Skocz do zawartości

nvidia geforce gt 540m 2gb test

Wyniki znalezione na www.forum.tweaks.pl: nvidia geforce gt 540m 2gb test

Zestawienie polecanych laptopów. Ranking laptopów. Co warto kupić? 2018 r.

Zestawienie polecanych laptopów. Ranking laptopów. Co warto kupić? Listopad 2018 r. Witajcie niestrudzeni poszukiwacze sprzętu. Chciałem Wam przedstawić comiesięczne zestawienie polecanych laptopów na listopad 2018 r., które skatalogowałem według cen oraz przeznaczenia modelu. Finalnie wybór należy oczywiście do mnie, lecz inspiracji dostarczają mi modele polecane na forum/

Wybieramy karte graficzną w laptopie

Opis wydajności kart graficznych wbudowanych w laptopy. Aktualizacja Marzec 2017.Ranking kart graficznych do laptopaW DirectX 12.0 pod uwagę brana jest wydajność procesora w testach GPU.Pod uwagę brany jest: wynik 3D Mark, w nowszych kartach Heaven Dx11 benchmark oraz specyfikacja producenta. Jak czytać poniższą tabelkę:DirectX im nowszy tym więcej...

Kupujemy nowy komputer do gier

Ostatnia aktualizacja 08.07.2008Chciałbym w tym wątku poruszyć parę spraw dotyczących wyboru komponentów przy kupnie nowego komputera. Co prawda jest wszedzie mnóstwo watków z przyklejonymi gotowymi zestawami za daną cenę, ale wielu osobom nic to nie mówi a ja tutaj chciałbym omówić to z trochę innej strony. Mam nadzieję że pomoze to troche osobom które mają zamiar kupowac nowy komputer, a nie...
  • Kosz
  • napisane 17 08 2007 12:20
  • Odpowiedzi: 83
  • Wyświetlenia: 62307

Problem z komputerem i pamięcią RAM

Witam,Problem polega na tym, iż komputer przy włożeniu pamięci 2GBx2 800Mhz Dual Channel, po minucie się zawiesza i wyskakują bluescreen’y. Ale to tylko koniuszek kłopotów, cała historia poniżej.Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.Początkowa specyfikacja komputera:Płyta: Gigabyte GA-M57SLI-S4 nVidia...
  • Kosz
  • napisane 14 01 2011 15:40
  • Odpowiedzi: 0
  • Wyświetlenia: 3277

Zestaw (3500 nett)

może i jest duża różnica cenowa między e4300 a e6600.ale pomyśl logicznie. gdyby różnica była tylko 10% to po co ten e600 byłby aż o prawie 100% droższy od e4300.Po to zeby zarobić. Zauważ że 4300 musisz podkręcic żeby uzyskac taktowanie 6600 wiec różnica w cenie jest uzasadniona. Nie wiem dlaczego piszesz "gdyby różnica była" - ona taka jest, co potwierdzają wyniki
  • Archiwum
  • napisane 11 07 2007 15:31
  • Odpowiedzi: 30
  • Wyświetlenia: 3396

Artefakty i wieszanie się systemu w aplikacjach 3D

Witam, Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że jestem przeciętnym użytkownikiem komputera. Dlatego też nie posiadam zewnętrznych mierników temperatur oraz napięć, a także możliwości dostępu do takich. Nie podkręcam podzespołów, a moja wiedza nt. hardware jest minimalna.Specyfikacja sprzętowa:System...
  • Karty graficzne
  • napisane 01 09 2010 23:36
  • Odpowiedzi: 2
  • Wyświetlenia: 2970

NVIDIA GeForce GT 540M jaką może mieć pamięć własną?

