Ostatnia aktualizacja 08.07.2008Chciałbym w tym wątku poruszyć parę spraw dotyczących wyboru komponentów przy kupnie nowego komputera. Co prawda jest wszedzie mnóstwo watków z przyklejonymi gotowymi zestawami za daną cenę, ale wielu osobom nic to nie mówi a ja tutaj chciałbym omówić to z trochę innej strony. Mam nadzieję że pomoze to troche osobom które mają zamiar kupowac nowy komputer, a nie...
Opis wydajności kart graficznych wbudowanych w laptopy. Aktualizacja Marzec 2017.Ranking kart graficznych do laptopaW DirectX 12.0 pod uwagę brana jest wydajność procesora w testach GPU.Pod uwagę brany jest: wynik 3D Mark, w nowszych kartach Heaven Dx11 benchmark oraz specyfikacja producenta. Jak czytać poniższą tabelkę:DirectX im nowszy tym więcej efektów będzie wstanie obsługiwać nasza...
Przedstawiam ranking orientacyjny do względnej skuteczności różnych kart graficznych. Lista sprzyja wyższej rozdzielczości i szybszych procesorów Z początku listy umieściłem już zabytkowe karty graficzne byście mogli zorientować się ile modeli kart było wcześniej, a co jest teraz Mystique Rendition V1000 ...
Ranking nieaktualny!! -> zobacz nasz nowy ranking kart graficznych do laptopa.Witam, pragnę przedstawić listę dobrych, średnich i złych kart graficznych. Ściślej mówiąc, w kategorii "Dobre" i "Średnie" znajdziemy karty graficzne na których będzie można pograć w nowsze gry, niekoniecznie na...
Pogrzebałem na allegro i parę ciekawych znalazłem, i dziękuję oraz przepraszam że Cię tak "wykorzystuje" do wszystkiego, ale przed kupnem lubię zaczerpnąć porady kogoś bardziej doświadczonego a GPU jest najważniejszy z tych trzech wyborów.. Nie jestem typem który ma kasy jak lodu, ale trochę mi jej ostatnio przybyło i chcę zainwestować na przyszłość, dlatego potrzebuję dobrej
Po wielu podpowiedziach skleiłem taki zestawik. Co o nim sądzicie ?Ja mam pewne wątpliwości co do paru elementów:2.Płyta główna. Ona działa na nowym chipsecie P45 i nie wiem czy on się sprawdza. słyszałem różne opinie. Czy za tą cenę polecacie inną płyte ? Zaznaczam tylko że płyta musi mieć pełne crossfire 2x163.Pamięc RAM. Za bardzo nie wiem czy to...
tyle jest tych radeonów i tyle różnych opinii każdy gada inaczej,którego radeona byście kupili:- powercolora http://www.komputronik.pl/Karty_graficzne/...pelny,id,57704/- asusa http://www.komputronik.pl/Karty_graficzne/...pelny,id,56903/- palita...
Witam!Która grafika jest lepsza Radeon HD5650 czy GeForce 420M GT czy ATI Mobility Radeon HD 550v?(laptop) Szukam lapatopa do 2500-Budżet ok 2500 raczej to jest max-Marka - nie znam sie ,wiec nie wiem czego unkać a na co polować-Laptop ma być powiedzmy na jakiś czas, co by nie kupować nowego za dwa lata-malo gram...
Hej Proszę o pomoc w wyborze karty graficznej. Obecnie posiadam zintegrowaną, Radeon HD 3000 na płycie Gigabyte GA-78LMT-USB3. Nie gram w gry, karta ma ogarnąć filmy w rozdzielczości ponad FHD i być generalnie używana do pracy (nie graficznej, raczej programy niepotrzebujące drakońskich parametrów). Obecnie filmy powyżej FHD się tną...
Jako laik proszę o opinię i podpowiedzi Cena do 1800 zł (tzn nie 1900 zł )Koniecznie:HDMIdysk powyżej 320 GbRAM co najmniej 4 Gbklawiatura numerycznasystem operacyjnymatryca matowa (?)najlepiej wbudowana kamerka oraz mikrofonLaptop ma służyć do pracy, muzyka, film, FIFAmoje propozycje, które prosiłbym porównać i zopiniować...
Artykuł/poradnik jest napisany prosto. Nie staram się w nim rozpisywać o rzeczach oczywistych (że dysk 5400RPM będzie cichszy niż 7200RPM) i mało istotnych. Wskazuję drogę, pokazuję do jakich wniosków sam doszedłem, jednak to tylko moje doświadczenie, bazuj na tym, czego sam doświadczyłeś, oraz głównie na błędach innych (-: Sukcesy traktuj z przymrużeniem oka, bo niejeden chwalił się cichą...
Witam chcialbym was poprosic o porade. Chce sobie kupic nowy sprzet bo aktualnie korzystam z kilkuletniego "dinozaura" ale niestety moj budżet jest bardzo ograniczony. Moje pytanie do was jest takie czy ten sprzet bedzie ze soba współgrał i jaką do tego dać płytę główną , pamięć ram ( 4gb) i zasilacz. Chyba ze macie jakies lepsze propozycje co do procesora i karty graficznej . O i...
Mam pewien problem natury technicznej. Licze na wszelkie sugestie i opinie. Do dnia wczorajszego bylem szczesliwym posiadaczem karty HIS Radeon x1950 PRO (wersja 512mb agp x8). Sprzet dzialal bez wiekszego probemu do dnia wczorajszego, az nastapila kraksa. W czasie pracy na komputerze nagle zgasl monitor i nastala...