Skocz do zawartości

ruter dsl 2680 problem polaczenia przez kabel

Wyniki znalezione na www.forum.tweaks.pl: ruter dsl 2680 problem polaczenia przez kabel

Problem z konfiguracja routera netgear dg834g

Witam mialem w domu siec przez kabel RJ-45 neostrada udostepniona tak ,ze byl intenet na 2 komputerach. Teraz zakupilem router netgear dg834g i mam problem z konfiguracja a wlasciwe oprogramowaniem do niego.Otrzymalem plytke z instrukcja podlaczenia tego routera .Wszystko podlaczylem dioda lan swieci sie na zielona...

Problem z LiveBox, zrywanie połączenia.

Witam, liveboxa mam ponad 3lata. Od samego początku podlaczony tylko ethernetem[internet chodzi najszybciej]. Ale pewnego dnia z rana dioda ADSL miga szybko[szybko-brak polączenia , srednio-pobieranie adresu sieciowego, swieci- jest internet] i nie ma internetu. Weszlem wiec w konfiguracje a tam pisze ze kabel od...

Konfiguracja Tp-link W8901G z osiedlową siecią, nie wykrywa sieci

Witam mam problem z tplinkiem siedzę już cały dzień;/Mam internet od osiedlowego dostawcy. Czy to się może inaczej konfiguruje?Skonfigurowałem router VPI 0, VCI 35, prostokół WAN PPPoE LLC takie są ustawienia ADSL na umowieKabel mam podłączony do routera od niego do...

Sterowniki do Intel Centrino Wireless-N 2230 - Windows 10

Witam. Od jakiegoś czasu mam problem z połączeniem internetowym przez wi-fi, od razu uprzedzam że nie mam żadnych problemów z połączeniem przez kabel eternet. A więc mój problem wygląda tak otóż z miesiąc temu zaczął wyskakiwać mi dziwny...

AP - air live WL5460Ap v2

Witam,mam problem z ustawieniem urządzenia Air live WL5460Ap v2. Internet posiadam od dostawy GLOBIT, chciałem zrobić sieć w domu poprzez wymienione (AP - air live WL5460Ap v2) urządzenie. Tryb pracy urządzenia jaki wybralem to Acces Point + Router, ustawienia odpowiednio skonfigurowałem lecz jest jeden problem....

Jak rozdzielić sieć z anteny zewnętrznej?

Witam serdecznie, Szukam urządzenia które rozdzieli bezprzewodowo siec. Szukałem w roznych sklepach komputerowych ale panowie "specjalisci" nie byli w stanie mi pomoc:( Chcialbym rozdzielic bezprzewodowo (rowniez z mozliwoscia przewodowa) sygnal internetowy pochodzacy z anteny zewnetrzej (umiejscowionej na dachu domu wielorodzinnego). Aktualnie wyglada to tak: obcy punkt...

[ROZWIĄZANY]połaczenie rutera z ruterem + rozsył po WI-FI z 2 rutera

Witam Panowie mam pytanko a w zasadzie pewien problem Chce połączyć dwa rutery ze sobą kabelkiem ale w taki sposób aby oba rozgłaszały też po wi-fi i miały wszystkie zabezpiecznia łącznie z firewallem Udało mi się je połączyć aby było przejście po kablu leć w drugi futerku AP...

Problem z Wi-Fi

Witam. Mam nastepujący problem:Do niedawna korzystalem z tradycyjnego modemu do neostrady TP. Kilka dni temu zakupilem Ruter ASMAX AR 904g, chcąc stworzyc w domu siec komputerowa. Ruter skonfgurowalem podłaczylem do komputera stacjonarnego kablem sieciowym i bez zadnego

Pentagram Cerberus Problem

Ja z kolei mam inny problemik z tym ruterkiem a mianowicie jakos udalo sie skonfigurowac kompy w sieci ale chce jeszcze dodac bezprzewodowo jeden laptopik i juz siedze 2 dni i nijak nie moge nic zrobicDokupilem nawet antenke panelowke i do tego kabelek zostal zarobiony przez...

Czy można kablem przerzucić dane z jednego komputera do drugiego?

Jest to mozliwe. Masz kilka opcji:1) najstarsza - port COM lub LPT, nie polecam bo nawet ja nie doswiadczylem transmisji danych tymi kablami - zbyt stara technologia, obecnie to tylko stare drukarki i kasy fiskalne pracuja na bazie tych portow...2) LAN - kabel sieciowy, ale tu jest zabawa z ustalaniem grupy roboczej w jakiej widza sie komputery, adresy...
  • Archiwum
  • napisane 02 12 2008 14:54
  • Odpowiedzi: 6
  • Wyświetlenia: 5097

Zawieszanie się dysku WESTERN DIGITAL HD Serial 500GB (WD500AKKS)

Witam,Zawieszanie się dysku WESTERN DIGITAL HD Serial 500GB (WD500AKKS)OPISMam problem z permanentnym zawieszaniem się dysku. (Zazwyczaj dysk zawiesza się co kilka , kilkanaście minut, na jakieś 2-10 sekund, słychać takie charakterystyczne cykanie )Poza regularnym zawieszaniem, Dysk się całkowicie zawiesza...

Podłączenie Routera do modemu(Uwaga totalnie zielony)

Go to http://192.168.1.254/ in your web browser and it should prompt you to login. The default username is Administrator The default password is adminPostępuje tak jak tutaj est napisane, ale username i password są nieprawidłowe;/ gdy je wpisuje w pola okno z polami pojawia sie znowu puste i tak w nieskonczoność. Jakie mogą być inne UN i pw ?...

internet nie działa przez kabel ethernet

Witam!Moj problem polega na tym ze dziala mi internet przez kabel usb podlaczony do routera pentagram cerberus, a nie przez kabel ethernet. Mam dwa komputery w domu i jeden (siostry) jest polaczony przez kabel ethernet i wszystko...

Odpowiedź na pytanie: Dlaczego Neostrada się rozłącza i "laguje" (Samorobna Sieć)

Witam, kiedy jeszcze miałem okazje pracować w Relacom'ie, dostawaliśmy często zgłoszenia, o awariach typu: Samoistne rozłączanie internetu.Zazwyczaj problemem była głupota i ciekawość naszych kochanym konsumentów.Większość z nich, sama przekładała gniazdka, podczas zmian pokoi, jak i rozkręcali gniazdka by zobaczyć co tam jest Jeżeli również bawiłeś...