Skocz do zawartości

podkręcpodkręcanie karty graficznej gt 520anie karty graficznej gt 520

Wyniki znalezione na www.forum.tweaks.pl: podkręcpodkręcanie karty graficznej gt 520anie karty graficznej gt 520

Wybieramy karte graficzną w laptopie

Opis wydajności kart graficznych wbudowanych w laptopy. Aktualizacja Marzec 2017.Ranking kart graficznych do laptopaW DirectX 12.0 pod uwagę brana jest wydajność procesora w testach GPU.Pod uwagę brany jest: wynik 3D Mark, w nowszych kartach Heaven Dx11 benchmark oraz...

POLECANE ZESTAWY KOMPUTEROWE od 1000zł do 11000zł [STYCZEN 2015]

LISTA POLECANYCH ZESTAWÓW KOMPUTEROWYCH W OKREŚLONYCH PRZEDZIAŁACH CENOWYCHprzygotował:  jackassOstatnia aktualizacja - 01.2016Zestawy przystosowane są główne dla graczy, lecz sprawdzą się w innych zastosowaniach - dom/biuro, multimedia itp Wszystkie części są odpowiednio dobrane pod względem cena/wydajność. Wszystkie zestawy posiadają markowe podzespoły, bez żadnych No-Name....

Który laptop jest lepszy Dell Inspiron 15R

WitamChciałem Was prosić o pomoc odnośnie wyboru laptopa. Laptopa używał bym głównie do internetu, jednakże i od czasu do czasu do gier. Jeśli było by to możliwe to w miarę nowe gry. Na oku mam cztery modele:1. Dell Inspiron 15RProcesor Intel® Core™ i3 2,4 GHzModel procesora 370MPamięć podręczna CACHE 3 MBEkran 15,6'', WXGA 1366 x 768 (16:9)Pamięć RAM 4 GB, DDR3 1333 MHzDysk...

HIS Radeon X1950 PRO (512 MB, AGP x8)

Mam pewien problem natury technicznej. Licze na wszelkie sugestie i opinie. Do dnia wczorajszego bylem szczesliwym posiadaczem karty HIS Radeon x1950 PRO (wersja 512mb agp x8). Sprzet dzialal bez wiekszego probemu do dnia wczorajszego, az nastapila kraksa. W czasie pracy na komputerze nagle zgasl monitor i nastala ciemnosc. W pierwszej chwili myslalem,...
  • Archiwum
  • napisane 09 04 2008 16:59
  • Odpowiedzi: 5
  • Wyświetlenia: 1743

Artefakty i wieszanie się systemu w aplikacjach 3D

Witam, Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że jestem przeciętnym użytkownikiem komputera. Dlatego też nie posiadam zewnętrznych mierników temperatur oraz napięć, a także możliwości dostępu do takich. Nie podkręcam podzespołów, a moja wiedza nt. hardware jest minimalna.Specyfikacja sprzętowa:System...
  • Karty graficzne
  • napisane 01 09 2010 23:36
  • Odpowiedzi: 2
  • Wyświetlenia: 2970

[Poradnik] Dobieranie laptopa pod względem karty graficznej

Ranking nieaktualny!! -> zobacz nasz nowy ranking kart graficznych do laptopa.Witam, pragnę przedstawić listę dobrych, średnich i złych kart graficznych. Ściślej mówiąc, w kategorii "Dobre" i "Średnie" znajdziemy ...

Która karta graficzna z serii 3080?

Witam. Chcę kupić kartę graficzną z serii 3080. Karta tylko do gier. Mój komputer. Tylko teraz mam 12 GB RAM'u, Windows 8.1 i kartę dźwiękową AIM SC808. Gram na tym telewizorze. Proszę o to byście mi napisali, która karta z tej serii jest...
  • Kosz
  • napisane 23 10 2020 13:00
  • Odpowiedzi: 0
  • Wyświetlenia: 969

Wybór karty graficznej 2GB z chłodzeniem pasywnym

Hej Proszę o pomoc w wyborze karty graficznej. Obecnie posiadam zintegrowaną, Radeon HD 3000 na płycie Gigabyte GA-78LMT-USB3. Nie gram w gry, karta ma ogarnąć  filmy w rozdzielczości ponad FHD i być generalnie używana do pracy (nie ...
  • Karty graficzne
  • napisane 08 01 2016 03:02
  • Odpowiedzi: 3
  • Wyświetlenia: 2785

[FAQ] Jaką kartę graficzną na AGP kupić? Przedziały cenowe.

