Opis wydajności kart graficznych wbudowanych w laptopy. Aktualizacja Marzec 2017.Ranking kart graficznych do laptopaW DirectX 12.0 pod uwagę brana jest wydajność procesora w testach GPU.Pod uwagę brany jest: wynik 3D Mark, w nowszych kartach Heaven Dx11 benchmark oraz specyfikacja producenta. Jak czytać poniższą tabelkę:DirectX im nowszy tym więcej efektów będzie wstanie obsługiwać nasza...
Przedstawiam ranking orientacyjny do względnej skuteczności różnych kart graficznych. Lista sprzyja wyższej rozdzielczości i szybszych procesorów Z początku listy umieściłem już zabytkowe karty graficzne byście mogli zorientować się ile modeli kart było wcześniej, a co jest teraz Mystique Rendition V1000 ...
Ranking nieaktualny!! -> zobacz nasz nowy ranking kart graficznych do laptopa.Witam, pragnę przedstawić listę dobrych, średnich i złych kart graficznych. Ściślej mówiąc, w kategorii "Dobre" i "Średnie" znajdziemy karty graficzne na których będzie można pograć w nowsze gry, niekoniecznie na...
Ostatnia aktualizacja 08.07.2008Chciałbym w tym wątku poruszyć parę spraw dotyczących wyboru komponentów przy kupnie nowego komputera. Co prawda jest wszedzie mnóstwo watków z przyklejonymi gotowymi zestawami za daną cenę, ale wielu osobom nic to nie mówi a ja tutaj chciałbym omówić to z trochę innej strony. Mam nadzieję że pomoze to troche osobom które mają zamiar kupowac nowy komputer, a nie...
Na co należy zwrócić uwagę przy wyborze laptopa - lista wskazówek. Poniżej przygotowałem listę wskazówek przy wyborze laptopa w zależności od zastosowań: multimedia, gry, obróbka obrazu, biznes. Wielu użytkowników rezygnuje z komputera stacjonarnego na rzecz urządzeń mobilnych, jednak decydując się na ten krok musimy znaleźć uniwersalnego laptopa, który spełni nasze wymagania. Każdy komputer...
WitamMam do zaoferowania fantastyczny designerski zestaw komputerowy w bardzo dobrym stanie.W zestawie znajdziemy desktop w pięknej obudowie Aerocool z zaawansowanymi komponentami. Wysokiej klasy monitor Sony 19 cali z matrycą MVA Premium. Rewelacyjne głośniki Creative 7.1. Dodatkowo do zestawu dodaje klawiaturę Logitech Ultra-Flat, laserową mysz A4-tech X-750 oraz kamerkę internetową...
Cześć wszystkim. Jak pewnie zauważyliście, jestem tutaj nowy :) Założyłem temat na tym forum, ponieważ mam problem z piszczeniem karty graficznej. Otóż posiadam kartę o nazwie Radeon HD 2600xt z chłodzeniem pasywnym od firmy Gigabyte, który wygląda tak:Jak widać, w radiatorze znajduje się luka w której widać cewkę, która jest obudowana, a z tego co mi...
Do tego zestawu to nawet OCZ 500w styka za 200zł mój pracuje cicho Marka grafiki : każda oprócz gigabyte i palita.Jeżeli będą siedziały w nim 2 x Sapphire Radeon HD 4850 to OCZ 600w da rade ?btw co sadzisz o tym radku http://www.pixmania.com/pl/pl/1483861/art/...p;CodePromo=oui no i co możesz powiedzieć o głośności...
Witam mam pytanie,kupiłem kartę http://www.allegro.pl/item432780591_agp_sa..._box.html#photoale nie do końca wiem czy dobrze zrobiłem,czy moj komputer ją obsłurzy --------[ AIDA32 ? 1995-2004 Tamas Miklos ]--------------------------------------------------------------------------- Wersja AIDA32 v3.93 Autor tamas.miklos@aida32.hu Strona domowa ...
Artykuł/poradnik jest napisany prosto. Nie staram się w nim rozpisywać o rzeczach oczywistych (że dysk 5400RPM będzie cichszy niż 7200RPM) i mało istotnych. Wskazuję drogę, pokazuję do jakich wniosków sam doszedłem, jednak to tylko moje doświadczenie, bazuj na tym, czego sam doświadczyłeś, oraz głównie na błędach innych (-: Sukcesy traktuj z przymrużeniem oka, bo niejeden chwalił się cichą...
Przejzalem ten artykul , akurat glosnosc i zuzycie pradu nie sa dla mnie najwazniejsze , pytanie tylko jak z grami bo z tego co pamietam to te radeony maja problemy ze sterownikami , to sie odbija na tym ze niektore gry wogole nie chodza ? chodza bardzo wolno ? czy poprostu niektore efekty nie dzialaja ??? Bo ogolnie...