Witam Wszystkich Serdecznie..Pisze do was z zapytaniem tym ponieważ chcę sobie kupić router aby podzielić mój internet na dwa komputery.Moje łącze to MULTIMEDIA 512/256.Ma to być router przewodowy , bo mam 2 stacjonarne komputery i będę je podłączał kablem. Jeden komputer będzie...
To winy powinieneś szukać po stronie swojego dostawcy, a nie routera. Jeśli masz dobrze na stałe przypisane IP do kompa i to IP jest dodane do DMZ w routerze to Netgear działa ok, a masz adres IP z wewnętrznej puli. Dzwoń do multimedii i...
Zamierzam w najbliższym czasie zmodernizować domową sieć, wywalić kable od stacjonarnych kompów i zapodać wszystko bezprzewodowo. Teraz tylko laptop śmiga na wifi ze starym routerem od Dlinka. W najbliższym czasie chcę kupić taki multimedialny bajer pod tv, który będzie odtwarzał filmy z dysku sieciowego. Wszystko ma...
Witam, ów problem pojawił się kilka dni temu, może krótko wytłumaczę na czym on polega, a poniżej umieszcze informacje, screeny.Dodam że nigdy wcześniej tak nie było, wchodzę na serwer typu mmorpg, mam ping 20-30 po chwili 100-150 (lub) i przerywa internet na 3-4sekundy i wraca do normy,nie da się grać bo często przy tych zawieszkach dostaje disconnect.Posiadam ...
Witam.Kupiłem router TM-G5240 D-Linka do Multimedii aby puścić net do laptopa przez WI-FI, przy okazji miałem WI-FI w iPhonie i mógł on rozwinąć swoje możliwości . Po 2 godzinnej walce z modemem i routerem oraz ustawieniami, po restarcie routera...
Witam serdecznie.Potrzbuję pomocy fachowca. Zanim opiszę problem - przedstawię konfigurację mojej sieci. Internet od operatora udostępnia modem-router Huawei HG655d (router główny). On z kolei jest podłączony do mojego prywatnego DualBand routera Sitecom X7 AC1200...
SprzedamRouter Pentagram Cerberus P6343. Router praktycznie nieużywany. W 100% sprawny. Opis:Pentagram Cerberus P6343 umożliwia wykorzystanie usług dostępu do Internetu zarówno opartych o linie telefoniczne ADSL+ (Neostrada, Net24, Dialog, Multimo i inne), jak i zapewnia rozdzielenie Internetu udostępnianego...
Mam problem z konfiguracją routera. Mam internet z multimedii i używam modemu Thomson speed touch 330. Kupiłem do tego router Tp link wr340g http://www.kupujemy....cena-sklep.html W routerze przy jego podłączeniu świecą (odpowiednio tak jak...
Cześć.Posiadam laptop (świeżo kupiony), który posiada WiFi - dzięki właśnie WiFi łączę się z routerem (TP-Link) i mam internet.Jednak problem jest bardzo irytujący, ponieważ zrywa mi połączenie z internetem - są to różne odstępy czasowe.Internet posiadam z Multimedii i przez modem wydzielam sygnał do wspomnianego...
TO nie do konca tak to co masz wpiete w USB to karta sieciowa WLAN ona nie zadziała po wpieciu jej do routera w port USBTobie potrzeba dwoch urządzen np routera i AP badz jednego ustrojstwa w postaci Ovis Link G.DuoW pierwszej wersji do jednego urządzonka wkrecazs sobie antene panelową i ustawiasz go w tryb WISP badz...
Kupiłem router TP-LINK TL-WR1043ND i okazało się, że to router do DSL a ja potrzebuję router do ADSL No i teraz niestety nie mam możliwości podłączenia neta oraz pozostałych urządzeń. Jaki router TP-Link muszę kupić aby podłączyć pod...
Router: TP Link td-w8901GDostwca Internetu: Multimedia (Emil Junior 1,2 mb/s)OS: PC 1 - Windows 7 PC 2 - Windows XpProblem jest następujący:Każdy router o ile mi wiadomo łączy się automatycznie po włączeniu komputera, u mnie niestety tak...
właśnie nie wiadomo z czym , mam internet z multimedii , router Belkin , problem pojawia się na 10-20 sek a mianowicie internet całkowicie zanika , zanim im to zgłosze chciałbym się popytać czy w ogole jest to możliwe aby z netem było coś nie tak czy to wina routera. Wina neta...
Ok, właśnie przeanalizowałem po części temat z forów internetowych wynika, ze NetGear nie jest dostatecznie dobry - podobno się wiesza po 30 sekundach i w ogóle net przez niego wolniej przechodzi. :|RouterówNetGear postawiłem przeszło 10 dla użytku prywatnego jak i w małych...