Hej, mam taki problem.Mam routernetgearwgr614, sygnał rozdzielany jest do kilku komputerów. Problem jest taki, że router przypisuje maca jednego komputera, chodzi o to aby tego nie robił, każde osobne urządzenie podłączone do
Router ten: http://allegro.pl/item888143865_router_wrt54gl_linksys_wifi_upc_dsl_dd_wrt_gdans.html i do niego alternatywne oprogramowanie (tomato, ddwrt), stacjonarkę podłączyć po kablu, gdy coś się wyłoży to po wifi nie dostaniesz się do routera...
Witam.Wolabym zeby była zabezpieczona haslemI oczywiście, że masz taką możliwość. Zakładam, że kodowanie WPA zostanie obsłużone przez MIO.A komputer glowny musi byc wlaczony zebym mogl korzystac z neta za pomoca pda czy wystarczy, ze bedzie router i modem wlaczony?Po postawieniu routera to właśnie on przejmuje role...
Witam wszystkich, mam nadzieję że temat ten już nie był poruszany bo nie chciałbym zabierać miejsca. Problem cały mój polega na tym iż nie potrafię skonfigurować swojego routera i potrzebowałbym pomoc jakiegoś fachowca.opis mojego problemu.Posiadałem internet z sieci Rutex po czym zmieniłem go na UPC 25 mb.Internet z...
Witam wszystkichMam taki problem mam router d linka dir 100 i wszystko śmiga.Jednak stwierdziłem teraz ,że do laptopa wygodniejszy będzie router z wifi i kupiłem routerNetGear...
Witam wszystkichMam taki problem mam router d linka dir 100 i wszystko śmiga.Jednak stwierdziłem teraz ,że do laptopa wygodniejszy będzie router z wifi i kupiłem routerNetGear...
Witam!Wczoraj zakupiłyśmy z koleżanką routerNETGEARWGR614 by móc swobodnie używać Internetu na 2 laptopy. Teoretycznie instalacja przebiegła pomyślnie i Internet działa, lecz na laptopie koleżanki bezprzewodowo, przez wifi, a na moim...
Jeżeli masz router to nie ma nic prostszego: połączasz kabel ethernetowy (ten co jest wpięty do Twojego stacjonarnego kompa) do portu WAN w routerze. Następnie puszczasz dwa kabelki sieciowe z routera odpowiednio do komputerów i powinno być...
Witam.Ja polecam wybrać ten model. Ma wszystkie opcje jakie chciałeś, ponadto:- filtrowanie mac/ ip;- VirtualServer- DMZ- obsługa standardu b/g kart bezprzewodowych;Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby ten router się zawiesił, rozłączał sieć WiFi czy mieszał adresy w sieci...
Witam.Myślałem nad jakimś ruterkiem z rodzinki Linksys np. WRT54GLZawsze uważałem tą firmę za solidną, jednak po czterokrotnej wizycie w serwisie - a sprzęt nadal nie działa - już przestałem jej ufać.ps. mam chello classic i telefon w jednym podłączony pod sieciówkę a nie przez USBTak więc potrzebujesz zwykły router....
Witam.Jeśli chodzi o Netie to tak jak Neostrada działa ona na Anex'ie A - dlatego zainteresuj się tym modelem - miałem przyjemność go użytkować i tak jak mój (z tą różnicą że nie pod Netie/Neo) spisuje się rewelacyjnie.Ten router może rozdzielić sygnał na 4 komputery 'po kablu' i podłączyć ponad 200 urządzeń na ...
Powerline komplikuje nieco sprawę i koszt jest większy, ja pozostałbym przy standardowym routerze-rozwiązania są 2: albo kupujesz drugi AP/router z funkcją WDS i łączysz go kablem z routerem, który obecnie posiadasz, albo kupujesz router z...
Hej, mam taki problem.Mam routernetgearwgr614, sygnał rozdzielany jest do kilku komputerów. Problem jest taki, że router przypisuje maca jednego komputera, chodzi o to aby tego nie robił, każde osobne urządzenie podłączone do
Witam.Po pierwsze, to ważne jest jaki tryb sieci obsługuje karta wifi w Twoim notebooku. Druga sprawa, że owy router nie ma trybu sieci bezprzewodowej - więc czy w ogóle chcesz mieć w ten sposób dostęp do internetu, czy tradycyjnie...