Karty graficzne AGP powoli wychodzą z użycia – jednak wiele osób dale korzysta z tej przestarzałej technologii . W tej chwili żaden nowy komputer nie posiada interfejsu agp.Postaram się więc skupić na najniższych przedziałach cenowych – jak i tych wyższych , nie wykluczając ...
  • Kosz
  • napisane 27 11 2007 18:59
  • Odpowiedzi: 1
  • Wyświetlenia: 4363

Czy Geforce 6200 256 DDR2 RAM zadziała

Witam, kupiłem kartę graficzną GIGABYTE 6200 256MB DDR2 2,5ns 800Mhz TURBO i prosiłbym o pomoc i odpowiedź na kilka pytań. Mam zasilacz 300 W i boję sie, że jest za słaby i może sie coś spalić. Pozatym mam płytę główną Asus A7V8X-X i nie bardzo wiem czy do agp 8x będzie ta karta pasować, ponieważ słyszałem, że...
  • Archiwum
  • napisane 19 08 2008 20:37
  • Odpowiedzi: 8
  • Wyświetlenia: 1973

Co warto kupowac?

Witam Jakis czas siedze na forach komputerowych, no i wyciągnąłem takie wnioski :Procesor:Jeżeli dwurdzeniowy to tylko Intel Core 2 Duo. Nie wiem dokładnie dlaczego wszyscy go chwalą, no ale widocznie mają za co, poza tym rekord swiata w podkrecaniu padł własnie na takim procesorze.Jako jenordzeniowy procesor ludzie polecają AMD na socket AM2, ponieważ gniazdo 939 zostanie w niedlugim czasie...
  • Archiwum
  • napisane 16 01 2007 20:54
  • Odpowiedzi: 7
  • Wyświetlenia: 1831

Różne podzespoły - pc ok. 3000zł

Taka opcja byłaby IMHO bardzo dobra... Killaz dał Ci dobrą propozycję, 4 GB RAMu Ci nie zaszkodzą Płyta Asus P5K PRO lub Foxconn P35A-S która według niektórych jest nawet lepsza (połowa Amerykanów, gotowa byłaby postawić na to swoje wszystkie oszczędności)Zmieniłbym tylko zasilacz na Corsair 520HXEU, ma lepsze podzespoły, jest zdecydowanie stabilniejszy,...
  • Archiwum
  • napisane 20 03 2008 13:41
  • Odpowiedzi: 13
  • Wyświetlenia: 1814

Kompleksowa rozbudowa komputera

Witam!Chciałbym rozbudować swój komputer. Początkowo był on pomyślany jako uniwersalny i tani sprzęt do multimediów. Obecnie chciałbym pójść w stronę gier. Wazna jest tez dla mnie przestrzeń dyskowa. Na chwile obecna dysponuje około 750GB (500GB) na dysku zewnętrznym). Jest to zdecydowanie za mało. Chciałbym również wykorzystać obecna płytę główna i RAM (o ile to możliwe).Oto obecna...

komp. musi być budżetowy, ale przyszłościowy prosze o ocene

Ram jest śmiesznie tani, tańszy już nie będzie, nie rozumiem po co się czaić z kupnem i zapychać sobie sloty jakimiś śmiesznymi kostkami 512mb?zawsze zaoszczedze to 100zł a jak bede miał kase lub stwierdze ze malo dokupie:) zdrożec tez nie zdrozeje co najwyzej stanieje ja to widze tak:IntelIntel Dual-Core E2180 2.0 GHz s. 775 Box 169,00 proline.pl-jest w moim miescieAsus P5Q s.775 P45...
  • Archiwum
  • napisane 02 07 2008 00:40
  • Odpowiedzi: 6
  • Wyświetlenia: 1403