834g

Witam mialem w domu siec przez kabel RJ-45 neostrada udostepniona tak ,ze byl intenet na 2 komputerach. Teraz zakupilem router netgear dg834g i mam problem z konfiguracja a wlasciwe oprogramowaniem do niego.Otrzymalem plytke z instrukcja podlaczenia tego routera .Wszystko podlaczylem dioda lan swieci sie na zielona...

No fakt, lepiej poczekać na stery. Zamówiłem netgeara, jutro być może już dostanę. W razie kłopotów z konfiguracją sią zgłoszę. Jeszcze raz dzięki za fachowe porady!Pozdrawiam Artur.

Witam.NetGear jest firmą solidną, chociaż jeszcze nie tak znaną. Co do problemów z Vistą to już nie raz słyszałem o tym, że nie wykrywa sieci albo nie łączy się czy też zrywa połączenia chociaż XP'ek działa prawidłowo. Niestety nie używam tego systemu i nie jestem w stanie stwierdzić sedna problemu. Chociaż podczas testowania wersji rc2 moją sieć...

słaby sygnał wifi

Witam na początek nie byłem pewien czy tu to dać czy w problemach sprzętowych jak coś to proszę moderatora o przeniesienie ale do rzeczy: A więc mam problem z połączeniem wifi a mianowicie są problemy z wykrywaniem sygnału sieci, strasznie słaby sygnał bądź w ogóle często zrywa połączenie mimo ze jak już złapie sygnał jest nawet do 54% mocy po chwili go tracę bądź widzę sieć ale nie mogę...

Lenovo Z510 i zrywające połączenie wi-fi

Mam problem z tym kompem. Lenovo Z510 (ozn. kodowe modelu 59-413910)Notorycznie zrywa mi połączenie wi-fi z ruterem. Potrafi co 5 min, potrafi godzinę pracować i trzymać połączenie albo i dłużej, a potrafi zerwać po paru minutach i nie mieć ochoty ponownie go nawiązać.Konfiguracja rutera(ów) prawidłowaSygnał maxz resztą, w 3 różnych miejscach, pod 3...
  • Notebooki
  • napisane 29 11 2014 12:24
  • Odpowiedzi: 0
  • Wyświetlenia: 4432