Biorąc pod uwagę dużą ilość dostępnych podzespołów zdajemy sobie sprawę z trudności złożenia odpowiedniego zestawu komputerowego. Przygotowaliśmy dla Państwa najbardziej optymalne zestawy komputerowe, biorąc pod uwagę stosunek wydajności do ceny, oraz stabilność całego zestawu – tak, aby raz kupiony komputer służył wiele lat ! Prezentowane przez nas rozwiązania można oczywiście w dowolny...
Hej Proszę o pomoc w wyborze karty graficznej. Obecnie posiadam zintegrowaną, Radeon HD 3000 na płycie Gigabyte GA-78LMT-USB3. Nie gram w gry, karta ma ogarnąć filmy w rozdzielczości ponad FHD i być generalnie używana do pracy (nie graficznej, raczej programy niepotrzebujące drakońskich parametrów). Obecnie filmy powyżej FHD się tną...
LISTA POLECANYCH ZESTAWÓW KOMPUTEROWYCH W OKREŚLONYCH PRZEDZIAŁACH CENOWYCHprzygotował: jackassOstatnia aktualizacja - 01.2016Zestawy przystosowane są główne dla graczy, lecz sprawdzą się w innych zastosowaniach - dom/biuro, multimedia itp Wszystkie części są odpowiednio dobrane pod względem cena/wydajność. Wszystkie zestawy posiadają markowe podzespoły, bez żadnych No-Name....
Witam jest to mój pierwszy post na tym forum więc nie wiem gdzie konkretnie umieścic taki oto mój problem dlatego jeżeli jest to zły dział , z góry bardzo przepraszam.A więc chciałbym nieponosić dużych kosztów na zakup nowego Pc ponieważ juz obecnie posiadam,chciałbym zapytać się dlateg was tutaj bo wiem że jest tu wielu doświadczonch komputeroholików o radę nad częsciami które mógł bym...
Witam!Postanowiłem trochę zmodernizować sprzęt wymieniając procesor. Podając w sklepie rodzaj gniazda na płycie, polecono mi ten procesor AMD Athlon X2 7750 Black Edition.Niestety , po zamontowaniu nawet bios nie chce ruszyć. Poszperałem trochę w necie i próbowałem według tych wskazówek. Reset biosu - żadnej reakcji. Odłączenie karty graficznej i wyjęcie kości ramu - żadnej reakcji....
Zapomniałem dopisać w pierwszym poście, że potrzebuję jeszcze jakiejś taniej karty muzycznej 5.1. Przymierzam się do tej: http://www.morele.net/karta-dzwiekowa-asus-xonar-dg-330485/ .Na podstawie powyższych zestawów złożyłem taki:http://www.morele.net/procesor-intel-core-i5-2500k-3-3ghz-lga1155-box-bx80623i52500k-358735/http://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-...
Witam znam sie troszke na kompach ale mam jedno male pytanie czy przy za kupie tej karty Ati Radeon 4850 512 Mb ddr3 musialbym cos jeszcze wymieniac ????Parametry mojego komputera:2 Gb ram ddr2Intel Core2Duo E 4300 x2 1800Plyta Głowna: Foxconn N15235Stara karta: Ati Radeon X1550...
Chciałbym podkręcić swojego kompa, ale boję się że coś sknocę. Dlatego proszę o pomoc w tej sprawie. Ile mogę wycisnąć z kompa i jak ustawić parametry? Oto mój sprzęt:Procesor: Intel Celeron D 2.53 GHz P4 Prescont 256Płyta Głowna: ECS RC 410 L/800 - M2FSB Speed: 533 MHzCache L1: 16KBCache L2: 256 KBZasilacz: Chieftec CFT-750-14C 750 WPamięć: 1.5 GB DDR2( 1GB 4300...
WitamZastanawiam się nad wymianą zasilacza.Interesuje mnie przedział cenowy do 200złMój komputer:Amd x2 3800+2gb ram ddr2 8007900gs1 dysk, 2 napędy, sporo wiatraczków ( świecących z 5)karta dźwiękowa audigy, karta tvkomputer jest podkręcony ( procesor, pamięci, karta grafiki)Obecnie mój zasilacz to enermax EG465AX-VE(G) FMA więc pytanie czy w ogóle opłaca się wymienić zasilacz na lepszy (...
Witam wszystkich!Chcę kupić komputer stacjonarny za 3800, max 4300zł. Dobrze by było gdybyście mi pomogli w wyborze podzespołów Komputer potrzebuje głównie do gier, multimediów (filmy hd, muzyka) i pracy z wieloma programami uruchomionymi jednocześnie pod vistą ultimate - interfejs aero (system mam więc nie wliczam do zestawu, tak samo jak myszkę i...
Witam, opiszę jak wygląda moja aktualna sytuacja ze sprzętem. Wpadło mi trochę grosza więc stwierdziłem, że do posiadanego sprzętu dokupię nagrywarkę, kartę graficzną i zasilacz. Jednak po złożeniu zaczęły pojawiać się bluescreeny i restart jest normą. Nieraz pochodzi godzinę intensywnej gry np. w Skyrim na maksymalnych detalach, a nieraz po 5 minutach przeglądania internetu pojawia się BS....