Opis wydajności kart graficznych wbudowanych w laptopy. Aktualizacja Marzec 2017.Ranking kart graficznych do laptopaW DirectX 12.0 pod uwagę brana jest wydajność procesora w testach GPU.Pod uwagę brany jest: wynik 3D Mark, w nowszych kartach Heaven Dx11 benchmark oraz specyfikacja producenta. Jak czytać poniższą tabelkę:DirectX im nowszy tym więcej efektów będzie wstanie obsługiwać nasza...
Cześć,Niedawno w moim radeonie 4870 popsuły się pamięci i oddałem je na gwarancję. W zamian, na czas naprawy, dostałem od serwisu radeonaX300. System wykrywa ją jako radeonx300/x550/x1050. Gdy...
Radeonx300Taktowanie GPU/RAM: 325/195MhzIlość potoków renderingu/TMU w potoku: 4/2Typ magistrali: PCI Express x16Efekty graficzne:realistyczne efekty świetlne przy użyciu SMARTSHADER 2.0 :-pełne programowalne jednostki Pixel oraz Vertex Shaders zgodne z DirectX 9.0 -Pixel Shader w wersji 2.0 ( 160 instrukcji...
Cześć, ostatnio zrobiłem reinstall Windowsa, a teraz moja (do [beeep]) karta RadeonX300 nie działa na poziomie Windowsa, działa ona tylko na BIOSie, dochodzi do tego jak się XP ładuje, a po załadowaniu się wyłącza, i od tego momentu muszę używać...
Sterowniki audiohttp://en.ojolink.com/download/free/search...20Controller%20[B-2]PCIMasz już stery od grafy ? i Chipsetu ??Jak nie masz to zainstaluj Chipset http://downloadcenter.intel.com/filter_res...4&submit=Go!Grafahttp://www.driverstock.com/download-Sapphi...4472/index.html
Przedstawiam ranking orientacyjny do względnej skuteczności różnych kart graficznych. Lista sprzyja wyższej rozdzielczości i szybszych procesorów Z początku listy umieściłem już zabytkowe karty graficzne byście mogli zorientować się ile modeli kart było wcześniej, a co jest teraz Mystique Rendition V1000 ...
Hey mam pytanie ponieważ nie wiem czy jest to problem karty graficznej, ponieważ nie wiem na jakiej zasadzie ma ona działać. Moja karta graficzna to radeon HD 8650g+ hd8670m o mocy Core Clock975 MHzMemory Clock800 MHz Lecz w grze wykorzytsuje on jedynie Date , GPU Core Clock [MHz] , GPU Memory Clock [MHz]...
Podaj pełną specyfikacje komputera. Różnice to taktowania jedna ma 1050, a druga 1000. Dodatkowo widzę wersje OC czyli fabrycznie podkręcona karta. Cechy produktu Gigabyte Radeon HD 7770 OC 1GB DDR5 PCI-E BOX Techniczne Chipset AMDRadeon HD7770 Ilość pamięci RAM 1 GB Taktowanie pamięci [MHz] 4500 Taktowanie...
Dzień dobry, od 3,5 dnia męczy mnie problem, którego nie jestem w stanie najwyraźniej rozwiązać sam. Problem jest następujący: Podczas przeglądania internetu na Windowsie 8 (operze), zamknąłem zakładkę i wtedy muzyka zaczęła lecieć w zwolnionym tempie, kursor się nie poruszał. Trwało to około minuty i nagle muzyka zaczęła lecieć normalnym tempem, ale ekran stał się czarny....
1. Czy po zainstalowaniu (podepnę) w PC karty graficznej będę musiał zrobić formata dysku ?? Mam teraz zainstalowane sterowniki do zintegrowanej karty graficznej z procesora i3 3220 (moja karta graf się spaliła) i czy wystarczy ze usunę sterowniki od zintegrowanej grafy i zainstaluje te od nowej dedykowanej karty...
Witam. Mam problem następującej treści: Po sformatowaniu systemu i zainstalowaniu podstawowych sterowników, przyszedł czas na sterowniki karty graficznej. Niestety trochę w tej kwestii namieszałam. Dawno nie formatowałam PCka i zapomniałam jaką mam kartę graficzną. Zainstalowałam więc "na oko" ATI Catalyst...
Witam, mam dość spory problem z tym systemem:Zacznę od tego, mam laptopa, na którym mam kartę graficzną Mobility Radeon HD 4500 Series.Ściągnąłem sterownik z amd.com - na pewno dobry bo nawet ściągnąłem tą wersję to sama mi wykrywa.Niestety przy próbie instalacji wywalało mi ciągle, że mam inną kartę graficzną i że...
Witam, zainstalowałem windows 7 na medionie md 96500 i teraz mam problem ze sterownikami bo na oficjalnej stronie mediona nie ma sterowników pod win7 , jeżeli ktoś mógłby mi pomoć pobrać te sterowniki , głównie chodzi mi o sterowniki do...