Witam ponownie.Mam pytanie związane z prockiem AMD Sempron2500+. Taktowanie procesora = 1.41Ghz. Pytanie: Do jakiego stopnia można pokręcić ten procesor? Kiedyś podkręcałem, ale po jakimś czasie komputer się zawieszał i restartował Udało mi się wtedy uzyskać 1.6Ghz. Płyta gł....
Która lepsza karta do straszego kompa?Parametry kompa:Pamięć fizyczna 768 MB (DDR SDRAM)CPUID: nazwa procesora AMD Sempron™ 2500+Częstotliwośćtaktowania procesora 1749.10 MHzNazwa płyty głównej ASRock K7VT4A+Dziękuję
Witam.Od dawna myślę nad nową kartą graficzną lecz nie wiem która jest najlepsza do 250zł i czy będzie pasowała do mojego sprzętu, karta musi być nowa.Podaję mój pozostały sprzęt--------[ Podsumowanie ]------------------------------------------------------------------------------------------------Komputer:Typ komputera Jednoprocesorowy komputer PC z interfejsem ACPISystem operacyjny Microsoft...
Witajcie, jestem nowym użytkownikiem tego forum. Zajrzałem tutaj przypadkowo podczas przeglądania for internetowych. A więc zaczynajmy !1. Czym są pamięci RAM ? Jest to tzw. pamięć operacyjna w której programy typu: (Windows/Linux , przeglądarki, gry, komunikatory, dokumenty i inne) przechowują pliki, do których procesor ma szybki dostęp, znacznie szybszy niż w wypadku dysku stałego - dysku...
Mam taki sprzęt i zastanawiam się na jakimś upgradem. Chciałbym zacząć od grafiki...Płyta główna: Typ procesora AMD Sempron, 1666 MHz (8 x 208) Nazwa płyty głównej Gigabyte GA-K8NS (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN) Mikroukład płyty głównej ...
Podsumuję Socket A:Sempron a Athlon XP różnice:-jądro 0,13 mikro czasami jest to na jadrze Bartona z zablokowaną częścią pamięci CACHE (gorzej się podkręca, takie bardzo duże jądro prostokątne) a czasami zwykły ThoroughBread (mniejsze rozmiary, tez prostokąt)-FSB 166Mhz@333Mhz (kupując najsłabszego Semprona, może się...
Witam, zależy mi na bardzo cichym zasialczu -ten który mam zaraz mam wrażenie padnie i jest głośny. Jestem w stanie zapłacić więcej za dobry firmowy o sporej mocy ale przede wszystkim zależy ni na CISZY Zaznaczam od razu, że nie znam się na kopach póki co mój jest dość stary i ma słabe parametry, ale planuję powymieniać części: pamięć, karte graficzną itp. (ale z...
Pole WartośćWłaściwości płyty głównejID płyty głównej 12/11/2002-VT8366-8233-6A6LVPA9C-00Nazwa płyty głównej Epox EP-8KHAWłaściwości magistrali FSBTyp magistrali DEC Alpha EV6Szerokość magistrali 64-bitowy(a)Rzeczywista częstotliwość taktowania...
A można prosić o nazwe programuCODE-BOXPole WartośćWłaściwości procesora Typ procesora AMD Sempron 2800+Nazwa kodowa Venice-256 S754Seria DH-E6CPUID: nazwa procesora AMD Sempron(tm) Processor 2800+CPUID: nr wydania 00020FC2h Szybkość procesora Częstotliwość taktowania...
Witam!Chciałem wymienić pamięć RAM w swoim komputerze lecz nie wiem jaka kupić kompletnie się zgubiłem ..... Proszę o pomoc i z góry jestem wdzięczny!Nie mam pojęcia i nigdy nie widziałem podobnego czegoś abym maił pamięć ram DDR SD RAM.Oto skan mojego komputera Everastem :Pole WartośćWłaściwości procesora Typ procesora AMD Sempron 3000+Nazwa...
Witam; jeśli czyściłaś komputer to na pewno sprężonym powietrzem w pojemnikach dostępnym w sklepach komputerowych i nie robiłaś tego domowym odkurzaczem i nie dotykałaś niczego ręką na płycie.Tu sprawdzą loga, ale ty sprawdź czy kondensatory na górze są płaskie czy wypukłe, to takie duże okrągłe podobne do walca.Sprawdź Everestem takim programem temperatury (opcja z ikoną ognia)....
--------[ Płyta główna ]------------------------------------------------------------------------------------------------ Właściwości płyty głównej: ID płyty głównej 08/10/2004-KT600-8237-6A6LYPAQC-00 Nazwa płyty głównej Epox EP-8KRA(I) Właściwości magistrali FSB: Typ magistrali ...
Miedzy tak samo taktowanym Athlonem a Sempronem różnice są nieduże, ale porównuj po taktowaniu rzeczywistym a nie wskaźniku wydajności (tym ileśtam plus) bo semprony mają go nieco zawyzony i np. sempron 3000+ będzie słabszy od athlona...
Witam.Kilka dni temu kupiłem 1 gb ddr 400mhz,a wcześniej miałem 256 ddr 333mhz i musze mieć włożone obydwie kości bo kiedy jest tylko 1 gb ddr 400 to komp sie nie włącza do końca,w biosie mam ustawione na 400mhz,za dobrze sie na tym nieznam ale chyba teraz obydwie kości działaja wolniej.Mam procesor Sempron 3000+ tj 1800 lata na 2000.Co mam zrobić żeby...