Sprawia przedstawia się następująco... Drukarki potrzebuje do zastosowań studenckich, tzn. drukuje praktycznie tylko tekst, bez koloru dlatego strasznie mi na jakości nie zależy. Mocno mi natomiast zależy na kosztach eksploatacji, niejednokrotnie nadziałem się na drukarki, które mocno zużywały tusz, a tonery/zamienniki były masakrycznie drogie. Kilka osób...
Co jakiśczas wychodzą różne nowości ale z mojego doświadczenia wynika,że najlepiej jest zainwestować w tradycyjną drukarkę laserową. Do użytku domowego w zupełności wystarczy monochromatyczna ( kolorowe laserówki mimo bardzo dobrej jakości druku są dość drogie w użytkowaniu).W...
Ostatnia aktualizacja 08.07.2008Chciałbym w tym wątku poruszyć parę spraw dotyczących wyboru komponentów przy kupnie nowego komputera. Co prawda jest wszedzie mnóstwo watków z przyklejonymi gotowymi zestawami za daną cenę, ale wielu osobom nic to nie mówi a ja tutaj chciałbym omówić to z trochę innej strony. Mam nadzieję że pomoze to troche osobom które mają zamiar kupowac nowy komputer, a nie...
Jak radzić sobie z dyskiem ?WstępDyski jako urządzenia mające umożliwić nam zapis, przechowywanie i odczyt danych którymi obracamy w codziennym życiu, mają niezwykle ważne znaczenie. W dzisiejszym świecie bez nich nie bylibyśmy stanie pracować, bawić się ani przetwarzać informacji. Warto więc zastanowić...
RECENZJA SAMSUNG S3650 CORBYWygląd:Samsung wydając nowy telefon Corby zaskoczył nas nowoczesnym wyglądem z możliwością wymiany obudowy, które są dostępne wraz z telefonem w środku pudełka. Telefon ma łagodny, opływający kształt, zwinnie skryty, a jednocześnie podkreślony aparat w tylnej obudowie. Świetnie wygląda,...
1. Wprowadzenie:Witam, postaram się opisać dla was smartfon HTC Magic, który wszedł na rynek w maju 2009 roku. Telefon jest następcą HTC Dream znanego również jako era g1, jednak został pozbawiony klawiatury sprzętowej. Długo zastanawiałem się jaki telefon kupić, na początku...
Witam, to mój pierwszy temat na tym forum...tak więc witam :D Od czego by tu zacząć... Po krótkim okresie z laptopem, jednak więcej frajdy sprawia mi coś więcej niż wymiana pasty czy dołożenie drugiej kości RAM.Jednak moje realia są takie, że niemogę od tak złożyć sobie PC za 2-3-4tyś złotych. Dlatego postanowiłem się własnię trochę pobawić w składnie PC oraz jego stopniowy...
Biorąc pod uwagę dużą ilość dostępnych podzespołów zdajemy sobie sprawę z trudności złożenia odpowiedniego zestawu komputerowego. Przygotowaliśmy dla Państwa najbardziej optymalne zestawy komputerowe, biorąc pod uwagę stosunek wydajności do ceny, oraz stabilność całego zestawu – tak, aby raz kupiony komputer służył wiele lat ! Prezentowane przez nas rozwiązania można oczywiście w dowolny...
Witam,Przymierzam się do kupna kompa na końcu tego miesiąca, lub początek przyszłego i tak sobie poczytuję od jakiegośczasu forum i nadrabiam zaległości w sprzęcie, bo od dawna się tym nie interesowałem. oczywiście przy ogromnej pomocy tematu z gotowymi zestawami złożyłem sobie coś takiego, ale i tak mam kilka pytań...
Witam!Rozglądam się za notebookiem. Mam trochę większe wymagania od "dobry do 3000zł" Budżet to ok. 2800zł.Rozmiar:Szukam czegoś nieco bardziej mobilnego. Z jednej strony nie sądzę, żebym bardzo często go wynosił z domu, jednak za rok studia i tam się to może akurat przydać. Kobyłę 15.6" ciężko się przenosi, chciałbym laptopa wrzucić do torby albo plecaka, między książki....
1. Budżet giętki w zależności od faktycznej niezbędności podzespołów: 2-3,2k2. 14-15 cali3. Producenci nielubiani, acer, asus, lenovo, hp4. Laptop ma służyć do programowania, filmów, neta. Miło byłoby, żeby odpalił bf3 przynajmniej na średnich detalach, jednak gry nie są priorytetem - gdybym miał dopłacać dużo to nie chcę.5. Koniecznie: klawiatura wyspowa, min 6gb ram (najlepiej 8gb),...
Recenzje obudów komputerowych nie należą do najciekawszej lektury. Pisane zwykle są wedle utartego schematu, według wcześniej ustalonej metodologii (wiem z autopsji ). Specjalnie na potrzeby konkursu i tego forum, postarałem się napisać recenzje inaczej. Postaram się przedstawić tą obudowę w sposób ciekawy, inny niż...
Hej,Przede wszystkim witam wszystkich użytkowników forum i z góry dziękuje za okazanie zainteresowania tematem Postaram się dość zwięźle przedstawić mój problem. Otóż za każdym razem, kiedy uruchamiam komputer po kilku godzinach uprzedniego spoczynku, doświadczam po drodze wiele dziwnych zjawisk. Przykładowo: Przy...
Pierwsza uwaga, obróbka grafiki wymaga dobrej wydajności procesora graficznego GPU oraz procesa centraknego CPU.Dlatego sugeruje zmianę w zestawie jaki zamieściłeś w poście aby komputer sprawniej i szybko pracował. Procesor: Intel Core i5-2500K Processor (6M Cache, up to 3.70 GHz)Chłodzenie procesora: Be Quiet! Dark Rock 2 (BK015)Pamięć: Kingston...