Opis wydajności kart graficznych wbudowanych w laptopy. Aktualizacja Marzec 2017.Ranking kart graficznych do laptopaW DirectX 12.0 pod uwagę brana jest wydajność procesora w testach GPU.Pod uwagę brany jest: wynik 3D Mark, w nowszych kartach Heaven Dx11 benchmark oraz...
LISTA POLECANYCH ZESTAWÓW KOMPUTEROWYCH W OKREŚLONYCH PRZEDZIAŁACH CENOWYCHprzygotował: jackassOstatnia aktualizacja - 01.2016Zestawy przystosowane są główne dla graczy, lecz sprawdzą się w innych zastosowaniach - dom/biuro, multimedia itp Wszystkie części są odpowiednio dobrane pod względem cena/wydajność. Wszystkie zestawy posiadają markowe podzespoły, bez żadnych No-Name....
WitamChciałem Was prosić o pomoc odnośnie wyboru laptopa. Laptopa używał bym głównie do internetu, jednakże i od czasu do czasu do gier. Jeśli było by to możliwe to w miarę nowe gry. Na oku mam cztery modele:1. Dell Inspiron 15RProcesor Intel® Core™ i3 2,4 GHzModel procesora 370MPamięć podręczna CACHE 3 MBEkran 15,6'', WXGA 1366 x 768 (16:9)Pamięć RAM 4 GB, DDR3 1333 MHzDysk...
Mam pewien problem natury technicznej. Licze na wszelkie sugestie i opinie. Do dnia wczorajszego bylem szczesliwym posiadaczem karty HIS Radeon x1950 PRO (wersja 512mb agp x8). Sprzet dzialal bez wiekszego probemu do dnia wczorajszego, az nastapila kraksa. W czasie pracy na komputerze nagle zgasl monitor i nastala ciemnosc. W pierwszej chwili myslalem,...
Witam, Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że jestem przeciętnym użytkownikiem komputera. Dlatego też nie posiadam zewnętrznych mierników temperatur oraz napięć, a także możliwości dostępu do takich. Nie podkręcam podzespołów, a moja wiedza nt. hardware jest minimalna.Specyfikacja sprzętowa:System...
Ranking nieaktualny!! -> zobacz nasz nowy ranking kart graficznych do laptopa.Witam, pragnę przedstawić listę dobrych, średnich i złych kart graficznych. Ściślej mówiąc, w kategorii "Dobre" i "Średnie" znajdziemy ...
Witam. Chcę kupić kartę graficzną z serii 3080. Karta tylko do gier. Mój komputer. Tylko teraz mam 12 GB RAM'u, Windows 8.1 i kartę dźwiękową AIM SC808. Gram na tym telewizorze. Proszę o to byście mi napisali, która karta z tej serii jest...
Hej Proszę o pomoc w wyborze kartygraficznej. Obecnie posiadam zintegrowaną, Radeon HD 3000 na płycie Gigabyte GA-78LMT-USB3. Nie gram w gry, karta ma ogarnąć filmy w rozdzielczości ponad FHD i być generalnie używana do pracy (nie ...
Kartygraficzne AGP powoli wychodzą z użycia – jednak wiele osób dale korzysta z tej przestarzałej technologii . W tej chwili żaden nowy komputer nie posiada interfejsu agp.Postaram się więc skupić na najniższych przedziałach cenowych – jak i tych wyższych , nie wykluczając ...
Witam, kupiłem kartę graficzną GIGABYTE 6200 256MB DDR2 2,5ns 800Mhz TURBO i prosiłbym o pomoc i odpowiedź na kilka pytań. Mam zasilacz 300 W i boję sie, że jest za słaby i może sie coś spalić. Pozatym mam płytę główną Asus A7V8X-X i nie bardzo wiem czy do agp 8x będzie ta karta pasować, ponieważ słyszałem, że...
Witam Jakis czas siedze na forach komputerowych, no i wyciągnąłem takie wnioski :Procesor:Jeżeli dwurdzeniowy to tylko Intel Core 2 Duo. Nie wiem dokładnie dlaczego wszyscy go chwalą, no ale widocznie mają za co, poza tym rekord swiata w podkrecaniu padł własnie na takim procesorze.Jako jenordzeniowy procesor ludzie polecają AMD na socket AM2, ponieważ gniazdo 939 zostanie w niedlugim czasie...
Taka opcja byłaby IMHO bardzo dobra... Killaz dał Ci dobrą propozycję, 4 GB RAMu Ci nie zaszkodzą Płyta Asus P5K PRO lub Foxconn P35A-S która według niektórych jest nawet lepsza (połowa Amerykanów, gotowa byłaby postawić na to swoje wszystkie oszczędności)Zmieniłbym tylko zasilacz na Corsair 520HXEU, ma lepsze podzespoły, jest zdecydowanie stabilniejszy,...
Witam!Chciałbym rozbudować swój komputer. Początkowo był on pomyślany jako uniwersalny i tani sprzęt do multimediów. Obecnie chciałbym pójść w stronę gier. Wazna jest tez dla mnie przestrzeń dyskowa. Na chwile obecna dysponuje około 750GB (500GB) na dysku zewnętrznym). Jest to zdecydowanie za mało. Chciałbym również wykorzystać obecna płytę główna i RAM (o ile to możliwe).Oto obecna...
Ram jest śmiesznie tani, tańszy już nie będzie, nie rozumiem po co się czaić z kupnem i zapychać sobie sloty jakimiś śmiesznymi kostkami 512mb?zawsze zaoszczedze to 100zł a jak bede miał kase lub stwierdze ze malo dokupie:) zdrożec tez nie zdrozeje co najwyzej stanieje ja to widze tak:IntelIntel Dual-Core E2180 2.0 GHz s. 775 Box 169,00 proline.pl-jest w moim miescieAsus P5Q s.775 P45...