Ostatnimi czasy wymieniłem płytę główną na MSI 970 Gaming od tego czasu zaczęły się moje problemy.Sprawa wygląda tak, że w jakiejkolwiek grze mam ogromne obciążenie procesora ( AMD Phenom II X4 955 QuadCore 3.2GHz Black Edition ). Problem jest na tyle potężny, że gra tnie się nawet po odpaleniu Red Alert...
Tutaj różnica w cenie to około 7 euro, wiec praktycznie żadna. Ceny biorę z amazon.deZe strony Zalmana wynika, ze największa różnica (nie licząc podświetlenia i kolorystyki) to powierzchnia rozpraszania. 6,817 dla Quiet i 8,544 dla Extreme. W tym wypadku chyba lepsza opcja będzie droższy model.Szybkie pytanie.Czy da się na ta...
Witam . Może ktoś mi doradzić jaki procesor mogę kupić pod moją płytę by zwiększyć FPS w armie 3 .Nie bardzo się w tym orientuje . Ogólnie mam w granicach 15-25 fps . Co powoduje spore zacięcia w grze . Na king of the hill przy dużej liczbie graczy mam 11-18 fps . Nie da się grać . Tanoa też mam spore problemy . Aktualnie mam QuadCore AMD Phenom II X4...
Witam. Mam na sprzedaż cały PC, w skład którego wchodzą: -Płyta główna Asus M4A88TD-V EVO/USB3-Procesor AMD Phenom II X4 955 Quad Core @3.72ghz + chłodzenie Arcitic Freezer 13-Karta graficzna HIS Radeon HD6870 1GB DDR5/256b D/H PCI-E Fan Tur.-Pamięć DDR III 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9 Kingston HB Blue-Dysk twardy...
Jeszcze jedno pytanie co sądzisz o tym procku ? AMD Phenom9550 Quad-Core (2,20 GHz x 4)Stara i mało wydajna grzałka. Pierwsze Phenomy to porażka AMD, identyczną wydajność miały najmocniejsze Athlony 64 X2 mimo 2 rdzeni.
1.Pentium 4HT 3.0GhzPłyta - nie pamiętam ale jakas MSI pod AGPRam 512MBATI 9550Buda i zasilacz od Modecoma- potem upgrade na 7600GT -> 7800GS ->2.Dual Core - nie pamiętam jaki)Płyta MSI juz pod PCi-E2GB ramu 8008800GT -> 8800GTXObudowa i zasilacz Mustanga3.Phenom 2 X3 720Gigabyte UD3P2GB ram -> 4GB ram...
Ja aż tak fajnie się nie rozpiszę , ponieważ kilku wątków z historii już nie pamiętam ale..Moja przygoda z komputerami zaczęła się w roku.. no właśnie którym.. pierwszym urządzeniem było ATARI wersja jeszcze na kasety ze śmiesznym joyem.Pamiętam że jak się licznik ustawiło chociażby o 0,5sek za późno/wcześnie to po 15 minutach wczytywania pojawiał się czarny ekran i od początku Później...
Witam ! Jeśli chodzi o upgrade to myślałem nad takim czymś:Sprzedać procesor i kupić Phenom'a II x4 955 BE + chłodzenie na OC Kartę sprzedać i kupić Gigabyte GTX460 1GB OCRAM także sprzedać i kupić coś 2x2GB na DDR2 1066MHzJeśli chodzi o sprzedaż całem budki to ile mógłbym dostać za całość? Nie na...
Phenom II X4 945 95W - o ile gdziekolwiek go jeszcze znajdziesz (może na allegro się zdarzają jeszcze). Phenom955 w wersji 95W jest praktycznie jak Yeti na rynku wtórnym, każdy o nim słyszał ale nikt nie widział. Zdarzały się na ebay'u ale cena + przesyłka z UK czy USA to...
Phenom X4 955 jest nieobsługiwany przez tę płytę. Max to Phenom II X4 945 95W. Kupno grafiki jest bez sensu bo nic nie zyskasz poza wydaną kasą, zamieniać kartę do wyświetlania pulpitu na to samo tylko nowsze to trochę kiepski biznes.Zasilacz do śmieci, trzeba doliczyć 150...
Zasadnicze pytanie, jakie gry masz na myśli? Bo jeżeli mówimy o nowościach to wszystko jest do wymiany bo nie da się stworzyć z tego komputera, sprzętu do grania w tytuły z 2015r i na pewno nie będzie tanio.Pierwsze co leci do wymiany to zasilacz, więc minimum 150zł trzeba doliczyć na nowy chyba że wchodzą w grę używki to ~100pln. Procesor - 4 jajka do wielu gier są wymagane, także używany...