Obydwa sposoby nie zadziałały czyli nie ma innej możliwości. Właśnie mi chodzi o to żeby komp komp nie chodził cały czas. A jeśli bym sie dostal do ustawień routera to można cos zamieszac. I kolejna sprawa jesli kupie jeszcze jeden router i drugi komp pod niego podepne i swoj tez to bedzie ...
Witam wszystkich.Od wczoraj borykam sie z problemem konfiguracji prostej sieci zlozonej z dwoch komputerow:1. Glowny komp z Windowsem Server2003 Enterprise ENG, podpieta do tego Neostrada przez modem usb.2. Komp drugi, z WinXP Pro PL.Oba komputery posiadaja karty sieciowe, polaczone sa scrossowanym kablem. IP dla obu polaczen lokalnych/sieciowych skonfigurowalem jak ponizej:Server2003adres ip...
Jedyne co moge podejrzewać to 3 routery bezprzewodowe, ktorych moc sygnalu wzajemnie sie zakloca. Dla testu podlacz wszystkie sprzety kablami (jesli mozesz), zaloguj sie do nich i wylacz WiFi. Zobacz jak bedzie dzialac.Inna mozliwoscia jest to, ze router nie jest przystosowany...
WitamMam router D-link Di-524 w innym pokoju niz komputer.Jestem podlaczony do niego przez wireless.W pokoju gdzie jest router sa 2 komputery podlaczone do routera kablem przez LAN.Chce zrobic tak zeby w jednym z tych komputerow dzialal internet a w drugim nie.Wireles mam...
Jak ominąć bana, by dało się założyć nowe konto w pewnej grze? Wszystkie konta są automatycznie banowane kilka sekund po założeniu. Nie pomaga zmiana ip (zarówno zewnętrznego jak i wewnętrznego), reset routera, formatowanie komputera ani programy zmieniające ip typu hotspot shell. Próbowałem zmienić też adres MAC, ale żaden program nie...
Witajcie, mam w domu internet z kablowki (azartsat). Kabel telewizyjny wchodzi do modemu kablowego, z ktorego wychodzi najzwyklejszy w swiecie kabel sieciowy do karty sieciowej w kompie. Kupilem ostatnio router T-Sinus 111 DSL http://www.allegro.pl/item676870394_komple...ialognetia.html bo przepinanie kabla z komputera stacjonarnego na laptopa jest...
rozumiem ze o to sie rozchodzi...?EDIT:No to wlasnie zmienilem tam DHCP server z User defined na System Allocated i ustawilem w polaczeniach sieciowych zeby bralo ip automatycznie, wlaczylem i bralo ip przez 3 minuty i wkoncu wyswietlilo ze polaczenie jest ograniczone lub nie ma go wcale.... no i nie bylo rzeczywiscie.EDIT2:Z dniem 19.08.08 odlaczylem internet usb aby podlaczyc mp3 i je...
Wiec tak mam dosyc powazny problem. Jakos miesiac temu kupilem router Linksysa, azeby w calym domu miec internet. Wszystko dzialalo dobrze przez tydzien az tu nagle komputer (do ktorego router jest podlaczony kablem) przestal dzialac. Tzn wciskam przycisk power a tu nic nawet...
Witam . Bardzo prosze o przeniesienie tematu jesli zalozylem go w zlym miejscu.Jestem laikiem jesli chodzi o sprawy komputerowe ale szybko sie ucze , korzystajac z internetu .Przechodze do sedna .Miesiac temu wrocilem zza granicy ale sam problem istnieje troszke dluzej . Wchodzac na strony internetowe , czasami samo przekierowuje mnie na rozne reklamy ... w naglowku karty jednak...
WitamW mieszkaniu mam 2 laptopy ktore lacza sie za pomoca wi-fi do routera ktory jest podlaczony kablem do stacjonarnego komputera.Na stacjonarnym net chodzi pieknie, filmy hd z yt laduja sie blyskawicznie. Na pierwszym laptopie internet chodzi jak chodzil czyli normalnie. A na moim jest tragedia. Ten temat wolalem juz napisac z telefonu na ktorym...
ok dziekuje jestem juz w domu nie wiem tylko co dokladnie daja ustawienia VCI, VPI, nie mam w domu typowej neostrady bo lacze jest zagraniczne wiec nie wiem czy ustawienie tych vci, vpi maja jakies znaczeniestandardowo bylo tam wpisane 0 oraz 38 i tak to zostawilem...skonfigurowalem router dlink dsl-604+ (bo taki tez byl akurat pod reka) wszystko dzialalo...
Witam . mam problem z lapkiem amilo mam go podlaczonego do routera jako trzeciego i net nie chce dzialac a jak jest to jet chwilke. komp jest podlaczony do sieci 2 gg dziala ale nie mam podlaczenia z internetem . serwer dns nie dziala jakis problem z routerem chyba . co mam...
Obydwa sposoby nie zadziałały czyli nie ma innej możliwości. Właśnie mi chodzi o to żeby komp komp nie chodził cały czas. A jeśli bym sie dostal do ustawień routera to można cos zamieszac. I kolejna sprawa jesli kupie jeszcze jeden router i drugi komp pod niego podepne i swoj tez to bedzie ...
hmm w zasadzie jak chcesz to tak zeby to dzialalo i nic z tym niechcesz robic i nie chcesz sie bawic w wyszukana konfiguracje oraz jak nie masz kasy bierz livebox'a - podlacz to do switcha od switcha kabel do kilku kompow = a w liveboxie ustawiasz sobie dhcpd i wsio ryba. Jak chcesz sie bawic w wyszukane konfiguracje na jakims ...