Czy karta graficzna NVIDIA GeForce GT 540M, może mieć pamięć własną 2gb, bo z tej aukcjihttp://allegro.pl/asus-k53sv-k53-i5-2410m-4gb-640gb-gt540-2gb-win7-i1632260107.htmlwynika, że tak, a na...
  • Karty graficzne
  • napisane 28 05 2011 22:20
  • Odpowiedzi: 2
  • Wyświetlenia: 9020

PALIT GTX 260 216sp SONIC (896MB)

Nazwa karty: GeForce Palit GTX 260 Sonic 216 SP (896MB)Karta została podkręcona fabrycznie, przez co nie zrobimy większego OC własnoręcznie.Karta oczywiście w pełni obsługuje DirectX 10.0, posiada pamięć GDDR3,trzy złącza z czego dwa to DVI a jedno S-VIDEO,współpracuje z SLI, posiada...

Komputer zawiesza się w grach i filmach. Dodatkowo problem z ładowaniem systemu.

Witam wszystkich,Z góry przepraszam za długość posta, starałem się być jak najbardziej dokładny.Mój problem występuje od niecałego tygodnia.1) Pierwsze objawy to spowolnione działanie gier i dość wysoka temperatura w stresie (ok. 90C). Po 1-2 dniach od tych objawów komputer zawiesił się po raz pierwszy - obraz stanął w miejscu, dźwięk zaczął "skakać" wydając dość piskliwy hałas.Zresetowałem...

Wybór laptopa na co należy zwrócić uwagę

Na co należy zwrócić uwagę przy wyborze laptopa - lista wskazówek. Poniżej przygotowałem listę wskazówek przy wyborze laptopa w zależności od zastosowań: multimedia, gry, obróbka obrazu, biznes. Wielu użytkowników rezygnuje z komputera stacjonarnego na rzecz urządzeń mobilnych, jednak decydując się na ten krok musimy znaleźć uniwersalnego laptopa, który spełni nasze wymagania. Każdy komputer...

Laptop do gier - zestaw

Witam!Zamierzam złożyć sobie laptopa do gier o następującej konfiguracji i chciałbym was prosić o opinie (szczególnie chodzi mi tu o grafike i kwestie chłodzenia). Ewentualnie o jakieś modele laptopów do gier w porównywalnych cenach (ok.650 funtów brytyjskich)Chassis & Display Optimus II: 15.6" Glossy Full HD LED Widescreen (1920x1080)Processor: Intel® Core™i5 Dual Core...

Rozłączające się monitory oraz lagująca mysz podczas zaznaczania

Witam. Nie wiem czy to odpowiedni dział (jeżeli nie to proszę o przeniesienie). Od ponad miesiąca walczę z dwoma skomplikowanymi (jak dla mnie) problemami z komputerem.  Problem #1 (ten problem występuje od dłuższego czasu, jeżeli nie od zawsze):Główny monitor laguje myszkę podczas "zaznaczania". Dokładnie chodzi o to, że jak wciskam lewy przycisk myszy i zaznaczam obszar na pulpicie to...

Pomoc w wyborze laptopa do battlefield 3

Nie wiem skąd czerpiesz wiedzę, ale na tej karcie nie pograsz komfortowo w Battlefield 3. Po drugie nie rozumiem po co to porównanie do PeCetowych karta graficznych, przecież 540M nie wiele przypomina pecetowe GT 545 np. przepustowość M-ki jest 128 bit. gdy gt545 ma już 196 bit. magistrale pamięci lub wyższe taktowanie.Masz ...

Karta graficzna do 1000 zł

Witam, szukam grafiki w okolicach tysiąca złotych, obecna(MSI Radeon R9 270 2GB) znajduje się aktualnie w serwisie bo coś jej odwala a i tak stwierdziłem że czas na mały upgrade sprzętu.Mój obecny sprzęt: CPU: Intel Core I5-4570MOBO: ASRock Fatal1ty B85 KillerGPU: MSI Radeon R9 270 2GBRAM: 2x4GB Kingston DDR3...
  • Karty graficzne
  • napisane 15 05 2016 18:27
  • Odpowiedzi: 3
  • Wyświetlenia: 6600