Win XP SP3Avast wykrył w msubxhro.dll trojana, potwierdził to F-secure. Nieopatrznie zgodziłem się na wyrzucenie go.Komunikat o braku tego pliku wychodzi: wielokrotnie w trakcie uruchamiania systemu, po kliknięciu w każdą ikonkę, praktycznie przy każdym uruchamianiu czegokolwiek. Dodam, że każda aplikacja uruchamia się po tym komunikacie.Dokładnie to wygląda tak:przy każdym uruchomieniu...
Win XP SP3Avast wykrył w msubxhro.dll trojana, potwierdził to F-secure. Nieopatrznie zgodziłem się na wyrzucenie go.Komunikat o braku tego pliku wychodzi: wielokrotnie w trakcie uruchamiania systemu, po kliknięciu w każdą ikonkę, praktycznie przy każdym uruchamianiu czegokolwiek. Dodam, że każda aplikacja uruchamia się po tym komunikacie.Dokładnie to wygląda tak:przy każdym uruchomieniu...
Witam.Od jakiegoś czasu podczas logowania się na moje konto na fb zauważyłem że ktoś wyłącza mi czat.Nikt oprócz mnie nie zna mojego hasła. W ustawieniach konta pojawiają się dodatkowe logowania.Zauważyłem w procesach dziwny jak dla mnie proces - csrss.exeProszę o sprawdzenie moich logów z OTL. Myśle że coś oprócz csrss sie znajdzie jeszcze Z góry dziękuję OTL.txtOTL logfile created on:...
WitamPrzed chwilą przez aktualizacje systemu wszedł mi do kompa ten program, co w temacie.Czytałem co to jest i jest to prawdopodobnie wirus....Jak to coś usunąć ?OTL logfile created on: 2010-04-24 18:36:51 - Run 1OTL by OldTimer - Version 3.2.2.0 Folder = C:\Documents and Settings\Administrator\PulpitWindows XP Professional Edition Dodatek...
Witaj.Tobie jeszcze w tym temacie pomogę, ale innych proszę o pisanie nowych ;)Odinstaluj:Yontoo 1.10.02Pando Media BoosterAshampoo PO ToolbarMcAfee SiteAdvisorAkamai NetSession InterfaceDefaultTabDefaultTab ChromeDelta toolbar Delta Chrome ToolbarGaming Assassin toolbarIncredibar Toolbar on IE and Chrome"privitize" = toolbar oftonic toolbar on IEuTorrentControl2...
Mam kłopot z wirusem, który wkradł się na mój komputer. Tworzy on pliki w folderze TEMP (C:\Users\Acer\APPDATA\LOCAL\TEMP) o nazwach składających się z losowych numerów jak 512.exe, 784.exe, 789.exe etc.Zainstalowałem Kasperskiego, który powykrywał w niektórych plikach systemu i programów trojana Win32.FakeAV w różnych...
All processes killed========== OTL ==========ADS C:\WINDOWS:C642324E7E2CF77D deleted successfully.C:\WINDOWS\system32\wuaucldt.exe moved successfully.C:\Documents and Settings\Administrator\Dane aplikacji\kcmdte.dat moved successfully.C:\Documents and Settings\Administrator\Dane aplikacji\avdrn.dat moved successfully.C:\Documents...
thx wielkie CODE-BOXComboFix 09-06-15.06 - Administrator 2009-06-16 18:00.7 - NTFSx86Microsoft Windows XP Professional 5.1.2600.3.1250.48.1045.18.2047.1645 [GMT 2:00]Uruchomiony z: c:\documents and settings\Administrator\Moje dokumenty\Mozilla\ComboFix.exeUżyto następujących komend :: c:\documents and settings\Administrator\Moje...
Po pierwsze nie poradzilem sobie z kasperskim:Information about applications and operating system components in which vulnerabilities have been detected. C:\Program Files (x86)\Google\Picasa3\plugins\expwebsites\expwebsites.yti C:\Program Files (x86)\Java\jre7\bin\java.exe C:\windows\SysWOW64\msxml4.dllorazInformation about...
Witam wszystkich,Mam poważny problem z komputerem - po jakimś czasie od uruchomienia muzyka zaczyna "skakać" i dosłownie nic nie da się zrobić z komputerem. Na Windows7 64 Wygląda to trochę tak jakby system wachlował procesami, a nie wykonywał właściwie żadnej pracy. Proces bezczynności ma ok 95-99% wykorzystania procesora, a wszystko praktycznie stoi w miejscu. Nie uruchamiają się...
Zaznaczyłem w HiJackThis O4 - HKLM\..\Run: [BMe3687710] Rundll32.exe "C:\WINDOWS\system32\goeogbtt.dll",s i nacisnąłem 'Fix checked', potem uruchomiłem killboxa, wskazałem ten plik i nacisnąłem czerwony krzyżyk. Potem kilka razy uruchomił się i zamknął explorer.exe ( pojawiał się i znikał pasek zadań i ikony ), a na koniec killbox wyświetlił komunikat...
OTL logfile created on: 2016-01-29 14:22:23 - Run 1OTL by OldTimer - Version 3.2.69.0 Folder = C:\Users\Jakub\Downloads64bit- Professional (Version = 6.2.9200) - Type = NTWorkstationInternet Explorer (Version = 9.11.10586.0)Locale: 00000415 | Country: Polska | Language: PLK | Date Format: yyyy-MM-dd 7,94 Gb Total Physical Memory | 5,54 Gb Available Physical Memory | 69,70% Memory...
wielkie dzieki za zainteresowanie sie moim postem oraz pomoc Logfile of HijackThis v1.99.1 Scan saved at 22:41:20, on 2007-02-11 Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600) MSIE: Internet Explorer v7.00 (7.00.5730.0011) Running processes: C:\WINDOWS\System32\smss.exe C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe C:\WINDOWS\system32\services.exe ...
Ostatnio nie chciał mi się włączyć Windows, gdy był podłączony jeden z moich dysków, podejrzewam, że jest zainfekowany, dlatego prosze o sprawdzenie logów.Log z HijackCODE-BOXLogfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2Scan saved at 13:43:43, on 2009-04-15Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)Boot mode: NormalRunning...