Opis wydajności kart graficznych wbudowanych w laptopy. Aktualizacja Marzec 2017.Ranking kart graficznych do laptopaW DirectX 12.0 pod uwagę brana jest wydajność procesora w testach GPU.Pod uwagę brany jest: wynik 3D Mark, w nowszych kartach Heaven Dx11 benchmark oraz specyfikacja producenta. Jak czytać poniższą tabelkę:DirectX im nowszy tym więcej efektów będzie wstanie obsługiwać nasza...
Ranking nieaktualny!! -> zobacz nasz nowy ranking kart graficznych do laptopa.Witam, pragnę przedstawić listę dobrych, średnich i złych kart graficznych. Ściślej mówiąc, w kategorii "Dobre" i "Średnie" znajdziemy karty graficzne na których będzie można pograć w nowsze gry, niekoniecznie na...
Biorąc pod uwagę dużą ilość dostępnych podzespołów zdajemy sobie sprawę z trudności złożenia odpowiedniego zestawu komputerowego. Przygotowaliśmy dla Państwa najbardziej optymalne zestawy komputerowe, biorąc pod uwagę stosunek wydajności do ceny, oraz stabilność całego zestawu – tak, aby raz kupiony komputer służył wiele lat ! Prezentowane przez nas rozwiązania można oczywiście w dowolny...
WITAMOTO POLECANE ZESTAWY KOMPUTEROWE W OKREŚLONYCH PRZEDZIAŁACH CENOWYCHZestawy przystosowane są do różnych zastosowań. Wszystko jest odpowiednio dobrane pod względem cena/wydajność. Wszystkie zestawy posiadają markowe zasilacze , a nie no-name tak jak większość szrotu z allegro i marketów. Wszystkie zestawy zapewniają także późniejszą rozbudowę. Wszystkie zestawy nadają się do OC...
Dzień dobry, od 3,5 dnia męczy mnie problem, którego nie jestem w stanie najwyraźniej rozwiązać sam. Problem jest następujący: Podczas przeglądania internetu na Windowsie 8 (operze), zamknąłem zakładkę i wtedy muzyka zaczęła lecieć w zwolnionym tempie, kursor się nie poruszał. Trwało to około minuty i nagle muzyka zaczęła lecieć normalnym tempem, ale ekran stał się czarny....
Ja mam inny problem z tą kartą, mianowicie próba uruchomienia generatora pola dźwiękowego EAX Console w panelu karty, podczas odtwarzania muzyki lub filmu powoduje restart systemu oraz wyświetlenie niebieskiego ekranu błędów. Jeżeli ww. funkcję włączy się przed odtwarzaniem pliku multimedialnego to restart systemu wykonywany przy próbie odtworzenia dowolnego pliku multimedialnego. W tym...
Witajcie nurtuje mnie jedno pytanie czy mam w miare dobry komputer. A dokladniej wylonic chce wady. Co jest za slabe w nim. Wydaje mi sie ze procesor. Opiszcie co byscie tu zmienili pozdrawiam. Koszt komputera 2500zl piszcie rowniez czy jest tyleon wart (kupywany 4miechy temu)Procesor: Sempron 2600+ 1.61ghzGrafa: GIGABAYTE RADEON x600pro 256mb...
Planuję właśnie modernizację sprzętu. Od razu mówię że nie wszystko idzie do wymiany bo nie ma to sensu.Zostaje:Dysk twardy 250 gbZasilacz Chiefteca 450 Wnapęd DVDkarta dźwiękowaobudowaWięc cała akcja rozgrywa się pomiędzy pamięciami RAM, procesorem, kartą grafiki i płytą...
Witam. Chcę przyspieszyć swój komputer kupując ram. Teraz mam 512. Czy podpowie mi ktoś, co mogę założyć do mojej płyty głownej?Czy to jest może DDR DIMM SDRAM?Oto specyfikacjia kompa (Everest home):Płyta głównaWłaściwości płyty głównej:ID płyty głównej 06/23/2005-VT8377/VT8235-A7V8X-XNazwa płyty głównej Asus A7V8X-XWłaściwości magistrali FSB:Typ magistrali DEC Alpha EV6Szerokość magistrali...
Spojrzałem sobie teraz na wszystkie CDA z '07 roku jakie mam [czyli prawie wszystkie], i zauważyłem że ze sprzętem np. [numer 07/2007] Athlon X2 3600, Gigabyte 8600GT, 2x 512 MB DDR2 i dali Feel'a 350W [w tej chwili go mam], inny podobny [numer 08/2007] Athlon X2 3600, Radeon...
Siemka potrzebuję małej rady chcę wymienić kilka części w kompie i nie wiem czy mój zasilacz to pociągnie.Mój obecny zestaw:AMD Athlon 64 X2 3600+ASUS M2N-MX SEGrafika zintegrowana z płytą Geforce 6100RAM 896MB Dysk twardy 160GBNagrywarka DVD LGNagrywarka CD ASUSAZasilacz I-Box 350WZmieniony zestaw:AMD Athlon 64 X2 3600+ASUS...
Przy procesorze do OC to ja bym brał szybsze pamięci, bo płyta z nich skorzysta. Coś w stylu 3000MHz CL15 będzie optymalny. Chociażby takie Corsairyhttps://www.morele.net/pamiec-corsair-vengeance-lpx-ddr4-8gb-2x4gb-3000mhz-cl15-black-cmk8gx4m2b3000c15-764771/ Radeon nie wchodzi w grę? Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie...