Skocz do zawartości

rozruch acer5630ez

Wyniki znalezione na www.forum.tweaks.pl: rozruch acer5630ez

Win7 nie rozhibernowal sie; komputer nie uruchamia sie

Mam problem z komputerem stacjonarnym. Pisze z tableta, nie mam polskich znakow, wybaczcie.Zaczelo sie od tego, ze Windows 7 nie wybudzil sie z hibernacji, a po tym wcale nie chcial sie uruchomic.Komputer to: Quad Q6600, 4GB RAM, plyta to MSI P45 neo (nie jestem na 100% pewien tego dopisku neo), zasilacz jakis 550W chyba Pentagram, GeForce 9400 GT, karta dzwiekowa, naped nagrywarka DVD, dysk...

Dwa systemy,format partycji systemowej.

Po pierwsze to bedziesz mial problemy, poniewaz jest tam zapisany bootloader systemow.Po drugie:C to pratycja rozruchowa także raczej będzie problem. Możesz ewentualnie pousuwać co zbędne. np foldery typu windows, program files, ale nie ruszaj plików będących na wierzchu jak np. boot.iniJest to partycja rozruchowa,...
  • Windows 7
  • napisane 06 01 2013 17:00
  • Odpowiedzi: 5
  • Wyświetlenia: 5528

FAQ dotyczące częstych problemów ze sprzętem i system WinXP

Dlaczego system się wiesza, komputer sam się resetuje, wyłącza lub o zgrozo nie włącza. Opis częstych problemówPoradnik pisany jest dla osób mających problemy z komputerem lub systemem Windows XP(niestety nie posiadam Visty dlatego poradnik jest na XP, choć wiele z tu opisanych porad można wykorzystać w Viscie. Nie kiedy są tylko minimalne różnice), najpopularniejszym systemem operacyjnym jak...
  • Porady Windows
  • napisane 25 02 2008 19:17
  • Odpowiedzi: 0
  • Wyświetlenia: 41703

Częste blue screeny bez powodu.

OTL Extras logfile created on: 2014-12-08 10:38:11 - Run 1OTL by OldTimer - Version 3.2.69.0     Folder = C:\Users\Lukasz\Downloads64bit- Professional Service Pack 1 (Version = 6.1.7601) - Type = NTWorkstationInternet Explorer (Version = 9.0.8112.16421)Locale: 00000415 | Country: Polska | Language: PLK | Date Format: yyyy-MM-dd 4,00 Gb Total Physical Memory | 2,24 Gb Available...

Brak animowanego boot screena w Windows 7

Czy wie ktoś jak aktywować animowany boot screen (animowane logo Windows 7 podczas uruchamiania)?Zainstalowałem ostatnio u znajomego Windows 7 i podczas uruchamiania pojawia się animacja logo Windows.U mnie pomimo wydajniejszego komputera i dokładnie takiej samej instalacji boot screen jest taki jak w Viście.Na obu kompach instalowałem z tej samej płytki, w ten sam sposób (tylko klucz...
  • Windows 7
  • napisane 06 05 2010 22:51
  • Odpowiedzi: 4
  • Wyświetlenia: 6202

Wirus, który się odnawia

Rezultaty skanu uzupełniającego Farbar Recovery Scan Tool (x64) Wersja: 09-08-2017Uruchomiony przez user (10-08-2017 20:26:45)Uruchomiony z C:\Users\user\Documents\DownloadsWindows 7 Home Premium Service Pack 1 (X64) (2017-01-18 10:39:57)Tryb startu: Normal============================================================================== Konta użytkowników:...

