WITAMYOTO POLECANE ZESTAWY KOMPUTEROWE W OKREŚLONYCH PRZEDZIAŁACH CENOWYCHZestawy przystosowane są do różnych zastosowań. Wszystko jest odpowiednio dobrane pod względem cena/wydajność. Wszystkie zestawy posiadają markowe zasilacze , a nie no-name tak jak większość szrotu z allegro i marketów. Wszystkie zestawy zapewniają także późniejszą rozbudowę. Wszystkie zestawy nadają się do OC...
Witajcie, jestem nowym użytkownikiem tego forum. Zajrzałem tutaj przypadkowo podczas przeglądania for internetowych. A więc zaczynajmy !1. Czym są pamięci RAM ? Jest to tzw. pamięć operacyjna w której programy typu: (Windows/Linux , przeglądarki, gry, komunikatory, dokumenty i inne) przechowują pliki, do których procesor ma szybki dostęp, znacznie szybszy niż w wypadku dysku stałego - dysku...
W bardzo okazyjnej cenie za jedyne 39zł pamięci 4GB - mam do sprzedania 4 kości. Komputer (płytę, procesor) niedawno sprzedałem oddzielnie, więc już nie potrzebuję. Przy zakupie wszystkich możemy porozmawiać o rabacieUWAGA !!!Kości kompatybilne tylko z płytami opartymi na chipsecie VIA, SIS i AMDNIE DZIAŁAJĄ Z CHIPSETAMI INTELA I nVIDIA !!! PRZED ZAKUPEM...
Witam,Po zakupie Battlefield'a 3 muszę grać w niego na low+najniższa rozdzielczość przy 20-30 fpsach nawet jak kartę podkręcę. Chcę to zmienić mam na ulepszenie komputera z 200-550 zł. Słyszałem, że BF3 ciągnie głównie z karty graficznej więc do niej chyba dokładać, tak ? Teraz podam specyfikację mojego komputera.GeForce 9500 GT 512MB NE29500THHD51 w Morele.netPentium Dual Core E5300 BOX...
Karty dźwiękowe zintegrowane z płytą gówną mają 8b dźwięk, karty dodatkowe mają 16b i 24b (w opisach używają kanały).Wiadomo że najlepszy dźwięk masz z karty 24b tylko że ucho ludzkie nie jest doskonałym odbiorcą dźwięku dlatego do słuchania wystarczy ci karta zintegrowana i będziesz zadowolony. Tym bardziej że masz w systemie program obsługujący kartę, sterownik w kórym możesz sobie zrobić...
Witam wszystkich,Chciałbym trochę zmodernizować laptopa BenQ Joybook R56 Series (specyfikacja na dole).Wg informacji zamieszczonych na stronie producenta maksymalnie można zamontować 2 GBRAM-u. Obecnie mam zamontowane 2 GB RAM PC 5300 - 667MHZ.Czy można zwiększyć pamięć RAM do 4 GB o takiej specyfikacji: Typ pamięci:...
Wraz z pierwszym postem chciałbym przedstawić mój problem i przy okazji się przywitać. Siemka .Posiadam płyte główną ASUS P5QL PRO i na niej mam zainstalowane 2 kości RAM o parametrach:*PC2 6400*4-4-4 @ 2,1v*Titanium Edition 1GB*PIV: OCZ2T8002GKPotrzebuje jeszcze 2x2GB, więc postanowiłem, że kupię te oto kości:DDR2 __4 GB ...
Witam zamierzam kupić nowy komputer. Po kilku dniach spędzonych na różnych forach i poradach znajomych chyba złożyłem sprzęt, z którego będę zadowolony.Komputer ma być głownie do gier. Cena to do 2200 bez Windowsa 7, bez monitora i napędów. Ceny ze sklepu w moim mieście, ale mam 25% upustu. 800zł Procesor Intel Core i5 760 2.8 GHz...
PŁTYKA : B450 AORUS PRO - https://www.x-kom.pl/p/440977-plyta-glowna-socket-am4-gigabyte-b450-aorus-pro.html Tą płytkę uważam za jedną z lepszych w dobrej cenieProcek - https://www.x-kom.pl/p/500085-procesor-amd-ryzen-5-amd-ryzen-5-3600.htmltaktowanie 3,6Ghz w boostowaniu 4,2 Ghz, 6 rdzeni, 12 wątkówKarta graficzna -...
Witam, moja obecna pamięć to 1GB Kingston PC2-5300 CL5 Chciałem dokupić do niej 4GB pracujące w dualu, a konkretnie PC2-6400 (800MHz) CL5: http://allegro.pl/kingston-4gb-2x2gb-ddr2-800mhz-cl5-i3402891225.htmlLub te negocjując całość za 120zł...
Witam! Po przeistalowaniu systemu na 64 bitowy myślałem że będzie dostępna cała pamięć jaką mam (4GB). Niestety w informacjach o systemie pisze że zainstalowana pamięć to 4GB ale dostępna to 3GB. Przy ładowaniu biosu, gdy sprawdza pamieć pisze że jest 3GB
Witam wszystkich forumowiczów.Ostatnio przymierzam się do podkręcenia procka (do ok. 3 GHz) ale wcześniej muszę powymieniać parę podzespołów.Komputer będzie głównie służyć do grania i przeglądania stron w internecie.Zamierzam się zmieścić tak do ok 700-800zł.Parametry mojego obecnego kompa:Płyta główna: Gigabyte GA-945GCM-S2LProcesor: Intel Pentium E2160...
WitamChciałbym dołożyć 2 lub 4gb ramu do płyty głównej Asus P5N-E SLI nVidia nForce 650i SLI (oto link do jej specyfikacji: http://www.proline.pl/?prodid=ASUS+P5N-E+SLI). Obecnie mam 2gb [konkretnie: Kingston HyperX DDR2 2x1GB 800Mhz CL4 Low-Latency (NVIDIA SLI-Ready)] i nie mogę znaleźć nigdzie identycznych kości. I tu rodzą się moje wątpliwości,...
Witam, jako że już czas wielki postanowiłem zmienić pamięć z 2GB na 4GB, obecnie posiadam to co w podpisie i jestem bardzo zadowolony - super pamięć, ale teraz muszę coś znaleźć 4GB i nie wiem na co się zdecydować czy dokupić jeszcze jeden taki komplet i mieć 4x1GB(pytanie czy nie będzie jakiejś hecy) czy lepiej coś...