Skocz do zawartości

radeon hd 6550 czy geforce gt 540m

Wyniki znalezione na www.forum.tweaks.pl: radeon hd 6550 czy geforce gt 540m

Wybieramy karte graficzną w laptopie

Opis wydajności kart graficznych wbudowanych w laptopy. Aktualizacja Marzec 2017.Ranking kart graficznych do laptopaW DirectX 12.0 pod uwagę brana jest wydajność procesora w testach GPU.Pod uwagę brany jest: wynik 3D Mark, w nowszych kartach Heaven Dx11 benchmark oraz specyfikacja producenta. Jak czytać poniższą tabelkę:DirectX im nowszy tym więcej efektów będzie wstanie obsługiwać nasza...

[Poradnik] Dobieranie laptopa pod względem karty graficznej

Ranking nieaktualny!! -> zobacz nasz nowy ranking kart graficznych do laptopa.Witam, pragnę przedstawić listę dobrych, średnich i złych kart graficznych. Ściślej mówiąc, w kategorii "Dobre" i "Średnie" znajdziemy karty graficzne na których będzie można pograć w nowsze gry, niekoniecznie na...

Dobrze wybrałem?

Siemka, chciałbym kupić GTA V i chce zmienić części w PC. Ocenicie czy dobrze wybrałem.Mój sprzęt:karta graficzna: AMD Radeon HD 6570procesor: Intle® Pentium® CPU G860 @ 3.00GHz 3.00 GHz zainstalowana pamięć: 4,00 GB (dostępne 3,48GB)system: 32bit (wiem muszę zrobić format na 64 bit)zasilacz:http://zapodaj.net/17be1259a7009.jpg.htmlmodel płyty...
  • Kosz
  • napisane 04 05 2015 19:50
  • Odpowiedzi: 0
  • Wyświetlenia: 1540

Co zmienić?

Siemka, chciałbym kupić GTA V i chce zmienić części w PC. Ocenicie czy dobrze wybrałem.Mój sprzęt:karta graficzna: AMD Radeon HD 6570procesor: Intle® Pentium® CPU G860 @ 3.00GHz 3.00 GHz zainstalowana pamięć: 4,00 GB (dostępne 3,48GB)system: 32bit (wiem muszę zrobić format na 64 bit)zasilacz:http://zapodaj.net/17be1259a7009.jpg.htmlmodel płyty...

[PROBLEM] Komputer się włącza i po chwili resetuje

Witam ! Zacznę od tego co mieści się w mojej obudowie : Płyta Główna : Asus P5N-E - SLI Procesor : Intel® Core™2 Duo CPU E6550 @ 2.33GHz, 2333 MHzZasilacz : Modecom Premium 500WPamięć : 2Gb GeilDysk Twardy : Western Digital Caviar Black WD5002AALX 7200rpmKarta Graficzna : VTX Radeon HD...

Laptop za 1500

Mam do wyboru: i7-720QM 1.6 GHz, 6 MB cacheMobility Radeon Hd5850 1gbLubIntel Core i5 2430m, 2.40GHzNVIDIA GEFORCE GT 540M 2GBObie konfiguracje są z wyświetlaczem fullhd,8gb ramu.Laptopy używane.Oczywiście laptop do jakiś mało wymagający gier,filmów fullhd i zwykłej...

Techplanet - Zestawy Komputerowe Kwiecień 2013 (TOP)

Biorąc pod uwagę dużą ilość dostępnych podzespołów zdajemy sobie sprawę z trudności złożenia odpowiedniego zestawu komputerowego. Przygotowaliśmy dla Państwa najbardziej optymalne zestawy komputerowe, biorąc pod uwagę stosunek wydajności do ceny, oraz stabilność całego zestawu – tak, aby raz kupiony komputer służył wiele lat ! Prezentowane przez nas rozwiązania można oczywiście w dowolny...

