Skocz do zawartości

samoczynne wyłączanie się rf711

Wyniki znalezione na www.forum.tweaks.pl: samoczynne wyłączanie się rf711

FAQ dotyczące częstych problemów ze sprzętem i system WinXP

Dlaczego system się wiesza, komputer sam się resetuje, wyłącza lub o zgrozo nie włącza. Opis częstych problemówPoradnik pisany jest dla osób mających problemy z komputerem lub systemem Windows XP(niestety nie posiadam Visty dlatego poradnik jest na XP, choć wiele z tu opisanych porad można wykorzystać w Viscie. Nie kiedy są tylko minimalne różnice), najpopularniejszym systemem operacyjnym jak...
  • Porady Windows
  • napisane 25 02 2008 19:17
  • Odpowiedzi: 0
  • Wyświetlenia: 41761

Spis wszystkich poradników

Parowanie starszych urządzeń PDA/HPC z VistąŚcieżka w zmiennejAwaryjne oczyszczanie dysku (Win7)Spolszczenie Windows 7Uaktywniamy aero w Windows 7 Home Basic / Vista Home BasicKomputer nie chce się wyłączyćWindows 7 - Podstawy i rozpoczęcie pracy z komputeremInstalacja konsoli odzyskiwania w Windows XPBIOS - Przywracanie ustawień fabrycznychRecenzja...
  • Porady Windows
  • napisane 28 09 2010 16:50
  • Odpowiedzi: 0
  • Wyświetlenia: 32892

[FAQ] Zwiększenie miejsca na partycji systemowej

Wiele użytkowników posiadających małe dyski twarde skarży sie na brak miejsca na partycji systemowej. Windows XP zawiera wiele niepotrzebnych plików, które możemy bez problemu wyrzucić do kosza. Podczas instalacji systemy na dysku c: gromadzą się masa zbędnych kopii zapasowych. Większość folderów systemowych oraz...
  • Windows XP
  • napisane 04 07 2007 12:18
  • Odpowiedzi: 7
  • Wyświetlenia: 91269

Firefox vs Internet Explorer

Najlepszy sposób korzystania z InternetuW Sieci jest zawsze mnóstwo do zrobienia, więc żeby umilić Ci czas spędzany on-line, wyposażyliśmy Firefoksa 2 w kilka przydatnych funkcji.Ulepszone przeglądanie w kartachPrzeglądanie w kartach podoba nam się tak samo bardzo, jak wszystkim - dlatego w Firefok
  • Poradniki
  • napisane 10 05 2007 09:57
  • Odpowiedzi: 21
  • Wyświetlenia: 17257

Mini test Nokii E51

Witajcie,Po dwóch tygodniach użytkowania E51 postanowiłem ją w końcu zrecenzować.Pierwsze wrażenie:Nokie E51 otrzymujemy w eleganckim i ładnym pudełku. Po otworzeniu ukazuje nam się w/w telefon, a oprócz tego:- lekka, ale szybciutka ładowarka, niestety z cienkim bolcem. Dlaczego "niestety" - wyjaśnie później.- bateria BP - 6MT- zestaw...

Problem z internetem - niby nie ma a jednak jest

Witam!Mam pewien problem z którym od kilku dni nie potrafię sobie poradzić. Właśnie wywaliłem LiveBoxa i podłączyłem Asusa DSL-N12U. Mam go już podłączonego bezprzewodowo. Zabezpieczony jest WPA2-PSK. Wszystkie wczesniejsze sieci powywalałem. Jednak dziwne jest to, że po uruchomieniu pojawia się ten właśnie...

Samoczynne wyłączanie komputera z zerowaniem BIOS-u

Witam serdecznie!Mam problem - a raczej miałem, dopóki płyta główna nie poszła z dymem...Wczoraj rano włączyłem komputer. Działał on normalnie, tak jak zwykle. Nic dziwnego nie zauważyłem w każdym razie.Po jakiejś godzinie użytkowania sprzęt sam się wyłączył - tzn. momentalnie odcięło się zasilanie. Nie był to...

Pytania z sieci

Witam,Mam niedlugo egzamin z przedmiotu o wdziecznej nazwie Sieci i Systemy Rozproszone.Dostalismy liste pytan, na ktore nie jestem w stanie znalezc odpowiedzi. Moze ktos z was bedzie znal odpowiedz(i) i uda mi sie skompletowac chociaz kilka z nich.A1.Wyjaśnić pojęcie przezroczystości w systemach rozproszonych.2.Czym...
  • Oprogramowanie
  • napisane 11 02 2008 17:11
  • Odpowiedzi: 4
  • Wyświetlenia: 3005

Uciążliwe zawieszanie się komputera

Od jakiegoś czasu miewam dwa dość podobne ale o odmiennych skutkach problemy. Pierwszy który się pojawił dotyczy gier. Od czasu do czasu lubię sobie odpocząć przy partyjce cs-a. Problem polegał na tym, że niezależnie od niczego (lub zależnie od czegoś o czym nie wiem - najczęściej jednak problem występował podczas respawnu) gra zacinała

ekran mruga

Witam, Miałem problem z ekranem. Mrugał i po chwili się wyłączał cały ekran(nie wiem, czy tylko brak podświetlenia). Na świetlówkach są dwa takie ciemne paski przy krańcach, ale na forach pisali, że to raczej nie świetlówka. Myślałem, że jest to problem z inwerterem, więc go zakupiłem. Po podłączeniu nowego inwertera, było podobnie z tym, że

Lista programów Antywirusowych

Przedstawiam listę dosyć znanych programów pomagających zabezpieczyć nasz komputer:Ad-Aware Free Antivirus+ - to darmowa odmiana programu zabezpieczającego przeznaczonego do ochrony komputera w czasie rzeczywistym przed róznego rodzaju wirusami, koniami trojańskimi, komponentami spyware, rootkit czy keylogger.ArcaVir 2013 Antivirus Protection ( x86 32 –...

[ROZWIĄZANY]Problem z konfiguracja sieci(wrt54gc) PILNE!

witamproblem wygląda tak: są trzy komputery(laptopy) miały chodzić dwa na wifi a jeden na kablu.Dostawca to kablówka (Inea) Trzeba dodać to ze kompy są na Viscia-nie wiem czy ma to jakiś związek? Komputery dwa jak się podłącza na wifi router linksys54gc rozłączają się samoczynnie...

Firefox vs Internet Explorer

VSWitam. W swoim krótkim artykule chciałbym przedstawić różnicę pomiędzy Firefox 2.0 oraz Internet Explorer 7.0. Chyba każdy zauważył, że podobnie jak przy każdej innej wersji Microsoft robi dużo szumu odnośnie IE, szumu zupełnie nieuzasadnionego. W 7 wersji IE dodano m.in. system zakładek, obsługę kanałów RSS, zintegrowane wyszukiwanie, czy też możliwość dodawania nowych funkcji poprzez...
  • Poradniki
  • napisane 10 05 2007 09:57
  • Odpowiedzi: 21
  • Wyświetlenia: 17257

Program do monitorowania grupy komputerow w sieci LAN

A może IT Brain od TeamViwer?Ew. napisanie jakiegoś swojego małego skryptu pod SpeedFan czy HWMonitor... Ze strony TeamViwer, IT Brain: Skonfiguruj testy takie, jak status online, kondycja dysku czy użycie pamięci i otrzymuj powiadomienia po osiągnięciu określonej wartości progowej. Zdalny monitoring za pomocą ITbrain umożliwia przeglądanie krytycznych parametrów systemu z jednego...
  • Oprogramowanie
  • napisane 06 05 2013 20:33
  • Odpowiedzi: 5
  • Wyświetlenia: 7082