Opis wydajności kart graficznych wbudowanych w laptopy. Aktualizacja Marzec 2017.Ranking kart graficznych do laptopaW DirectX 12.0 pod uwagę brana jest wydajność procesora w testach GPU.Pod uwagę brany jest: wynik 3D Mark, w nowszych kartach Heaven Dx11 benchmark oraz specyfikacja producenta. Jak czytać poniższą tabelkę:DirectX im nowszy tym więcej efektów będzie wstanie obsługiwać nasza...
Ostatnia aktualizacja 08.07.2008Chciałbym w tym wątku poruszyć parę spraw dotyczących wyboru komponentów przy kupnie nowego komputera. Co prawda jest wszedzie mnóstwo watków z przyklejonymi gotowymi zestawami za daną cenę, ale wielu osobom nic to nie mówi a ja tutaj chciałbym omówić to z trochę innej strony. Mam nadzieję że pomoze to troche osobom które mają zamiar kupowac nowy komputer, a nie...
Witam SerdecznieMam problem ze swoim komputerem. Wiekszosc czasu gdy chodzi sam win, winamp i ff wszystko jest wporzadku. Chociarz i czasami przy takim malym uzytkowaniu potrafi sie zawiesic. Problem wystepuje zawsze gdy uruchomie jakaś grę.Początkowo wariuje grafika nastepnie zawiesza sie system i dziala tylko twardy reset. Po resecie w ekranie startowym, sa kropki na czarnym dosowskim tle, i...
Właściwości magistrali eSB Typ magistrali Intel GTL+Szerokość magistrali 64-bitowy(a)Rzeczywista częstotliwość taktowania 167 MHzEfektywna częstotliwość taktowania 167 MHzPrzepustowość 1333 MB/seknazwa płyty głównej - ASUSTeK Computer INC P5N-EWłaściwości karty wideo Opis urządzenia
Witam,Uprzejmie proszę o sprawdzenie poniższego zestawu, zaproponowanie zmian, zasugerowanie alternatywnego sprzętu.Łączna kwota zestawu wynosi ok 3200 zł, i jest to maksymalnie naciągnięta kwota. Więcej niestety nie mogę wyłożyć, więc będę rad jeśli ktoś pomyśli nad 'optymalizacją cenową' (czyt. zasugerowaniem tańszego odpowiednika ).Przeznaczenie zestawu: Multimedia (kompilacja...
Witam,Problem polega na tym, iż komputer przy włożeniu pamięci 2GBx2 800Mhz Dual Channel, po minucie się zawiesza i wyskakują bluescreen’y. Ale to tylko koniuszek kłopotów, cała historia poniżej.Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.Początkowa specyfikacja komputera:Płyta: Gigabyte GA-M57SLI-S4 nVidia nForce 570 SLI rev. 1.0 BIOS ver....
Witam, Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że jestem przeciętnym użytkownikiem komputera. Dlatego też nie posiadam zewnętrznych mierników temperatur oraz napięć, a także możliwości dostępu do takich. Nie podkręcam podzespołów, a moja wiedza nt. hardware jest minimalna.Specyfikacja sprzętowa:System...
Ok, bardzo dziękuje za pomoc zasilacz już mam, jeszcze tylko karta, którą z tych wybrać (różne wersje karty nie wiem o co chodzi i czy czymś się różnią):Palithttp://allegro.pl/palit-8600-gts-256-mb-675mhz-i1645880454.htmlEVGAhttp://allegro.pl/evga-8600gts-256mb-ddr3-gwar-niedrogo-i1646664173...
To tak mam taki problem. Czasem robie coś na pc i nie dzieje się nic, lecz czasem wyskakuje mi Blue screen of death czy jak to sie tam nazywa i pisze blad jakis tam... nie spisalem bledu. Moj błąd. Po włączeniu pc raz jeszcze widze komunikat. System odzyskał sprawność po poważnym błędzie itd.. Weszłem w szczegóły i tam pisze o jakaś sygnatura błędu może to...
Posiadam laptopa hp pavilion dv6599 z kartą nvidia geforce 8600M GS.Zawsze było tak, że w momencie gdy nic do żadnego z wejść nie jest podłączone (s-video / monitorowe), komputer żadnego monitora nie wykrywa, a w panelu nvidia nie ma żadnych opcji konfiguracji wielu monitorów...
Może mam doświadczenie w składaniu kompów, które wymyślił ktoś inny, ale zawsze nasuwało mi się, że mam troszeczkę za małą wiedzę pod względem komponowaniu kompów, zawsze wiele do życzenia pozostawało u mnie chłodzenie komputera, ale dziś chciałbym podzielić się z wami moją wiedzą na temat podzespołów."Pamiętaj że oszczędzać można na cukierkach i kinie, ale nigdy na sprzęcie RTV, AGD,...
Witam dzisiaj kupilme kompa i mam tam karte Gf 8600GTSWłaściwości karty wideo Opis urządzenia WinFast PX8600 GTS(NVIDIA)Napis z karty GeForce 8600 GTSNapis z BIOS'u Version 60.84.41.00.68Typ mikroukładu GeForce ...
Czytając to forum złożyłem sobie coś takiego. Ale mam jeszcze kilka pytań.1.Płytka: Asus P5N-E SLI nVidia nForce 650i SLI (LINK)2.Procek: Intel Core2 Duo E4300 1.8GHz (S775) BOX (LINK)3.Grafika: GeForce 7900 GS Galaxy 256MB (LINK)4.RAM: GeIL Dual Ultra 2x 1GB DDR2 800 MHz (LINK)Dobra. Teraz pytania:1.Chciałbym ten sprzęt troszkę podkręcić i nie wiem czy...
CPUID HWMonitor Report-------------------------------------------------------------------------Binaries-------------------------------------------------------------------------HWMonitor version 1.2.0.0Monitoring-------------------------------------------------------------------------Mainboard Model AMD690GM-M2 (0x000002B1 -...