Skocz do zawartości

porównanie kart graficznych gt 420m

Wyniki znalezione na www.forum.tweaks.pl: porównanie kart graficznych gt 420m

Jaka karte graficzna dla pdc e2180 - pci-e

Hmm... nie wiem, czy procesor nie jest za słaby do tej karty. Chyba bardziej skłaniałbym się w stronę HD4830 lub 9800GT.Może ta strona Ci pomoże:porównanie kart graficznych
  • Archiwum
  • napisane 08 12 2008 00:25
  • Odpowiedzi: 2
  • Wyświetlenia: 1460

Dyskusja na temat kart graficznych

Więc wątek ten służy do rozmowy na temat kart graficznych i tunerów telewizyjnych a także innych urządzeń przetwarzania wideo instalowanych w komputerach osobistych .Tutaj możecie zamieszczać testy z różnych portali dotyczące nowych modeli kart graficznych , testy tunerów , zapowiedzi nowych urządzeń , można także...
  • Karty graficzne
  • napisane 16 06 2008 19:29
  • Odpowiedzi: 106
  • Wyświetlenia: 32690

Kupujemy nowy komputer do gier

Ostatnia aktualizacja 08.07.2008Chciałbym w tym wątku poruszyć parę spraw dotyczących wyboru komponentów przy kupnie nowego komputera. Co prawda jest wszedzie mnóstwo watków z przyklejonymi gotowymi zestawami za daną cenę, ale wielu osobom nic to nie mówi a ja tutaj chciałbym omówić to z trochę innej strony. Mam nadzieję że pomoze to troche osobom które mają zamiar kupowac nowy komputer, a nie...
  • Kosz
  • napisane 17 08 2007 12:20
  • Odpowiedzi: 83
  • Wyświetlenia: 62314

[Poradnik] Zasady doboru karty graficznej

Zasady doboru kart graficznych .Przy dobieraniu karty graficznej do naszego komputera musimy wziąć pod uwagę wiele czynników:1. Interfejs – AGP czy PCI-Express;2. Komputer jaki udoskonalamy- czy jest to karta do nowego komputera , czy do obecnie używanego;3. Do czego dana karta będzie wykorzystywana;4. Jaki mamy budżet;5. Czy ma to być nowa karta...
  • Karty graficzne
  • napisane 25 10 2009 22:06
  • Odpowiedzi: 1
  • Wyświetlenia: 37957

Który laptop wybrać

Porównanie wydajności kart graficznych z laptopów w grachhttp://www.notebookcheck.pl/Ranking-kart-graficznych-w-grach.31531.0.htmlMobilne procesory - rozpiska osiągówhttp://www.notebookcheck.pl/Mobilne-procesory-rozpiska-osiagow.4344.0.htmlTesty i recenzje laptopów – portali...

Może wy mi pomożecie doradzić

Porównanie kart graficznych:http://www.notebookcheck.pl/Mobilne-karty-...gow.1174.0.htmlX1600 wydajniejszy, sempron od celerona pewnie też (zwłaszcza w grach) ale jest jedno ale. Ten notebook pewnie ciagnie na bateriach z godzinę z hakiem, procesory amd sa bardziej pradozerne od intela. Zauważ ze w opisie aukcji nie...
  • Archiwum
  • napisane 12 07 2007 11:11
  • Odpowiedzi: 5
  • Wyświetlenia: 2351

[ster] Jakie sterowniki

Miałem "Radka" 9600PRO. Sterowniki Catalysta jakoś niebardzo mnie przekonały. Zmieniłem na "Radeon Omega Drivers" "...Alternatywne sterowniki dla kart graficznych z chipsetem ATI. W porównaniu z oryginalnymi mają one więcej funkcji i pozwalają na osiągnięcie lepszej...
  • Archiwum
  • napisane 29 10 2006 21:22
  • Odpowiedzi: 4
  • Wyświetlenia: 1038

Wybieramy karte graficzną w laptopie

Opis wydajności kart graficznych wbudowanych w laptopy. Aktualizacja Marzec 2017.Ranking kart graficznych do laptopaW DirectX 12.0 pod uwagę brana jest wydajność procesora w testach GPU.Pod uwagę brany jest: wynik 3D Mark, w nowszych kartach Heaven Dx11 benchmark oraz specyfikacja producenta. Jak czytać poniższą...

