Opis wydajności kart graficznych wbudowanych w laptopy. Aktualizacja Marzec 2017.Ranking kart graficznych do laptopaW DirectX 12.0 pod uwagę brana jest wydajność procesora w testach GPU.Pod uwagę brany jest: wynik 3D Mark, w nowszych kartach Heaven Dx11 benchmark oraz specyfikacja producenta. Jak czytać poniższą tabelkę:DirectX im nowszy tym więcej efektów będzie wstanie obsługiwać nasza...
Wstęp.Witam.Chciałbym Wam przedstawić moją recenzję dwóch kart graficznych.Będzie to ATI HD4850 w wersji 512MB na pamięciach DDR3, firma ASUS z chłodzeniem Glaciator. Oraz Nvidia GeForce 9800GTX+ 512MB DDR3 od firmy ASUS z chłodzeniem Dark Knight. Obie karty pochodzą z tej samej półki cenowej i wydajnościowej. Miały...
Witam!Od mniej więcej dwóch dni mam problem z wyskakującymi reklamami w IE. Podczas normalnego użytkowania komputera pojawiają się zawsze dwie te same reklamy w nowych oknach IE (bądź 'file not found"). Po zamknięciu pojawiają się po ok 10-20 min ponownie. Czy ktoś może mi pomóc? Zamieszczam logi... Z góry dzięki.OTL Extras logfile created on: 2010-10-24 18:28:57 - Run 1OTL by...
Po przeczytaniu tego artykułu myślałem że nie wyrobie, taka bzdura że mało sie ze śmiechu nie uduśiłem! A więc tak, wymienie w punktach o co mi chodzi:1) Screen nr1 - wynik karty "XFX 8800GTX XXX" w 3dmarka06 - widać tu że liczba punktów procesora Głównego wynosi 5260, co nie ma zbierzności ze screenem nr2 na którym przy testowanej karcie "BFG ...
ComboFixComboFix 08-06-20.4 - Maciek 2008-06-26 14:03:59.5 - NTFSx86Microsoft Windows XP Professional 5.1.2600.2.1250.1.1045.18.1508 [GMT 2:00]Running from: C:\Documents and Settings\Maciek\Moje dokumenty\hjt\ComboFix.exeCommand switches used :: C:\Documents and Settings\Maciek\Moje...
Ostatnia aktualizacja 08.07.2008Chciałbym w tym wątku poruszyć parę spraw dotyczących wyboru komponentów przy kupnie nowego komputera. Co prawda jest wszedzie mnóstwo watków z przyklejonymi gotowymi zestawami za daną cenę, ale wielu osobom nic to nie mówi a ja tutaj chciałbym omówić to z trochę innej strony. Mam nadzieję że pomoze to troche osobom które mają zamiar kupowac nowy komputer, a nie...
Chcę wymienić kartę graficzną na Palit 9800 GT 1GB.O taka:9800 GT 1GB potężne miedziane chłodzenie - zimna (2907685559) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.Czy to chłodzenie jej wystarczy, czy wentylator jest cichy?Nie chcę podkręcać karty bo i tak nie będzie w pełni...
Witam.Dzisiaj do sprzedania mam dwumiesieczna katre graficzna Evga 9800GX2.Karta jest w wersji BOX(kable,instrukcja,drivery,instalka)stan idealny,folia ochronna nadal znajduje sie na karcie,gwarancja dozywotnia Evga,step up program.Z karta nie bylo zadnych problemow,dziala idealnie.Udalo mi sie uzyskac calkiem fajne wyniki w 3dmarkach.-wyniki w moim...
Obecnie karty na AGP są już mało popularne i na ich zakup decydują się jedynie Ci, którzy mają starszy sprzęt, a nie mają pieniądzy na zmiane całej platformy. Producenci nowych układów powoli zapominają o standardzie AGP i trzeba się z tym faktem pogodzić. Składając wydajny komputer musimy kupić płyte główną ze złączem PCI-E w przeciwnym razie dalsza modernizacja stanie się po prostu...
znalazlem cos lepszego, co ty na to :Za 542 zl!! Szczegółowe dane techniczne: producent chipsetu nVidia model chipsetu GeForce 9800GTX wielkość pamięci 512MB typ zastosowanej pamięci GDDR3 taktowanie rdzenia 740MHz taktowanie pamięci 2200MHz taktowanie Shader Clock 1836MHz liczba procesorów...
Właściwości magistrali eSB Typ magistrali Intel GTL+Szerokość magistrali 64-bitowy(a)Rzeczywista częstotliwość taktowania 167 MHzEfektywna częstotliwość taktowania 167 MHzPrzepustowość 1333 MB/seknazwa płyty głównej - ASUSTeK Computer INC P5N-EWłaściwości karty wideo Opis urządzenia
tu nie chodzi o przyzwyczajenie - ale o opłacalność , gts250=9800gtx+ czyli bardzo podobne do 9800gtx czy nawet 8800gts 512mb karta która jest na równi z 4850 przy wyższej cenie ,problemy ze sterownikami w radeonach to bujda na resorach- ja wiem jedynie że nowe stery nvidii...
Hej dzisiejszy problem jest taki... Chcę z mojego radka wydobyć max możliwośći i tu pytanie do was jakich steroniwków użuyć posiadam aktualzowaną co miesiąć wersje ati catlayst control center 8.11 czy co jeś jeszcze zapistalować mógłbym aby karta zwiększła swoje możłiwości choćby nawet o 1 klatke ??? Albo otwierać tą technologie Nvidi co w mirrors edge...
zalezy czy jestes zwolennikiem ati czy nvidii... ]Ja obstaje przy nvidii, mimo kuszacych kart z seri ATI hd 3xxx i wyzej.za 400 zł kupisz gf 9600GT. mialem okazje testowania tej karty. Mysle ze w tej cenie pamieci majace 1800Mhz, sama karta ma 512 MB, pixel shader 4,0 i obsluge DX 10.0 toniezle rozwiazanie. Powiem...