Ostatnia aktualizacja 08.07.2008Chciałbym w tym wątku poruszyć parę spraw dotyczących wyboru komponentów przy kupnie nowego komputera. Co prawda jest wszedzie mnóstwo watków z przyklejonymi gotowymi zestawami za daną cenę, ale wielu osobom nic to nie mówi a ja tutaj chciałbym omówić to z trochę innej strony. Mam nadzieję że pomoze to troche osobom które...
Jak radzić sobie z dyskiem ?WstępDyski jako urządzenia mające umożliwić nam zapis, przechowywanie i odczyt danych którymi obracamy w codziennym życiu, mają niezwykle ważne znaczenie. W dzisiejszym świecie bez nich nie bylibyśmy stanie pracować, bawić się ani przetwarzać...
Na co należy zwrócić uwagę przy wyborze laptopa - lista wskazówek. Poniżej przygotowałem listę wskazówek przy wyborze laptopa w zależności od zastosowań: multimedia, gry, obróbka obrazu, biznes. Wielu użytkowników rezygnuje z komputera stacjonarnego na rzecz urządzeń mobilnych, jednak decydując się na ten krok musimy znaleźć uniwersalnego laptopa, który spełni nasze wymagania. Każdy komputer...
Artykuł/poradnik jest napisany prosto. Nie staram się w nim rozpisywać o rzeczach oczywistych (że dysk 5400RPM będzie cichszy niż 7200RPM) i mało istotnych. Wskazuję drogę, pokazuję do jakich wniosków sam doszedłem, jednak to tylko moje doświadczenie, bazuj na tym, czego sam doświadczyłeś, oraz głównie na błędach innych (-: Sukcesy traktuj z przymrużeniem...
dzieki za pomoc i czekam na kolejne zestawienia tym samym -prosze o pomocDziekuję wszystkim za udzieloną mi pomoc z wszystkich wypowiedzi z tegona tym i na innych forach wybrałem 9 zestawień komputera które wydają mi sie najlepsze lecz niewiem który z nich jest tym jedynym najlepszym.Proszę o pomoc w dokonaniu wyboru(ewentualnie w zestawach można coś...
Netbook Acer Aspire ONE D255EMINI WPROWADZENIE CZYLI O CO KAMANNetbooki jak wiemy zdominowały już mocno światowy rynek co za tym idzie ciężko jest przekonać klientów tylko poprzez konfigurację sprzętową czy też designem. Producenci starają się za wszelką cenę by wprowadzić na rynek coś innowacyjnego. I tutaj...
..dosłownie cuda na kiju :/zaczęło sie od zarejestrowania sie mojej siostry na portalu naszaklasa ;) podejrzewam że to wszystko od tej francy.. ludzie głupieją na jej punkcie!:P dobra mniejsza. zarejestrowała sie, porozsyłała ponad sto zaproszeń do znajomych i pc zawisł. to była pierwsza jego zwiecha odkąd go mam, czyli od prawie 4lat, taka bez powodu. po resecie pc sie załadował no i to...
Teoretycznie jaką różnice masz na myśli ? każdy druk z czasem płowieje . do zdjęć w drukarkach atramentowych , też jest rodzaj specjalnego tuszu do nich , jeżeli jednak chcesz mieć jakość i trwałość odpuść sobie drukowanie w domu . najlepsze moim zdaniem i tak na zawsze zostaną zdjęcia z Odbitek z kliszy ,a nie te...
Ok nie jestem specem i nigdy nie bawiłem się w testy. Wiadomo, że wszystko można znaleźć w google. Lecz temat jest ubogi, dlatego troszeczkę go podbuduję.Oczywiście posłużę się danymi jakie istnieją w necie.================================================================================Informacje ogólne: Marka: Seasonic Producent: Seaso
Ok Uwaga ludzie :D:D:D:D oto on w wersji beta MÓJ ZESTAW:) bo mam jeszcze do dopracowania kilka szczególików :Procesor:999zł brutto818,85zł nettoIntel Core 2 Quad Q9550 /2.83GHz, 1333MHz, 12MB, BOX/[BX80569Q9550 897363]http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...oducts_id=13719Płytka głowna:brutto: 731,- złnetto: 599,19 złDFI LanParty LT X48-T3RS (DDR3)...
Witam wszystkich, ukłony i podziękowania dla Nurka, jestem nowy i jak to na forum mam problem muszę kupić dziecku komputer oczywiście trzyma mnie kasa wybrałem cos takiegozestaw A1. CD2 E4500 - 379zł2. AsRock 4CORE1333-VIIV/Intel P965/ - 290 zł (nie jestem pewien czy dobra chciałbym taką żeby dała się podkręcić)3. GoodRam 2x1GG PC800 CLS - 140zł4. Samsung 320GB ...
Sony Xperia SP w wersji LTE. Zestaw zawiera: telefon, ładowarkę, kabel USB, nieużywane słuchawki, pudełko, wszystkie papiery. Telefon jest w idealnym stanie technicznym oraz dobrym stanie wizualnym. Widoczne są normalne ślady użytkowania - wytarta ramka widoczna na zdjęciach, oraz coś przypominające biały proszek pod górną częścią ekranu (niewidoczne,...
Witam. Niestety dopadł mnie błąd 43 w karcie graficznej. Wczoraj przeglądając internet komputer zawiesił się. Po zrestartowaniu systemu z komputera znikneły programy nvidii, oraz miałem rozdziałke 1024x720 (normalnie działam w 1920x1080) Nie mogłem zmienić tej rozdziałki. Następnego dnia (dzisiaj) zacząłem próbować szukać pomocy w internecie...