Artykuł/poradnik jest napisany prosto. Nie staram się w nim rozpisywać o rzeczach oczywistych (że dysk 5400RPM będzie cichszy niż 7200RPM) i mało istotnych. Wskazuję drogę, pokazuję do jakich wniosków sam doszedłem, jednak to tylko moje doświadczenie, bazuj na tym, czego sam doświadczyłeś, oraz głównie na błędach innych (-: Sukcesy traktuj z przymrużeniem oka, bo niejeden chwalił się cichą...
Dlaczego system się wiesza, komputer sam się resetuje, wyłącza lub o zgrozo nie włącza. Opis częstych problemówPoradnik pisany jest dla osób mających problemy z komputerem lub systemem Windows XP(niestety nie posiadam Visty dlatego poradnik jest na XP, choć wiele z tu opisanych porad można wykorzystać w Viscie. Nie kiedy są tylko minimalne różnice), najpopularniejszym systemem operacyjnym jak...
Chciałabym opisać swoje doświadczenia z pewna nieuczciwą firmą zajmującą się branża komputerową. Konkretnie mówiąc to Ar*st , sklep komputerowy z Wrocławia.W miesiącu październiku 2006 roku zakupiłam komputer w sklepie mieszczącym się na ul. Biskupiej.Wybrałam notebooka firmy Acer. Oferta wydawała mi się korzystna, ponieważ sprzęt wykazywał się imponującymi parametrami technicznymi a poza tym...
Prosty (chyba się to nie udało tak do końca) opis przeprowadzenia skanowania partycji ntfs na obecność wirusów i trojanów.Potrzebne oprogramowanie:1. Slax - Live CD Linux - %5dwersja%205.1.8%20%20-%20192%20M2.Avira20AntiVir wersja Workstation for Linux/BSD - 30 MBPotrzebne nośniki:1. CD-R/CD-RW do wypalenia obrazu Slaxa2. *Pendrive lub CDR/RW w celu...
Chodzi ci o Taki niby "podręcznik" jak podkręcić proca ??1. Ustawienia BIOSuPodkręcania najlepiej dokonywać z poziomu BIOSu, jest ono wtedy ustawione na stałe, niezależnie czy mamy włączony odpowiedni program pod Windowsem, czy też np. pracujemy pod Linuksem.Aby uzyskać najlepsze wyniki, należy najpierw zaktualizować BIOS swojej płyty głównej, są one dostępne na stronach producentów...
Witam. Dziś wam pokarzę, jak zainstalować Modem Sagem F@st 800 lub Thomson SpeedTouch 330 pod systemem Debian (Rodzina systemów UNIX).Uruchomienie Neostrady (zwłaszcza w przypadku modemu Sagem) wymaga zainstalowania kilku dodatkowych pakietów. Najłatwiej jest to zrobić przy użyciu narzędzia apt-get, które automatycznie rozwiąże zależności między pakietami. Jeśli to możliwe, należy zapewnić...
Własnie zastanawiałem sie czy w ogóle ktoś wie co dosłownie znaczy "internet" (ja nie wiedziałem)Internet (dosł. międzysieć; od ang. inter â między i ang. net â sieć) to sieć komputerowa o światowym za...
Witam!Od mniej więcej pół roku mam problemy ze sprzętem, które niestety się ciągle nasilają i obecnie mam już tego dość.Zanim opiszę swój problem napiszę o swojej konfiguracji sprzętowej:Procesor: Athlon XP 2000+ 1,67 GHzPłyta główna: MSI KT4AV Karta graficzna: GForce MX 440HDD: 80GB SygateRAM: Twinmos DDR 512 MB PC 3200 400 MHz1. Bardzo często...
Mam problem z kompem. Wszelkie gry po jakimś czasiezawieszająsię i wywalają mnie do windowsa. W podglądzie zdarzeń widzę różne błędy (Przekroczono limit czasu wysyłania powiadomienia o zmianie urządzenia docelowego do okna „WndClass_CWinDrivesNotifyerHelperWindow”;...
Dzieki wielkie za podpowiedzi.Poza problemami, o ktorych napisalem, zapomnialem jeszcze dodac jeden:Drganie obrazu, ktore z czasem (po kilku/kilkunastu dniach) coraz bardziej sie nasilalo. Nie jest to przeklamanie kolorow, ale lekkie pulsowanie, ktore mozna bylo zauwazyc tylko z bardzo bliska. To rowniez zaczelo mi sie...
Mam dość poważny problem. Od dłuższego czasu męczę się z zawieszającymsię komputerem.Sprawa wygląda w ten sposób: kupiłam nowy komputer i po jakimś czasie zaczął mi się...
Parowanie starszych urządzeń PDA/HPC z VistąŚcieżka w zmiennejAwaryjne oczyszczanie dysku (Win7)Spolszczenie Windows 7Uaktywniamy aero w Windows 7 Home Basic / Vista Home BasicKomputer nie chce się wyłączyćWindows 7 - Podstawy i rozpoczęcie pracy z komputeremInstalacja konsoli odzyskiwania w Windows XPBIOS - Przywracanie ustawień fabrycznychRecenzja...
Okazuje się jednak , że jeszcze był inny problem od którego zawieszałsię system. W dzienniku zdarzeń, w zakładce system, odkrylem kolejny powtarzający się błąd:,,Serwer DHCP 192.168.1.1 odmówił dzierżawy adresu IP 192.168.1.100 dla karty...
Problem raczej poważny bo obawiam się najgorszego. Compal FL90, leciwy bo już 5 rok leci. Rok temu dokladnie w grudniu padło mi podświenie matrycy, która notabene wymieniałem jakieś 1,5 roku wcześniej, więc zdecydowałem się na to aby ja wymontować całkowicie z kadłubka i dokupić monitor zewnętrzny Benq 21,5cala, HDL...