[FAQ] POLECANE ZESTAWY KOMPUTEROWE od 1500zł do 7500zł

WITAMYOTO POLECANE ZESTAWY KOMPUTEROWE W OKREŚLONYCH PRZEDZIAŁACH CENOWYCHZestawy przystosowane są do różnych zastosowań. Wszystko jest odpowiednio dobrane pod względem cena/wydajność. Wszystkie zestawy posiadają markowe zasilacze , a nie no-name tak jak większość szrotu z allegro i marketów. Wszystkie zestawy zapewniają także późniejszą rozbudowę. Wszystkie zestawy nadają się do OC...

Techplanet - Zestawy Komputerowe Czerwiec 2013 (TOP)

Biorąc pod uwagę dużą ilość dostępnych podzespołów zdajemy sobie sprawę z trudności złożenia odpowiedniego zestawu komputerowego. Przygotowaliśmy dla Państwa najbardziej optymalne zestawy komputerowe, biorąc pod uwagę stosunek wydajności do ceny, oraz stabilność całego zestawu – tak, aby raz kupiony komputer służył wiele lat ! Prezentowane przez nas rozwiązania można oczywiście w dowolny...

Upgrade jednostki: RAM, dysk twardy i karta graficzna - pomoc w wyborze

Pogrzebałem na allegro i parę ciekawych znalazłem, i dziękuję oraz przepraszam że Cię tak "wykorzystuje" do wszystkiego, ale przed kupnem lubię zaczerpnąć porady kogoś bardziej doświadczonego a GPU jest najważniejszy z tych trzech wyborów.. Nie jestem typem który ma kasy jak lodu, ale trochę mi jej ostatnio przybyło i chcę zainwestować na przyszłość, dlatego potrzebuję dobrej opinii....

POLECANE ZESTAWY KOMPUTEROWE od 1000zł do 11000zł [STYCZEN 2015]

LISTA POLECANYCH ZESTAWÓW KOMPUTEROWYCH W OKREŚLONYCH PRZEDZIAŁACH CENOWYCHprzygotował:  jackassOstatnia aktualizacja - 01.2016Zestawy przystosowane są główne dla graczy, lecz sprawdzą się w innych zastosowaniach - dom/biuro, multimedia itp Wszystkie części są odpowiednio dobrane pod względem cena/wydajność. Wszystkie zestawy posiadają markowe podzespoły, bez żadnych No-Name....

Pomoc w doborze karty graficznej.

Witam!Jestem szczęśliwym posiadaczem komputera marki HP z systemem Windows 7 64-bit. Mianowicie 2 miesiące temu spaliła mi się karta Nvdia Geforce GTX 460 wersja 1GB. Karta została zamieniona na Geforce'a 8600 GTS. Niestety nie jest to karta z wyższej półki. Na poprzedniej karcie mogłem spokojnie siąść w zimowy...
  • Karty graficzne
  • napisane 10 12 2014 19:56
  • Odpowiedzi: 14
  • Wyświetlenia: 3458

Zakup karty graficznej do starego zestawu

Witam,chciałbym wstawić kartę graficzną do komputera, którego konfiguracja nie jest już najnowsza:Procesor:  Intel Core 2  6300 1.86GHzPłyta główna: D946GZISPamięć: 3GB DDR2Zasilacz:  ATX 12V 2.2 Compatybile 400WKomputer ma służyć głównie do pracy. Komputer był składany parę ładnych lat temu, więc nie chciałbym, by koszt karty przekroczył wartość komputera... ;)Z...
  • Karty graficzne
  • napisane 24 05 2015 18:56
  • Odpowiedzi: 2
  • Wyświetlenia: 1968

Komputer od 3,5 do 4,5 tysiąca złotych.

wacham sie miedzy tymi kartami http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-geforce-gtx-970-gaming-100me-4gb-gddr5-256bit-hdmi-dvi-dp-gtx-970-gaming-100me-719129/  http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-gtx-970-gaming-4096-mb-ddr5-gtx-970-gaming-4g-649152/ http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-...