Problem ze startem systemu i uruchomieniem się konsoli przywracania

Czarny ekran? Albo rypnięty MBR i komp nie może znaleźć co tam jest, albo dalsza jego część czyli rozruch jest na bad sektorach na dysku więc nie moze sie wczytać. Ostatnia możliwością jest kopnięta elektronika twardziela. Ale aby cokolwiek zweryfikować to opowiedz :Czy dysk jest widziany w BIOSie? Jesli tak to czy jest widziany prawidłowo, a nie na...
  • Windows XP
  • napisane 31 01 2013 20:52
  • Odpowiedzi: 8
  • Wyświetlenia: 9908

[problem] długie uruchamianie się windows7

Witam proszę o sprawdzenie logów, komputer jest mocno zainfekowany. Po pojawieniu się komunikatu Zapraszamy podczas uruchomienia mija 2-3 minuty zanim mogę co zrobić.Google chrome często się zawiesza.,OTL logfile created on: 2012-07-21 17:18:46 - Run 2OTL by OldTimer - Version 3.2.54.0 Folder = C:\Users\JACOB\Downloads64bit- Ultimate Edition Service Pack 1 (Version = 6.1.7601)...
  • Windows 7
  • napisane 25 07 2012 17:46
  • Odpowiedzi: 8
  • Wyświetlenia: 8300

Bład 0xc000000e podczas rozruchu

Mój problem jest następujący: Podczas próby rozruchu laptop z systememwindows 7 64 bit pokazuje błąd:Menadżer rozruchu systemu Windows[Uruchomienie systemu Windows nie powiodło się. Przyczyną może byćostatnia zmiana sprzętu lub oprogramowania. Aby rozwiązaćten problem:1. Włóż dysk instalacyjny systemu Windows i...
  • Windows 7
  • napisane 18 06 2012 10:04
  • Odpowiedzi: 1
  • Wyświetlenia: 4432

Problem z uruchomieniem komputera

Witam. Mam problem z właściwym uruchomieniem komputera. Aby właściwie go uruchomić muszę ok. 3 krotnie powtórzyć próbę odpalenia BIOS. Kiedy włączam za pierwszym razem komputer pracuje, ale nie rozpoczyna ładowania ani BIOS ani nic podobnego. Wyłączam, włączam ponownie i tym razem komputer kilkakrotnie powtarza samoistnie rozruch (słychać dzięki kompa...

clfs.sys page fault in nonpaged area

Witammam w rekach laptopa mojej znajomej, (system windows vista home basic)znajoma stwierdzila ze jej kolezanka zamknela laptop bez wylączenia wczesniej systemu i ze od tego momentu następuje taki bląd:podczas ladowania systemu pojawia sie blue screen z nastepującą tresciąclfs.sys page fault in nonpaged area...Technical informationStop: 0x00000050 (0x867FF018, 0x00000000, 0x8242c367,...
  • Kosz
  • napisane 05 01 2008 19:03
  • Odpowiedzi: 0
  • Wyświetlenia: 2081

PROBLEM Z FORMATEM !

WITAMMAM DZIWNY PROBLEM....PODŁACZYŁEM DO KAPA NOWA PŁYTE GŁOWNA, RAM, ORAZ DYSK 20gb I INTEL PENTIUM4 GDY CHCE SFORMATOWAĆ KOMPA PRZEZ CD ---> PO WYSWIETLENIU SIE NAPISU "DOWOLNY KLAWISZ SPOWODUJE ROZRUCH CD..." GDY NACISKAM KLAWISZE KLAWIATURY NIE REAGUJĄ CHOĆ KLAWIATURA JEST PODŁACZONA DO USB2.0 I SIE PODŚWIETLA... WIEC MAM PYTANK CZY...
  • Oprogramowanie
  • napisane 13 11 2007 22:17
  • Odpowiedzi: 12
  • Wyświetlenia: 2915

Problem z rozruchem systemu [PILNE]

WitamOstatnio wykonałem format systemu.Ponownie zainstalowałem system operacyjny Windows 7 (orginalny)Po kilku dniach pracy na nim podczas uruchamiania pojawił się menadżer rozruchu systemu Windows oraz informacja: nie można uruchomić pozycji rozruchu, ponieważ wymagane urządzenie jest nie dostępne. Jak mogę...

Czarny ekran po włączeniu komputera

Zapoznaj się z tym tematem: /NTLDR-is-missing-Naprawa-uszkodzonego-sektora-rozruchowego-w-Windows-XP-bez-plyty-instalacyjnej-t53073/
  • Windows 7
  • napisane 14 08 2016 12:24
  • Odpowiedzi: 1
  • Wyświetlenia: 11327