GeForce 310M a ATI HD 3200

Prośba dotyczy o porównanie dwóch kart graficznych w laptopach. Obecnie posiadam ATI HD 3200 i właściwie mi wystarcza (mało gram, ale czasem się przydaje). Obecnie szukam nowego laptopa, i chciałbym wiedzieć mniej więcej o ile karta GeForce 310M jest wydajniejsza od ATI. Obie karty wyszły w zupełnie innym czasie...
  • Karty graficzne
  • napisane 20 09 2010 14:23
  • Odpowiedzi: 1
  • Wyświetlenia: 2331

Test przeglądarek internetowych | Wielki bój - Firefox vs. Opera vs. Internet Explorer

Wielki bój - Firefox vs. Opera vs. Internet ExplorerWstępOd pewnego czasu trwa spór między użytkownikami przeglądarek: Firefox, Opera, Internet Explorer. W ostatnim czasie obserwujemy nasilenie się sporu, a to za a sprawąpojawienia się ich nowych wersji.Spróbujemy odpowiedzieć na pytanie: która przeglądarka jest najlepsza? PopularnośćJak widać, o ostatnim czasie nastąpił wzrost użytkowników...
  • Poradniki
  • napisane 27 02 2008 14:34
  • Odpowiedzi: 16
  • Wyświetlenia: 17704

Komputer, Rozsądek i Cenna

Może mam doświadczenie w składaniu kompów, które wymyślił ktoś inny, ale zawsze nasuwało mi się, że mam troszeczkę za małą wiedzę pod względem komponowaniu kompów, zawsze wiele do życzenia pozostawało u mnie chłodzenie komputera, ale dziś chciałbym podzielić się z wami moją wiedzą na temat podzespołów."Pamiętaj że oszczędzać można na cukierkach i kinie, ale nigdy na sprzęcie RTV, AGD,...
  • Archiwum
  • napisane 05 01 2008 14:20
  • Odpowiedzi: 8
  • Wyświetlenia: 1490

Może wy mi pomożecie doradzić

Porównanie kart graficznych:http://www.notebookcheck.pl/Mobilne-karty-...gow.1174.0.htmlX1600 wydajniejszy, sempron od celerona pewnie też (zwłaszcza w grach) ale jest jedno ale. Ten notebook pewnie ciagnie na bateriach z godzinę z hakiem, procesory amd sa bardziej pradozerne od intela. Zauważ ze w opisie aukcji nie...
  • Archiwum
  • napisane 12 07 2007 11:11
  • Odpowiedzi: 5
  • Wyświetlenia: 2351

X1650Pro [oc] AGP vs 7600GT [OC] AGP ?

Witam, dziś chciałbym się zając tematem, porównania dwóch, proporcjonalnych kart graficznych.Do boju staną dwie karty, o porównywalnych, wydajnościach.Radek X1650Pro [OC] AGP_____vs_______Geforce 7600GT [OC] AGP Przeczytałem wiele recenzji, jak tez i testów, ale nic tak się nie sprawdza jak sama opinia...
  • Archiwum
  • napisane 17 06 2007 15:48
  • Odpowiedzi: 0
  • Wyświetlenia: 714

GeForce 7900GTO

GeForce 7900GTO Przeglądając dział o kartach graficznych możemy natknąć się na wątek o kartach nVidia 7900 series. Jednak w nim brakuje opisu do dość ważnej karty z tej serii – 7900GTO. Zatem postanowiłem uzupełnić tą lukę i napisać co nieco o tej karcie oraz ją przedstawić. Specyfikacja - Procesor graficzny – G71- Ilość jednostek PixelShader...
  • Archiwum
  • napisane 21 01 2007 12:18
  • Odpowiedzi: 0
  • Wyświetlenia: 7492