Opis wydajności kart graficznych wbudowanych w laptopy. Aktualizacja Marzec 2017.Ranking kart graficznych do laptopaW DirectX 12.0 pod uwagę brana jest wydajność procesora w testach GPU.Pod uwagę brany jest: wynik 3D Mark, w nowszych kartach Heaven Dx11 benchmark oraz specyfikacja producenta. Jak czytać poniższą tabelkę:DirectX im nowszy tym więcej efektów będzie wstanie obsługiwać nasza...
Skanowałem Spybot-em i Antywirusem (AVG i skaner online Kaspersky) - nic nie znalazły. Wyczyściłem komputer ze wszelkich śmieci - nic nie pomogło.1. Wklikaj w Start->Uruchom, polecenie: dxdiag i sprawdź w ustawieniach graficznych czy pryspieszanie AGP etc. jest włączoneMam włączone przyspieszenie2. Otwórz o budowe i sprawdź czy masz dysk twardy podłączony 80żyłowym kablem, oraz czy jest on...
Czy znacie markę Packard Bell? Przyznam, że w naszym kraju nie jest ona zbyt znana. W roku 2008, firma Packard Bell została przejęta przez Acer , dzięki czemu obydwa połączone podmioty stanowią trzecią największą na świecie spółkę komputerową. Marka PB na rynku komputerów istnieje już od 1986r. Dziś chciałbym wam przedstawić notebooka tej marki a dokładniej Packard Bell Easy Note TK85. O...
Ostatnio zakupiłem laptopa Asus K52DR-EX040 Posiada on: Procesor: AMD Athlon II 2.1GHz Przekątna ekranu: 15,6 cali (1366x768) Pamięć: 2 GB (DDR3) Dysk: 500GB Karta graficzna: ATI Mobility Radeon HD 5470 Czytnik kart pamięci: MS, SD, MMC, MS-Pro Karta sieciowa bezprzewodowa: WiFi IEEE 802,11b/g/n Procesor: Co do...
Witam zakupiłem wczoraj nowy monitor Samsung SM 206BW i powstał taki problem, że przy ustawionej max rozdzielczości tzn 1680x1050 skacze mi ekran, tzn dokładniej skacza przeważnie same literki i to na dodatek nie wszystkie,ale przy ustawieniu mniejszej rozdzielczości jest wszystko dobrze, nic nie skacze, z tym, że...
Jestem posiadaczem Radeona9200 SE 64/64 +Tv Out ...1. Piszac o sprzecie sprecyzuj go... dlatego ze róznorodność wersji jest istotna...2. Dziwne ze XP sam instaluje sterowniki... do 9200... chyba jakis nowy service pack albo cos.. bo mi nie istaluje 3. Sciagnij sterowniki...
witam ponowniekurcze juz mialem brac DELL ULTRASHARP U2711 x2 ale pojawil sie problemchce go podpiac pod laptopy z grafikiami:NVIDIA Quadro NVS 320M i ATI MOBILITY RADEON X700i tutaj pojawiaja sie moje watpliwosci czy te grafiki obsluza ten monitor na maxymalnej rozdzielczosci 2560x1440 ??nie znam sie za bardzo na...
hmm zobaczę czy będę miał jakiś dopływ gotówki , jak nie to się susze na amd , a mam jeszcze jedno pytanie odnośnie karty grafiki , wiem że to nie ten dział ale na jedno pytanie nie będę robił nowego tematu , posiadam monitor CTRL LG FLATRON 775FT , na mojej karcie grafiki radeonie9200SE maxymalna
Stało się! Po długich namyslach, analizach, porównaniach stałem się posiadaczem notebooka firmy Lenovo. Model Z565. Kupilem go w Alsen w cenie 1998zł. Postaram się opisać go w miarę krótko. Ot, taka mini recenzja.Wydajność na wysokim poziomieSercem notebooka jest procesor firmy AMD – model Turion II Dual-Core Mobile P540. Dzięki zastosowaniu dwurdzeniowego procesora zyskujemy na...
Procesor Intel® Core™ i5 CPU M 430 @ 2.27GHz Pamięć (RAM) 4,00 GB Grafika ATI Mobility Radeon HD 5470 Podstawowy dysk twardy Wolne: ogółem: 454GB Windows 7 Home Premium System -------------------------------------------------------------------------------- Producent Packard Bell Model EasyNote TJ75 Całkowita ilość pamięci...
Witam , mam taki problem odnośnie brakujących rodzielczości a mianowicie brakuje mi w ustawieniach ekranu rozdzielczości (1280x960 . 1440x900 , i kilku innych) Chciałbym się dowiedzieć jak mogę przywrocic te rozdzielczosci? Posiadam monitor LG 22MP58VQ podpięty jest kablem HDMI do komputera tez , karta graficzna...
Dzień dobry.Mój obecny sprzęt to: Athlon II x4 640 płyta GA-M61PME-S2P (rev. 1.0) z najnowszym biosem2x2GB GDDR2 (800 MHz)2x HDD PSU - OCZ ZS 550W (ma nieco ponad 2 lata)GT440 1GB Gddr3 (tymczasowa po awarii poprzedniej karty) Komputer jest używany głównie do pracy i czasami jest włączony nawet po 8-10 godzin dziennie, dlatego szukam czegoś co nie żre prądu jak moje...