Celdur- rzeczywiście płyta m56s-s3 jest w necie opisywana w samych superlatywach ale ja mysle zaexperymentowac i kupić jakąś która nie jest jeszcze aż tak popularna....Znowu po XX godzinach szukania, porównywania wyłoniły mi się ów 3 płyty nie mam pomysłu już jak je porównać ogranicza mnie wiedza jak to jest odnośnie napięcia i dodatkowych możliwości płyt oferowanych przez każdego z...
WITAMYOTO POLECANE ZESTAWY KOMPUTEROWE W OKREŚLONYCH PRZEDZIAŁACH CENOWYCHZestawy przystosowane są do różnych zastosowań. Wszystko jest odpowiednio dobrane pod względem cena/wydajność. Wszystkie zestawy posiadają markowe zasilacze , a nie no-name tak jak większość szrotu z allegro i marketów. Wszystkie zestawy zapewniają także późniejszą rozbudowę. Wszystkie zestawy nadają się do OC...
Chodzi ci o Taki niby "podręcznik" jak podkręcić proca ??1. Ustawienia BIOSuPodkręcania najlepiej dokonywać z poziomu BIOSu, jest ono wtedy ustawione na stałe, niezależnie czy mamy włączony odpowiedni program pod Windowsem, czy też np. pracujemy pod Linuksem.Aby uzyskać najlepsze wyniki, należy najpierw zaktualizować BIOS swojej płyty głównej,...
W niniejszym temacie zamieszczam polecane przeze mnie płyty główne działające pod procesorami AMD z wyszczególnieniem podstawki AM3 i AM3+. Jak wiadomo nie każda płyta nadaje się do podkręcania, więc przy nie drogiej płycie nie liczmy na duży potencjał OC. Ceny ułożone sa rosnąco, według oferty sklepu morele.netDo 200zł Asus...
Ostatnia aktualizacja 08.07.2008Chciałbym w tym wątku poruszyć parę spraw dotyczących wyboru komponentów przy kupnie nowego komputera. Co prawda jest wszedzie mnóstwo watków z przyklejonymi gotowymi zestawami za daną cenę, ale wielu osobom nic to nie mówi a ja tutaj chciałbym omówić to z trochę innej strony. Mam nadzieję że pomoze to troche osobom które mają zamiar kupowac nowy komputer, a nie...
Witam chciałbym zaprezentować artykuł dotyczący tego, w jaki sposób można podkręcić procesor Pentium Dual-Core E2140 kosztujący ok. 250 zł do 2,6 GHz czyli częstotliwości odpowiadającej procesorowi Core 2 Duo E6750, kosztującego ok. 700 zł.Wydaje mi się ze zainteresuje to nie jednego użytkownika owego procesora.Jednak przed przystąpieniem do overclockingu należy pamiętać o następujących...
Witam najwyż-chciałbym kupić bardzo dobry komputer do gier,żeby wszystkie nowe gry "chodziły"w jakszej rozdzielczości.Na komputerach znam się bardzo słabo.Od 3 tygodni czytam różne artykuły żeby pogłębić swoją nikłą wiedzę w tej dziedzinie.Narazie zdecydowałem się na G-force 8800 ultra, procesor Intel Core 2 duo E 6850[300ghz], chociaż wciąż waham się czy nie kupić Intel Core2 Quad...
Wstęp.Witam.Chciałbym Wam przedstawić moją recenzję dwóch kart graficznych.Będzie to ATI HD4850 w wersji 512MB na pamięciach DDR3, firma ASUS z chłodzeniem Glaciator. Oraz Nvidia GeForce 9800GTX+ 512MB DDR3 od firmy ASUS z chłodzeniem Dark Knight. Obie karty pochodzą z tej samej półki cenowej i wydajnościowej. Miały...
Ja mogę polecić Gigabyte M56S-S3 , sam z niej korzystam i jest bardzo dobra Albo Gigabyte GA-M57SLI-S4 jeśli jesteś zapalonym graczem, który chce mieć 2 karty graficzne. ( ale i tak lepiej 1 a porządną )Co do ramu no to ja innych niż Kingstona nie używam więc wiadomo, że tą firmę bym polecił. Np. 2 x 1024MB 667 lub 800Mhz wedle wyboru, no albo kości po 2048MB ...
Mój typ za tą cenę z SLI: (ewentualne O/C)[775] Procesor Intel Core 2 Duo E8200 2.66GHz 6MB BOX 577.00Cooler na procesor Scythe Mugen (754/939/940/AM2/478/775) 139.00[INT][775] Płyta Asus P5N32-E SLI 609.00Pamięć DDR2 2x1GB PC6400 800MHz Goodram GR800D264L6/2GDC 110.00[PCIE] Karta GeForce 8800GT Palit 512MB Sonic XNE/880TSXT352 ( x2- 2 sztuki a nie...
Co do pierwszej odpowiedzi, to czy z tymi 4GB Ramu nie będzie problemu? Czytałem w kilku miejscach, że 32-bitowa Vista ma jakiś problem z adresowaniem takiej ilości?Vista będzie widziała 3,25GB ale to w niczym nie przeszkadza. Co Do płyty głównej, to myślę, że ta będzie odpowiadać sugestii http://www.allegro.pl/item300838805_nowosc...premiera_w.htmlNo własnie że nie. Płyta która podałeś jest...
WitamWłaśnie jestem przed wyborem płyty głównej pod socket AM2. Zastanawiam się na płytą główną: Gigabyte GA-M57SLI-S4 a Asus M2N-SLI Deluxe.Czytałem różne fora, artykuły i dostałem już kręćka. Jedni uważają tego Gigabyte`a za niezbyt udaną płytę główną(przegrzewa się chipset), a inni znowu ją polecają. Natomiast co do ...